mandag 2. september 2013

Thomas (Over there) spøker, nytt LLH-styre anno 2014(?), møte på ungdomsskolen, viril nabo, rolig helg, søndagsmiddag o.s.v.

God mandag, ærede lesere!

Min gode venn, herr Thomas (Over there), er kjent i det skeive miljøet for å være litt av en spøkefugl og hans humor er varm og god. I forbindelse med mine innspill vedrørende programmet til "Stavanger på skeivå" har han gjort seg flid og foreslått et alternativt program, litt mer i stilen til den lærde quinde med venner. Jeg lo så hengejurene ristet da jeg kom over galskapen, som forøvrig går som følger:

"Aftenen kunne jo fort foreløpe seg; - Åpning (v/LLH) - Lesbiske Overtoner i Norsk Lyrikk (v/Tove Johs Castell og Den Lærde Quinde m pekestokkprinsippet) - Duell/Debatt om å elske i det fri (v/Den Lærde, u pekestokkprinsippet, Den Skallede Naboen, og kanskje Kommune Gartneren,) - Pause m/kringle og *kaffe* - Tolkende Dans (v/Frk. Hildegunn) - Den Lærde viser lysbilder fra sine siste reiser til Holland (v/den Lærde og Prinsesse Irene?) - Avsluttning (v/LLH) Imellem innslagene kunne kanskje Frk Turid lese en vits fra boken sin?" (Fritt efter Thomas.)

At unge herr Vestvik vil komme til å søke avskjed i nåde fra sine plikter i LLH - noe han attpåtil kunngjorde gjennom min Facebook-profil - velger jeg å ta med en klype salt inntil jeg evt. hører bekreftelser fra annet hold. Jeg velger dog, i ydmykhetens navn, å foreslå følgende nye styre i LLH-Rogaland f.o.m. neste år:
* Leder: Fru Turid Tafjord
* Nestleder: Herr Thomas Jakob Pogue 
* Økonomiansvarlig: Herr Morten Vestvik
* Styremedlem 1: Herr Einar Bryne
* Styremedlem 2: Frøken Ingrid N. Kyrvestad
* Varamedlemmer: 1) Herr Ivar Urheim 2) Frøken Malin Helliesen

Efter mitt skjønn trenger "Stavanger på skeivå" anno 2014 også sin egen komité, slik at styret ikke blir overarbeidet sommeren 2014. Jeg våger å foreslå følgende personer som medlemmer av komitéen:
* Frøken Sissel Øvretveit (leder)
* Herr Thomas Spinola (festansvarlig/musikkansvarlig)
* Frøken Tone Dalum (økonomiansvarlig)
* Frøken Toril Zachariassen (ansvarlig for kunst/kultur/litteratur)
* Herr Morten Vestvik (ansvarlig for debatt/quiz o.l. samt kontakt med Åpen kirkegruppe)

I dag var man i et timeslangt møte med ungdomsskolens rektor, hvor man ble oppdaterte på siste nytt innen skoleleder-problematikken i Stavanger kommune. Kommunen sliter i høst med mangel på rektorer og rektorenes nærmeste undersåtter. I løpet av juli og august ble to rektorer sykemeldt på ubestemt tid, ytterligere en avdelingsleder er sykemeldt. I tillegg har man ennu ikke besatt en undervisningsinspektørstilling, som har stått ubesatt siden 1. juli. I oktober og i desember skal også to rektorer gå av for aldersgrensen, så situasjonen er prekær. Man skylder på oljeindustrien, som lokker med lønninger på over en million kroner, man skylder på arbeidspresset i skoleverket, på den dårlige økonomien i skoleverket og på at kommunen ikke har brukt nok tid på å rekruttere og skolere skoleledere.

Byens skolesjef har fått midlertidig tillatelse til å gi byens rektorer grønt lys i forhold til å lokke med både god lønn og gode arbeidsvilkår, hvis de får tak i folk som kan besitte de vakante stillingene inntil videre. For å gjøre en litt lang historie kort så ble enden på visen at jeg nu har skrevet under på en to måneders arbeidskontrakt med Stavanger kommune, f.o.m. 03/09-2013 t.o.m. 25/10-2013. Kontrakten går ut på at jeg skal arbeide 80%, dog med 100% lønn, det vil i praksis bety en månedslønn før skatt på kroner 39.083 kroner, i alt kroner 78.166 kroner. Jeg skal arbeide hver ukedag, fra 08.00 og til 14.00. Første arbeidsdag blir i morgen, tirsdag. Jeg skal stå i stillingen undervisningsinspektør, som skolens nestkommanderende. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet. Det er noe med å vite at det bare er midlertidig, i tillegg hjelper det på at lønnen er god. Jeg har faktisk aldri hatt en såpass høy månedslønn noen gang før. Tipper de er bra desperate når de "headhunter" pensjonerte folk for å få hjulene til å gå rundt, men dem om det...

Lørdagen forløp rolig for seg for mitt vedkommende. Jeg slappet av stort sett hele eftermiddagen, efter å ha vært en tur innom Prix midt på dagen, dog sørget jeg for å publisere lørdagens blogginnlegg før handleturen. Jeg viet meget tid til å lese gjennom både Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad, dessuten løste jeg kryssordene i begge avisene. Bank i bordet! Jeg hjelp mor med å kle henne samt å gre håret hennes, jeg lagde også middagsmat (fleskepannekaker), men det var også det eneste jeg gjorde av fornuftige ting hele lørdagen. Maken til latskap! Jeg tok ikke engang ut matavfallet, selv om det luktet mugg. Man telefonerte begge sine søstre på østlandet i løpet av lørdagen og ble oppdatert på det siste fra deres hold, dog intet spesielt nytt under solen. Det eneste jeg kan nevne er at Sissel vurderer å ta seg en tur i løpet av måneden, men ingenting er bestemt riktig ennu.

Lørdag aften ble tilbrakt i selskap med naboen og mor. Vi tittet på fjernsynet og inntok fleskepannekaker og kaker med kaffe til. Naboen og jeg inntok også en moderat dose med henholdvis hjemmebrent og kaffe og brunt brennevin; med moderat mener jeg for mitt vedkommende en kopp 50/50 kaffe/hjemmebrent, og det var det hele. I løpet av hele lørdagen gikk det vel med omkring en 10-15 røde mikstur-sigaretter, hjemmerullede sådan, noe som er i det meste laget når man lider av stygg hosting, men pytt sann. Ved 22.30-tiden takket naboen for godt selskap og spaserte rolig i retning Bjergstedparken, i håp om å finne seg litt hygge i ly av mørket. Selv tok jeg frem og leste ut "Blåveispiken". Senere hygget jeg meg på Facebook en stund, før jeg omsider fant ensomheten i dobbeltsengen ved 00.30-tiden.

I går hadde jeg invitert naboen, mor og min søster Anne-Grethe på søndagsmiddag klokken 15.00. Jeg serverte stek, kokte poteter og de kosteligste grønnsaker til. Jeg åpnet også en flaske rødvin til maten, men den var det bare jeg som tok et glass av. Anne-Grethe kjørte bil og kunne således ikke smake på det røde, mens naboen led av podagra-smerter og våget ikke å røre noe med prosenter i. Til dessert serverte jeg nylaget semulepudding med hjemmelaget rød saus til. Jeg pakket også inn noget kjøtt med tilbehør, som Anne-Grethe fikk med seg hjem til gården, så slipper hun å lage middag i dag. Naboen fikk forøvrig også med seg en porsjon hjem, så har han god mat i dag han med. Anne-Grethe ble værende i over to timer, sjeldent lenge til henne å være. Hun var i godt humør i går og virket ikke så stresset som hun tidvis kan være.

Efter at mor trakk seg tilbake til kammerset for å hvile skrotten, noe hun gjorde omtrent samtidig med at Anne-Grethe forlot villaen, ga naboen meg rapport fra lørdagens spasetur innom Bjergstedparken. Han humret lurt før han omsider delte sine erfaringer med meg. Til tross for at han er 68 år gammel - ja, jeg mener ikke at han er den eneste på over 60 år som lufter underlivet i parken, altså - så skøyt han gullfuglen rett før midnatt. Han hadde vandret rundt der en stund da det plutselig dukket opp en unggutt som han mener ikke kan ha vært stort mer enn 20 år gammel og vedkommende var åpenbart av den virile sorten. Hvorvidt det var mørket - i mørket er som kjent alle katter grå - eller i mangel på andre folk skal forbli usagt, men naboen gikk i alle fall hjem blid og fornøyd efter en 10 minutters seanse under et tre.

For mitt vedkommende forløp søndagen ellers fredelig for seg og skilte seg ikke alt for meget fra lørdagen, som også var rolig og bedagelig. Jeg spaserte meg en tur opp til Byhaugen og tilbake på formiddagen. Da jeg ble alene mot aftenen ryddet jeg litt på soverommet mitt, støvsugde og skiftet på sengen. Jeg tilbrakte også en time eller to ved computeren, da mest på Facebook. Jeg tror jeg holder på å bli avhengig av Facebook, dog blir det nok mindre tid til den slags tull nu da jeg skal begynne å arbeide igjen. Jeg synes det er festlig å lese alt våset enkelte skriver på Facebook. Samtidig er det interessant å kommunisere med gode venner à la Thomas, Oldboy, Frits, Marit og Liv-Randi, venner som ellers er sjeldne og se, men som er daglig på internett for å spre nytt fra seg og sitt. Det ryktes at Øystein i Thailand er singel igjen, men Oldboy har ennu ikke bekreftet dette personlig overfor undertegnede. Det er Jan som skal ha hørt et og annet og som så har viderebragt ryktene til min skallede nabo.

Foruten å være i møte på skolen har jeg vært flink i dag! Jeg har forberedet villaen på at jeg ikke lenger skal være hjemmeværende og har både vasket og ryddet. Jeg har også skrevet en liste med ting som hjemmesykepleierene må gjøre nu da jeg ikke er hjemme igjen før klokken er over to på eftermiddagen. Når jeg er ferdig med å skrive her skal jeg lage middag for både i dag og i morgen, slik at jeg bare kan varme opp igjen mat efter arbeidsdagen i morgen. Jeg har også skrevet ned telefonnummer til mor slik at hun kan nå meg og jeg har gjort avtale med naboen og Anne-Grethe. Naboen skal se innom mor en gang hver dag jeg er på arbeid, mens Anne-Grethe har lovet å telefonere mor en gang eller to i uken for å følge med på hvorledes hun klarer seg hjemme alene.

Takk for nu!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter