lørdag 9. november 2013

Ingen kalas, rolig fredag, naboen hos Frits og på Mami, Helgøs matsenter, kokking, lesing, Wenche Myhre m.m...

God lørdag, skolerte og uskolerte!

Man har lagt bak seg en stille og fredelig fredag aften, uten besøk av frivole, virile og røffe quinder. Som nevnt i gårsdagens blogginnlegg valgte jeg å kansellere det planlagte kalaset, fordi min gamle mor lider av urinveisinfeksjon og er temmelig skral. Hun krever meget av sin datter i pleie og stell for tiden, så kansellering var det eneste rette å gjøre. Hildegunn påtok seg ansvaret med å innlosjere Turid og Jarlfrid i leiligheten sin på Saxemarken i stedet, så at det ble inntatt alkohol der i gården i går er det neppe tvil omkring.

Anne-Grethe var innom mor og meg ved 17-tiden og ble sittende en halvannen times tid. Jeg hadde ellers en fredag aften uten de helt store sprellene. Mor klaget en del over at hun hadde vondt og at hun følte at hun ikke fikk urinert, men det ble noget bedre efter at hjemmesykepleien var innom og fikk tømt urinblæren hennes. Jeg regner med at penicillinen kurerer elendigheten på sikt, men mor er noget mer negativ og har gjort det klart at hun ikke har lenge igjen. Akk og ve, slik en elendighet. Jeg prøvde som best jeg kunne å beholde humøret oppe, tross negativiteten på kammerset. Jeg bladde i Gotha-kalenderen, løste gårsdagens kryssord i Stavanger Aftenblad og fikk med meg både Tv2-nyhetene klokken 21.00, Skavland klokken 21.25 og en dokumentar om Auschwitz sent på aftenen. Jeg koste meg stort med sjokoladekjeks og svart kaffe samt 4-5 røde miksturer. Naturligvis var jeg også innom Facebook, dog uten å observere særlig meget interessant nytt.

Min skallede nabo var på vorspiel hos Frits i går. Der var også Hansemann og Knut. Jeg fikk fullt referat av den skallede da jeg telefonerte han for å høre om jeg kunne låne bilen hans ved 11-tiden i formiddag. Hansemann hadde lagt ut i det vide og brede om sitt seneste besøk i Thailand; om at han hadde bodd på samme hotell som herrene Marvin, Lars Jonny og Bitten den siste uken, om alle ungguttene han hadde hygget seg sammen med og om at han nesten hadde forlovet seg med en ung massør på 19 år fra Pattaya. Himmel og hav, slik en galskap, sier nu engang jeg. Bank i bordet!

Både Frits og Knut lot til å være 100% oppdaterte på hvor det var kalas i går aften og informerte den skallede om at det sikkert ble mange skeive på HoT Open Mind. Herren Arne Morten holdt sammenkomst i rekkehuset sitt på Åsen. Den alltid like hyggelige og blide Steffen holdt gravøl i leiligheten sin ved Badadammen, i forbindelse med at det nu er slutt for godt med 19-åringen, som i sin tid overnattet et par netter i villaen i forbindelse med en tidligere "krise" i forholdet. Man har ennu ikke talt med Steffen om det inntrufne, men har store planer om å høre hvorledes det står til. Herren Carsten, som leier villaen til herren der nede i Thailand, avholdt også kalas i går. Det samme gjorde også Anders og Anders m.fl. ved Gausel og Tommy med kamerater på Storhaug. Av en eller annen årsak kjente også Knut til at Hildegunns fiende nummer en kom til å ankomme HoT Open Mind med lesbevenninnene sine, dog var det uvisst hvor det vorspielet foregikk.

Naboen observerte ikke Hildegunn, Jarlfrid og Turid, men så innrømmet han da også at han for det meste oppholdt seg på Mami sammen med herrene fra vorspielet. Frits prøvde seg på en ung, flott gutt fra østlandet - trolig mest som en spøk - men burde nok holdt seg for god til det. Før han visste ordet av det ble han slått i skulderen av kjæresten til østlendingen, som visstnok skal være en herremann omkring de 30 år fra Sandnes. Efter slaget fulgte noget rabalder, refererte naboen om, blant annet ble han som slo tatt med ut på gaten av vakten i døren, men fikk lov å komme inn igjen. Frits ble sint og forlot Mami til fordel for HoT Open Mind, men naboen og Hansemann m.fl. ble værende til det stengte.

Grunnen til at jeg ville låne naboens Saab i dag er fordi jeg ville til Helgøs matsenter for å gjøre storhandel. Været er meget elendig. De siste to-tre døgene har det regnet, haglet, tordnet og blåst nærmest i et slitende renn. I går aften haglet det så meget at jeg var sikker på det ville ha blitt snø til i dag, men den gang ei. Dog er det bare tre varmegrader nu og det er ikke særlig meget å skryte av. På nettsidene til yr står det at det er 5 varmegrader i Stavanger nu, men det må være i kjelleren hos naboen, i så fall. På Helgøs matsenter handlet jeg inn for hele 600 kroner i dag, dog inkludert noget tobakk. Jeg påtraff og talte noget med min kollega Svanhild der borte. Hun underviser i 60% stilling, for det meste i norsk og engelsk, og driver for tiden med noget efterutdanning eller selvrealisering, som hun liker å kalle det. Hun tar studiepoeng i ernæring og fysiologi eller et eller annet i den duren der.

Vel hjemme igjen laget jeg middagsmat for både i dag og i morgen, nemlig hjemmelaget gryterett med ris, grønnsaker (løk, gulrot, bønner samt tomater) og kjøttdeig. Jeg laget en full gryte, med tanke på at naboen også kan få spise her i aften. I aften og i morgen er det nu bare til å varme opp det man vil ha til de som skal spise og vips er middagen servert på en, to, tre... Da middagen var satt til kjøling tok jeg fatt på huslige sysler. Først støvsugde jeg hele etasjen, så kostet jeg trammen og til slutt vasket jeg toalettet og badet. Jeg har også skiftet på sengen inne på kammerset i eftermiddag. Mor er ikke verre enn i går, snarere tvert om, dog er ikke helsen som den engang var, det er sikkert og visst. Søsteren til mor, som bor i hovedstaden og er 83 år, er heller ikke i god form. Jeg tror man kan fastslå at genereasjonen før meg straks er en saga blott og at den nu har utspilt sin rolle her i samfunnet. De få som lever igjen av foreldregenerasjonen min er enten sengeliggende eller demente.

Det følger vel med det å bli 66 år at ens foreldre og den generasjonen ellers så og si har forlatt denne verden. Den folkekjære artisten Wenche Myhre fylte, som undertegnede, også 66 år i år, men der i gården har foreldrene vært borte i en årrekke allerede. Kjell Myhre var bare 43 år gammel da han gikk bort efter et hjerteinfarkt i 1970, mens moren til Wenche sovnet stille, men uventet inn bare 64 år gammel, efter å ha lagt seg nedpå sofaen for å ta seg en eftermiddagshvil. Wenche var 43 år gammel da hun mistet sin mor og har således levd uten sine foreldre i 23 år allerede. Bestemødrene til Wenche, Olga Gangestad og Inga Myhre, falt begge fra i 1978, henholdvis 83 og 78 år gamle. De var, som aldrende quinder flest, enker efter herremenn som ikke klarte å holde tritt med sine hustruer. Farfaren ble 69; morfaren ble 61 og begge led av dårlig hjerte.

Jeg begynte på en flott roman tidligere i uken, som heter "En sang fra fortiden". I dag har jeg kommet til side 98 i romanen, som handler om noget som hendte for over 60 år siden. En gallerieier blir nysgjerrig på noen gamle malerier og får lyst til å utforske historien til modellene på maleriene. Dette tar han til byen Dorset og 60 år gamle, virile hemmeligheter kommer for en dag. En maler ved navn Charles, en viril ungjente og varme sommerdager er oppskriften på vill og hemningsløs sex anno 1937. Det gallerieieren kommer over er temmelig ville hemmeligheter fra hine hårde dager. Den som ikke blir viril efter å ha lest denne boken må være i koma eller død. Maken til skriverier om hemningsløst begjær finnes kun i sexnovellene som jeg skrev i hine hårde dager. Det er sjelden jeg kommer over bøker som beskriver virile ungjenter, men de få gangene jeg gjør det kjøper jeg boken sporenstreks. Vi i livets høst, som ikke lenger deltar i sengehygge, fortjener litt mykporno i bokform.

Jeg har også lest i biografien om Ingrid Espelid Hovig, denne uken. Begge disse bøkene kjøpte jeg da jeg var i sentrum, denne uken. I boken beskrives det hvorledes moren ble syk og døde i 1959, hvorledes søsteren ble syk og måtte amputere foten sin, hvorledes en annen søster fikk kreft og døde, at broren døde under krigen og hvorledes Ingrid ble enke, under en uke efter bryllupet i 1977. Dog er ikke boken en elendighetsbeskrivelse fra ende til annen, men det er jo elendigheten som er fascinerende ved menneskeheten. Uten dødsfall, sykdom og annen elendighet ville det vært kjedelig å lese om andre mennesker. Morfaren til Ingrid ble forøvrig hele 88 år gammel!

Nu skal jeg bevilge meg en kopp med eggelikør. Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter