tirsdag 8. oktober 2013

Øystein informerer, Murgaten og Thailand, lesbe slått ned, man arbeider i høstferien, snurring, regjeringserklæring, mor skranter, naboen viril.

Godtfolk!

Søndag hadde man en lang og hyggelig samtale med herr Øystein der nede i Thailand. Jeg gravde og spurte han ut om slekters gang - for det meste om hans slekt - og han svarte ivrig i vei, snakkesalig og hyggelig som den mannen alltid er. Herren kunne fortelle meg at hans oldemor på morsiden faktisk var en av de berømte Flatholmsjentene. (Se fotnote!) Videre lot jeg meg begeistre over at hans farmor ble hele 97 år gammel, noe jeg fikk bekreftet med egne øyne da jeg noget senere på dagen spaserte innom gravlunden for å ta gravsteinen hennes nærmere i øyesyn. Dessverre ble ikke foreldrene til Øystein like gamle - 62 og 74 - men når man har en farmor som ble 97 år på farsiden og en Flatholmsjente blant anene på morsiden så er nok grunnlaget lagt for et langt og godt liv! Herren hadde meget informasjon i hodet om side forfedre- og mødre.

Han talte også noget om herren fra Murgaten, som også holder til der nede i Thailand. For tiden omgås de ikke like meget som før, dog skyldes det at sistnevnte lider av (urinsyre?)giktsmerter og ellers en vond og utslitt skrott. Dessuten har Øystein et meget tett fest-program for tiden med nærmest daglige besøk på Chiang Mai' mange barer og restauranter. De begge herrer er også opptatte med flotte gutter på hver sin kant. Hvorvidt de noen gang kommer til å flytte tilbake til gamlelandet, nu da de begge har fått smaken på det søte liv i Thailand, er noget usikkert. Nu mangler det bare at tredjemann - herren Ivar André - også flytter ned til Thailand, så er den harde kjernen fra Murgaten atter samlet. At herr Ivar holder hus i Chiang Mai passer leieboer Carsten meget vel. I følge den skallede leier han villaen i Murgaten for en slikk og ingenting, mot at han holder villaen musfri og ellers i standsmessig orden.

Man registrerte ellers at det nok en gang har vært spetakkel og elendighet rundt de skeive festlighetene i helgen. Flotte Sissel skal ha blitt slått ned og herren som gjorde ugjerningen kom seg unna. To uavhengige Facebook-venner av undertegnede bekreftet elendigheten sent søndag. Man har også hørt rykter om at Hildegunns fiende nummer en skal ha vært i kast med svigersønnen sin igjen. At det quindemennesket ikke blir jult opp en gang for alle er for meg komplett uforståelig. I 15 år har hun fått lage kvalme i miljøet og fremdeles holder hun koken. Maken til frekkhet! Neste gang jeg påtreffer henne skal jeg spytte henne midt i ansiktet, og jeg lover å holde ord, ærede lesere.

Søndagen forløp ellers rolig og dannet for seg. Man leste en del, men fikk også tid til en spasertur (ikke bare innom gravlunden). Dessuten syslet jeg litt med forskjellig forefallende i villaen og jeg tilbrakte godt og vel 2 timer ved computeren.

Mandag var det nok en arbeidsdag med plikter i skoleverkets tjeneste. Det kom meg for øret at en lærerinde ved skolen tok en yngre mannlig lærer i skole om hvorledes man skal gjøre ting ved skolen. Jeg kalte henne så inn på teppet og informerte henne om at folk gjør ting på sin egen måte og at det finnes mer enn en måte å gjøre en god jobb på. Jeg minnet henne ydmykt på at hun heller kunne feie foran egen dør, i stedet for å oppføre seg som en bitter quinde. Nevnte quinde er for øvrig 49 år og poserer halvnaken på sin egen Facebook-profil, så om noen burde skamme seg så er det henne og ikke flotte Marius på 29 år, som både underviser godt og som attpå til er med på notene når jeg humrer og forteller fra helgens festligheter med naboen og andre. Onsdag til fredag har alle lærerene høstferie, mens elevene ved skolen har fri hele uken. Jeg planlegger å arbeide i morgen, men neppe mer, denne uken.

Jeg sluttet av klokken 14.15 og spaserte hele veien hjem til villaen, hvor jeg så hjalp mor med å vaske og stelle håret, før jeg laget middagsmat. Det sto spagetti med snurring på menyen i går. For de uinvidde kan jeg informere om at snurring kommer på hermetikkbokser og er en blanding av blant annet kjøtt, erter og flesk, som er grovmalt og krydret slik at det smaker meget godt. Snurring egner seg som middag og på brødskiven. På 1980- og 90-tallet lærte jeg bort kunsten å lage hjemmelaget Elvira-snurring, som jeg kalte det, til flere skoleklasser i heimkunnskapsundervisningen på ungdomsskolen. I den snurringen ble det også malt opp noget bønner samt stekt flesk. Nu da man er så opptatt med plikter på skolen og en gammel mor på kammerset blir det dessverre ikke tid til å lage verken snurring eller særlig meget annet fra bunnen av.

FrP og Høyre la frem regjeringserklæringen sin i går aften, omtrent samtidig med at mor knuste kaffekoppen sin på kammerset, men det får nu så være. Høyere minstefradrag, bortfall av formueskatten, opprettelse av et eget selskap til bygging av veier, liberalisering av arbeidsmiljøloven, røffere behandling av kriminelle asylsøkere og forsåvidt også ikke-kriminelle asylsøkere samt avbyråkratisering av gamle Norge var blant sakene en stolt frk. Siv Jensen (44) og en stolt og myndig Erna Solberg (52) kunngjorde til menigmann i går aften. Regjeringen Stoltenberg skal abdisere efter fremleggelsen av statsbudsjettet mot slutten av neste uke, noe som sikkert kommer til å gjøre godt for enkelte utslitte skrotter. Den lærde quinde er gammel sosialist, men også åpen for nye tanker og ideer, så man forventer ingen kollaps av samfunnsstrukturene, selv om det nu blir en quinde i stakk og en quinde i skjørt som skal styre. Lykke til!

I dag har jeg holdt meg hjemme, rett og slett fordi mor har vært dårlig. Hun har kastet opp to ganger og elendigheten ble komplett da hun også begynte å klage over at hun var svimmel og følte at hjertet sluttet å slå. I skrivende stund er hun noget bedre, trolig fordi jeg fikk i henne et glass saft samt noget havresuppe med salt, sukker og kanel ved 13.30-tiden. Naboen har også vært innom, mest for å se til elendigheten, men også for å skryte av en unggutt på 24 år som var innom han i natt, så sent som ved 02.00-tiden. De gamle er eldst, ærede lesere. Skål for det!

Toril

Fotnote: http://www.kystkultursamlingen.no/media/27820/1994.01.27%20-%20solabladet%20-%20h%C3%B8ytidsstund%20i%20vestlandsk%20vinterv%C3%A6r%20-%20markering%20av%20flatholm-minnet.pdf

Ingen kommentarer:

Site Meter