onsdag 11. september 2013

Rapport fra helgens drikkegilde i regi av LLH - terningkast 3!

Kjære villmenn- og quinder!

Lørdag aften hadde jeg naboen og Hildegunn på besøk i forkant av aftenens LLH-drikkegilde på De røde sjøhus, i forbindelse med "Stavanger på skeivå", byens homofestival som gikk av stabelen for 15. gang sist uke. Vi møttes omkring klokken 20.00 og inntok en passe mengde fluidum (hjemmebrent/kaffe, konjakk, pils o.l.) før vi marsjerte ned til De røde sjøhus ved kaien. Jeg dropper en grundigere rapport fra kalaset i villaen, denne gangen, og konsentrerer meg heller om festlighetene nede i sentrum.

Ved inngangen til De røde sjøhus sto opptil flere stramme vakter i givakt, nærmest som om det var kongefamilien eller statsministeren som skulle ankomme. Vel innenfor dørstokken satt to personer fra LLH med stramme fjes og tok imot betaling fra mer eller mindre feststemte gjester. Jeg syntes å ane at ansiktet ble noget anstrengt på en av de to fra LLH i det man betalte seg inn, så jeg mistenker at man ble gjenkjent som den noget frivole LLH-kritikeren man jo har vært den senere tiden. At man har moderert seg mer enn en gang og gjentatte ganger også har gitt godord til personene bak den skeive festivalen lot til å ha gått i glemmeboken. Dog har ikke jeg blitt nesten 66 år ved å være sart og hårsår, så jeg gikk bestemt og med hevet hode inn i festlokalene og lot bitterheten sitte igjen ved inngangen. Bank i bordet!

Nesten med det samme vi hadde kommet oss inn i festlokalet - vi hadde ikke engang rukket å komme oss bort til baren riktig ennu - ble vi møtt av Anki og Elisabeth, som absolutt skulle håndhilse og klemme på naboen, Hildegunn og undertegnede. Anki roste meg sågar opp i skyene for min siste tids frittalenhet og lot meg vite at både hun og flere andre røffe lesbiske quinder i miljøet mente det var på høy tid at enkelte av de styrende i LLH-Rogaland fikk sine pass påskrevet. Jeg gikk i baren for å kjøpe meg et glass med rødvin og fant de andre igjen ved et bord kort tid derefter. Naboen påtraff relativt raskt kameraten Frits, som også kom bort til bordet vårt og satte seg nedpå. Praten gikk efterhvert om løst og fast. Jeg bet meg merke i at det var temmelig folksomt allerede da vi ankom, selv om klokken da ennu bare var 10-15 minutter fra midnatt.

Eder trofaste lesere spør meg ofte om jeg kan referere fra hvem man påtraff når man har vært ute i festlig lag og det gjør jeg så gjerne, også denne gangen. Jeg erindrer dessverre ikke i hvilken kronologisk rekkefølge man påtraff alle disse menneskene, sågar var det langt i fra alle man hilste på, men man observerer jo så meget når man sitter godt! Verken Jarlfrid, Turid eller Nina var å se, denne gangen, dog hadde både Turid og Jarlfrid høyst gyldige grunner for sitt fravær. Førstnevnte er faktisk i Nord-Norge på ferie sammen med sin mor. Av lesbiske quinder som deltok ut i natten kan nevnes Michelle, Unni, Tone, Anne, Bente, Sissel, Christina, Hildegunns fiende nummer en, Malin samt Gro. Dessverre skulle jeg ønske at jeg kunne navnet på langt flere quinder og ungjenter, for det var adskillig flere av det slaget i lokalet, dog er jeg ikke lenger 100% informert om hvem som er hvem.

Herremenn og unggutter var det også nok av. Steffen og Tommy var der, det samme var Einar, Hansemann, Hans med sin asiatiske følgesvenn, Johan, Arne Morten, Morten, Eirik, Andreas, Anders, Jone, Alexander, Kim Stian, Kjartan, Tore, Knut, Olav, Sigve, Bjørn, Birger, Reidar og Glen. Herrene i Thailand, Hugo, Marvin, Bjørn Roar, Geir Inge, Odd og Bitten glimret alle med sitt fravær, i alle fall 98% sikkert. Verken undertegende eller den skallede lot til å observere disse 8 i alle fall, som ellers har rykte på seg for å innta det sterke i skeivt lag, dog vites det at herrene i Thailand holdt seg der nede.

Som seg hør og bør vandret det rundt minst to dragdronninger i lokalet, altså virile herremenn i dameklær og på høye hæler. Disse menneskene er både nonchalante, feminine og riv ruskende gale på en og samme tid. De mener seg også særdeles underholdende, dog kan de være temmelig slitsomme fra tid til annen. Min skallede nabo fikk et av disse "quindemenneskene" på fanget og det hele kom såpass bardust på han at han ikke kunne gjøre stort annet enn å humre. Hildegunn prøvde å kjenne igjen herren under all stasen, dog uten suksess. Selv mener jeg å vite hvem det skal dreie seg om, men har akutt jernteppe når det kommer til navnet akkurat nu i skrivende stund. Det er i alle fall en av disse som ofte ikler seg dameklær...

Mellom 01.00 og 01.30 fant Hildegunn seg en gjeng med yngre lesber og forsvant i retning dansegulvet. Neste gang man så henne var hun vill og viril som få og sto og danset hemningsløst sammen med en ungjente. Akk og ve, slik en galskap! Selv holdt jeg meg for det meste i nærheten av den skallede og Frits, dog gikk jeg meg små, diskré runder på egenhånd i lokalet, i håp om å observere et og annet verdt å få med seg eller kanskje til og med overhøre noget heftig sladder. Jeg observerte at det var en stor andel av lesbene som svinget seg på dansegulvet. Den tiden da vi lesbene holdt oss diskré ved de bordene som sto plassert i de mørkeste delene av lokalene forsvant visst med Handelens hus...

Herrene Einar, Tore og Olav m.fl. oppholdt seg ved et eller annet stadium av natten ved samme bord og talte da meget om sm-helger i København, saunaer i utlandet og den slags lugubert prat. Dog, hva annet kan en forvente fra den kanten? Jeg refererte om det til den skallede og Frits da jeg kom tilbake til bordet og de kunne da informere meg om at den slags taler de ofte om når de fester sammen - både naboen, Tore, Frits, Einar og resten av de virile herrene. Javel. Jeg lyttet også til en samtale mellom blant annet Anders (sr), Jone og en eller annen yngre herremann ved navn Magnus og der gikk samtalen om dragshow, om standen tidligere på dagen og om et eller annet med LLH. Jeg tror også de kommenterte en eller flere av dragdronningene i lokalet. Hvem vet, kanskje ønsket de alle å få en flott dragdame på fanget sitt?

Jeg gikk glipp av både munnhuggeri og håndgemeng, natt til søndag. Jeg nekter å tro at 200-300 mer eller mindre virile og beduggete homser og lesber gikk hånd i hånd natten igjennom, uten at det ble tilløp til spetakkel. Jeg angrer på at jeg jeg ikke gikk mer rundt og menget meg med godtfolk enn jeg gjorde, men når Turid svikter meg og Hildegunn bare vil hygge seg med ungjenter så blir det ofte til at jeg holder meg noget beskjedent i bakgrunnen, helst i nærheten av naboen og de rolige kameratene hans. Dog skal det sies at jeg fikk med meg en liten episode verdt å skrive om. Da jeg kom ut fra toalettet omkring klokken 01.45 observerte jeg at det sto 3-4 herremenn og glodde intenst mot herretoalettene. Det viste seg at det var et par vakter der inne for å ta hånd om en godt voksen kar omkring de 50-60 år, som jeg senere fikk høre hadde onanert åpenlyst ved pissuaret.

Den slags skjer vel på hver LLH-fest, trodde jeg? I alle fall har naboen nevnt utallige slike episoder gjennom årene, dog er man passe dum som lar vaktene få nyss om det. Naboen mente senere å vite hvem det var tale om, visstnok en såkalt "gammel gris" som liker å legge an på ungdommen, når det passer seg minst - og da gjere uten å gå rundt grøten. Når man onanerer åpenlyst på en fest, selv om det skjer på toalettet, er man nok ganske desperat.

Frits falt og slo hodet sitt inne på toalettet rett efter klokken 02.00. Det var ikke alvorlig, dog blødde han såpass fra sin skallede isse at han valgte å avslutte festlighetene. Naboen kom bort til meg og informerte meg om at han ville følge han hjemover, i tilfelle han skulle bli ør på veien. Det er heller ikke lurt å rusle alene hjemover når man er noget utslått nu da horene antaster omtrent alt og alle på nattestid. Han kunne fort blitt frastjålet både lommebok og kondompakke! Jeg satt igjen en 10 minutters tid, men i.o.m. at jeg ble sittende litt alene - måtte gudene vite hvor Hildegunn, Anki og co befant seg - bestemte jeg meg for å vandre hjemover og heller filosofere litt over nok en natt med fyll.

Vel hjemme inntok jeg en valium samt en ibux, som jeg svelget ned med et glass oppspritet solo - for helsens skyld. Jeg klarte også å kaste innpå et knekkebrød med sild og majones. Mens jeg satt i stuen og lyttet til noen sanger av Lolita Franklin og Marlene Dietrich ble jeg rammet av noget melankoli samt bitter selvinnsikt. I løpet av natten hadde jeg verken danset eller hygget meg med ungdommer, ei heller talte jeg med nye folk, selv om det var mange nok å ta kontakt med. Jeg følte meg rett og slett gammel og avdanket der jeg satt og myste utover lokalet, og nu da jeg satt hjemme i stuen, ensom og alene lenge før klokken 03.00, ble jeg rett og slett bitter og trist. Skal det ikke finnes flotte damer som vil holde en giktbrudden 65-åring med selskap? Fryses man ut fordi man tviholder på stakk, fremfor bukser? Er man for gammel for selve livet nu?

Til slutt måtte jeg titte innom mor på kammerset for å forvisse meg om at hun hadde det bra i alle fall, og det hjalp noget å se at hun lå godt og sov der inne - med gebisset i glasset sitt, som sedvanlig er.

Om noen fant mitt referat fra helgens kalas noget tamt så skyldes det at stemningen på De røde sjøhus aldri nådde takhøyde. Mon tro om æraen til LLH-sammenkomstene var - og ei lenger er?

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter