fredag 22. november 2013

Avskjed i nåde som undervisningsinspektør

Kjære lesere!

Fra og med i dag er man ikke lenger konstituert undervisningsinspektør. Selv om jeg er sykemeldt hele denne uken - med en hel rekke av helsebesværligheter - telefonerte jeg rektor sent i går eftermiddag for å informere han om at jeg kom til å dukke opp for å tale alvor med han i dag. Vi møttes på kontoret hans omkring klokken 10.00 og da var jeg ikke sen med å informere han om at jeg dessverre så meg nødt til å søke om avskjed i nåde, på grunnlag av min høye alder og dårlig helse. Jeg skrev relativt nylig under på ny kontrakt, men anmodet dog på det sterkeste rektor om å se bort i fra den avtalen. Når livets høst setter inn for full musikk da er det ikke annet å gjøre enn å lystre skrotten og kaste inn årene.

Naturligvis sa jeg intet og atter intet om verken hjemmebrent, HoT Open Mind eller dårlige nerver, i stedet serverte jeg ydmykt en noget hvit løgn om giktbruddenhet (forøvrig delvis sant), nakkeproblematikk og annen kroppslig elendighet. I løpet av mitt vikariat som undervisningsinspektør har jeg dessverre ikke lykkes i å finne min arvtager, dog liker jeg å tro at jeg har gjort en god jobb i å avlaste rektor i hans daglige styring av skolen. Jeg har sikkert tatt 100 telefoner siden jeg ble ansatt i september, jeg har deltatt på møter, jeg har tatt en og annen vikartime og jeg har formant ungdommen om dannelse og dydighet, for å nevne noe. Når skrotten nu ikke orker mer er det ikke bare fordi jeg nyter for meget av det sterke, vel så meget kan jeg nok skylde på at jeg har blitt for gammel for skoleverket og dets høye arbeidstempo. Jeg hadde håpet å stå ut terminen, men slik ble det nu engang altså ikke.

Hva rektor kommer til å gjøre i ukene som kommer får bli opp til han, men jeg benyttet i dag anledningen til å anmode han om å konstituere Anne-Mette inntil videre. Nevnte quinde arbeider i 100% stilling; hun er leder i norskseksjonen og hun underviser i norsk og engelsk. Jeg vet at hun er drivende dyktig og hvorfor ikke rekruttere internt når det uansett er så få forstandige søkere eksternt? Jeg håper han følger mitt kloke råd. Alle som mottar råd fra en lærd quinde bør ta rådet til efterfølgelse! Hvorledes de tre andre quindene, på 64 (Ella), 67 (Tordis) og 68 (Ellinor), som ble huket inn igjen til skoleverket i Stavanger i høst, har helse til å holde koken i full stilling, er for meg komplett uforståelig. Jeg trodde jeg skulle være like god og klare det samme, men så gikk jeg først. Akk og atter akk. Forøvrig godtok rektor min søknad om avskjed.

Hvis helsen hadde vært på topp ville det blitt arrangert et gedigent drikkegilde i villaen nu i helgen, men som eder lesere har fått med så er helsen alt annet enn på topp. I stedet for en sammenkomst for å feire at jeg har blitt pensjonist for annen gang kommer mor og jeg til å holde oss innendørs hele helgen. Jeg ber om forståelse for at to skrantende quinder trenger fred og ro nu i disse sykdomstidene. Turid og naboen er informert om at man ikke ønsker folk på trammen i helgen og førstnevnte har lovet å telefonere Hildegunn med budskapet, for å unngå forespørsler om kalas og den slags i aften eller i morgen eftermiddag.

Min skallede nabo reiser forøvrig til hovedstaden med fly i morgen eftermiddag for å ta seg en helaften- og natt på Hercules sauna. Han skal sove hos en kamerat på Teisen, men kjenner jeg min skallede nabo rett så blir det neppe så alt for mange timene med soving. Begrunnelsen for å kaste bort nærmere 3000 kroner på fly frem og tilbake på en og samme helg er at det kalde været for tiden, som gjør det meget utrivelig "å lufte vettet" i Bjergstedparken. Naboen prøvde å få med Frits, men han er invitert på kalas til Einar i helgen, så de må jo ha blitt venner igjen nu. Frits mente at han heller kunne bli med neste gang.

Turid kunne oppdatere meg på elendigheten i vårt skeive miljø da jeg ringte henne for "å avlyse helgen" i dag. Det skal visstnok gå bra med Ingrid, men hun har opplyst om at broren tidligst kommer til å bli gravlagt om et par ukers tid. Turid, som kjenner Ingrid bedre enn meg, har vært meget bekymret for Ingrids ve og vel efter at brorens bortgang ble kjent. Broren omkom visstnok i en brann. Både Nina og Morten er hjemme igjen fra sine respektive hospital-opphold over helgen, men det er lite positivt å spore i forbindelse med at fetteren til Heidi døde i en ulykke i nordfylket tidligere i uken. Tanten til Heidi skal ha blitt innlagt med hjerteflimmer på onsdag, trolig fordi hun er i sjokk og sorg over det inntrufne. Hva angår Stian, som var nær ved å miste livet i en brann på Sola på onsdag, så er det meget elendighet man kan tale om der i gården, men av hensyn til privatlivets fred får den slags informasjon gå via diskré Facebook-meldinger. Ta kontakt!

At Bjarne, Sissel og Helge har opplevd blind vold den senere tid er en kjent sak i byens skeive miljø. Dog var det nytt for meg at en ny episode fant sted nu i helgen. I følge naboen skal Hansemann ha blitt slått ned eller slått til - her er opplysningene noget diffuse - i en eller annen gate i nærheten av Mami. Det skal visstnok ikke være tale om Bakkegaten, men en av de tilstøtende eller kryssende gatene. Naboen har fått opplysningene fra Odd, tror jeg han sa, som igjen hadde hørt det av en som jobber på Mami. Hvorvidt det er flere enn Jan og Hugo som har sitt virke på Mami for tiden, vites ei, men naboen mener det oppholder seg en tredjemann bak baren fra tid til annen samt at Ingrid synger der i helgene. Hansemann, i likhet med visse andre, kan tidvis utvise en irriterende/provoserende holdning når han nyter alkohol i skeivt lag. Dog er det ingen grunn for å slå! Denne gangen, som i de andre sakene, er gjerningsmannen ukjent.

Naboen har fått snusen i at det også sist helg foregikk noget gruppesex. Han har åpenbart gode kilder, som får med seg alt dette. Denne gangen skal følgende personer ha deltatt i gildet: Sveinung, Kjell Magnar, Stein, Odd, Mads samt en thaigutt i 20-års alderen. At man har begynt å samles innendørs skyldes kanskje at undertegnede fremdeles kjemper mot utukten i Bjergstedparken. Så sent som sist uke hadde man nemlig en kort artikkel på trykk i Rogalands Avis, hvor man krevde at onkel politi begynner å patruljere Bjergstedparken i sene aftenstimer. I artikkelen, som jeg mener å huske at sto på trykk på onsdag, la jeg ut om forsøplingen av parken og ulovligheten ved blotting, og i utgaven dagen derpå fikk jeg sågar støtte fra en Ottar-representant i et innlegg i samme avis. Vanligvis har jeg ikke så rent meget pent å si om Ottar-quindene, men hvis de velger å gå inn med fyll styrke i Bjergstedparken så har de min hele og fulle støtte!

Tirsdag aften hadde man store planer om å beære de nye LLH-lokalene med sitt nærvær i forbindelse med idémyldring til neste års store begivenhet, dog valgte jeg å holde meg hjemme eftersom jeg visste at Morten hadde blitt innlagt på hospitalet over helgen. Det er Morten som kan dette med "Stavanger på skeivå" og det hadde vært hyggelig å komme med innspill til neste års program, dog er det ingen som kan gjøre noe med sykdom. Ei heller kunne Turid bli med, grunnet at moren trengte hjelp til å stenge av hytten for vinteren.

Onsdag aften bivånet man en interessant dokumentar om Jens Stoltenberg, samtidig med at man løste kryssordet i Stavanger Aftenblad. Tidligere på aftenen serverte jeg mor tomatsuppe med loff til. Jeg lå nedpå en del den eftermiddagen, således ble det ikke middag før klokken 19.30. Verken onsdag eller tidligere i uken for så vidt orket jeg å gjøre husarbeid. Når man er syk og svak da er man også dårlig bak! (Jada, det rimet.) Torsdag var jeg på Prix og handlet. Senere støvsugde jeg litt, men det var også det hele. Formen har vært elendig hele uken, men det har gått litt opp og ned. Jeg har lest litt skjønnlitteratur, men ikke så meget som jeg kunne ha gjort. Jeg har vært sliten i hodet og da er det vanskelig å konsentrere seg om lesing, i stedet blir det mer internett og fjernsyn.

Her avslutter jeg, for denne gang.

Toril

1 kommentar:

merete sa...

Har du en oppskrift på potetlefser, store harde lefser som må bløytes med vann rett før de skal spises. Men som kan ligge lagret i ukesvis hvis de ikke er bløytet opp?
Merete, fra Kristiansand/Kvinesdal

Site Meter