søndag 27. april 2014

Dronning Camilla?, Elizabeth II 88 år, Mega, gravlunden, rot i Torfæusgaten, Turid rapporterer, rolig helg, strålende vårvær m.m...

God søndag!

Hertuginne Camilla av Cornwall er for tiden i dyp sorg efter at hennes 62 år gamle bror falt død om i New York denne uken. Det har ennu ikke blitt bekjentgjort når eller hvor begravelsen vil finne sted. Dødsfallet tilstøtte samme uke som dronning Elizabeth II feiret sin 88-års dag, jmf. bilde i forrige blogginnlegg. Hertuginne Camilla, som er gift med prins Charles (65), fyller 67 år i sommer og kunne under normale omstendigheter dermed gått av for aldersgrensen. Ingenting er dog normalt hva angår den britiske kongefamilien.

Sin høye alder til tross, dronning Elizabeth II har overhode ingen helsebesværligheter og later til å være like sprek som det hennes mor var da hun begynte å lakke mot de 90 år. Dronningmoren har bare vært død i 12 år og nærmet seg de 102 da hun omsider måtte gi tapt for en langvarig virusinfeksjon. Camilla, dog, har ikke like gode gener å skryte av og hun skal ha innrømmet for gode venninner at hun frykter for at hun vil dø før sin svigermor. Moren til Camilla, Rosalind Shand, var bare 72 år gammel da hun døde i 1994; mens mormoren ble 86. Begge led meget av benskjørhet før de omsider fikk vandre heden. Skulle dronningen bli like gammel som sin mor vil Camilla være 80 år før hun omsider får oppleve at ektemannen bestiger tronen. Det vil i så fall være en dypt nedbrutt quinde i livets siste fase som blir dronning, om det skulle gå ytterligere 13-14 år før det skjer et skifte.

Jeg antar at den britiske stat vil anse det som mer hensiktsmessig å gi Charles og Camilla avskjed i nåde med full pensjon og apanasje hvis det skulle vise seg at det går 10 år eller mer før et tronskifte. Det er lite som tyder på at William og hans Kate ikke vil være voksne nok til å klare brasene innen den tid. Å krone to giktherjede og senile mennesker vil uansett bare bli en parodi av klasse, så min personlige mening er at den eneste muligheten Charles og Camilla har til å få kronene på sine respektive hoder er hvis dronning Elizabeth II dør innen få år. Personlig håper jeg dronningen lever lenge nok til å få oppleve sin 100-års dag!

Fredag var jeg på Mega på Madla Amfi og gjorde storhandel for nærmere 800 kroner. Jeg lånte naboens Saab og kjørte avgårde i finværet. Av en eller annen grunn fikk jeg ikke til å slå på kjøleanlegget i bilen, så man kan trygt si at det ble litt av et drivhus inne i bilen til slutt. Jeg handlet inn en del grønnsaker og noget kjøttmat på Mega, med tanke på å lage gode og sunne middager i uken som kommer. Forøvrig handlet jeg det jeg følte behov for å handle, litt av det og litt av noe annet. Blant annet kjøpte jeg 4 pakker med leverpostei fra Finsbråten, for jeg synes leverposteien de lager er den klart beste på markedet. Jeg husker ikke hvor lenge de har laget den, men det må i alle fall være over 30 år siden den kom i salg. Jeg kjøpte meg en pakke med Oliver Twist-tyggetobakk samt en pakke med rød mikstur, som jeg hentet i automaten ved kiosken.

På hjemveien kjørte jeg innom Håland hagesenter igjen og kjøpte noen blomster til å ha på gravene til far, mormor og morfar på Eiganes gravlund. (Gravlunden er for øvrig 104 år gammel!) Efter å ha ryddet på plass varene gikk jeg bort på gravlunden og fikk satt i jorden noen stemorsblomster og noen nelliker. Jeg er alltid påpasselig med at gravene skal se velstelte ut og pleier hvert år å plante i to omganger der borte. Jeg kommer sikkert til å plante flere og dyrere blomster der i mai eller juni, men inntil videre får det jeg har gjort i denne omgang være bra nok. Jeg brukte godt med jord da jeg plantet, men det hadde jeg liggende i vedskjulet fra i fjor. Jorden på gravlunden er kjent for å være i relativt dårlig stand. Hadde det ikke vært for alle gravsteinene som står i veien og kan bli møkkete så kunne man jo bestilt en traktor med møkktank fra Jæderen for gjødsling av hele gravlunden...

Jeg er ganske irritert på en nabo i gaten her for tiden. Han driver med renovering av villaen sin og det ser regelrett ut som en skraphaug i gaten her. Det er en skam at det skal være så rotete her oppe på beste Eiganes. Min skallede nabo bare rister på hodet av elendigheten og da jeg i går i fullt alvor foreslo å ringe på døren der borte for å gi villaeieren en røff korreks bare humret naboen. Det er noget irriterende at han alltid skal humre når det er alvor på ferde og gatens renommé står på spill. For noen år siden hadde vi lignende tilstander her i gaten. Den gangen var det en leieboer i en villa som nektet å rydde opp efter seg i forbindelse med utflytting. Han hadde bodd i første etasje i villaen og hadde bestilt seg container og det ene med det andre. Dog stakk han fra både containeren og dertilhørende rot, noe som førte til at selskapet bak containeren kom og hentet containeren, men ikke før de hadde tømt det som lå oppi utover gaten og eiendomen til villaen først. Det var visstnok svar på at det ikke var betalt for henting av containeren. Jeg husker spetakkelet den gangen og lover at det blir bråk også denne gangen, hvis villaeieren ikke rydder opp før sommeren setter inn.

Fredag aften hadde jeg besøk av Turid, som satt her fra omkring klokken 19.30 og til nærmere midnatt. Vi talte om løst og fast, blant annet om byturen sist helg, som vi begge anså for å være av det vellykkede slaget. Turid kunne informere meg om at det utspjåkede quindemennesket, som inviterte med seg Hildegunn og Jarlfrid m.fl. hjem på nachspiel da vi var ute sist helg, var alt annet enn mentalt stabil. Da de ankom en luguber leilighet rett ved Løkkeveien satt mannen hennes halvnaken og ventet på følget, og det visstnok med utstyret utenfor shortsen. Efter noget frem og tilbake hadde visst de lesbiske quindene forlatt åstedet. Herren hadde nok sendt madamen ut for å hente med seg quinder hjem til gruppe-hygge og mente vel at HoT Open Mind var stedet å finne noen frivillige... Foruten nevnte to quinder var visst også et tredje quindemennesket med til det som de trodde skulle bli et hyggelig nachspiel med nok pils til alle. Den herren som tror han får audiens hos hengejurene til Hildegunn er intet mer enn en dåre! Hvorvidt det faktisk ble nachspiel på gjengen et annet sted utpå natten visste ikke Turid verken fra eller til om.

Turid var riktig i storslag da hun visiterte bloggens O' store forfatterinde på fredag. Jeg ble oppdatert på meget og mangt som rører seg i byens lesbemiljø for tiden. Bente og Unni havnet i tottene på hverandre inne på den skeive puben Mami i Bakkegaten nu på torsdag. I følge vitner, som Turid mener er til å stole på, måtte stakkars Jan forsøke å mekle mellom de hissige quindene. Frøken Anki hadde med seg ut en flott jente i 20-års alderen og Bente mente at Unni ikke hadde noe med å blande seg inn i samtalen Bente hadde med nevnte flotte jente. Turid kjenner fra før av til at det skal særdeles lite til før det blir aggresjon når det er nye jenter i miljøet. Enkelte quinder er visstnok som gribber og kaster seg over de nyankomne med all sin brask og bram. Hvis noen skulle følt seg tråkket på i lokalene denne aftenen skulle jo det ha vært Anki, som tross alt hadde avtalt på internett å møte denne jenten på Mami. Himmel og hav, sier nu engang jeg! At det skal være så vanskelig å leve i fred og fordragelighet...

Turid gikk hjem ved 23-tiden og jeg var i seng en drøy times tid derefter. I går serverte jeg mor frokost på sengen, bestående av en brødskive med smør og kokt egg, noget sjokoladekjeks, et glass melk samt en kopp svart kaffe. Selv spiste jeg tre knekkebrød med sild og egg samt majones ved kjøkkenbordet og slurpet i meg både melk, eplejuice og svart kaffe til. Forøvrig skjedde det ikke stort i går formiddag, forsåvidt heller ikke i løpet av eftermiddagen. Jeg avslo intet mindre enn to tilbud med invitasjoner til vorspiel. Det ene kom fra Hildegunn selv og hun var allerede brisen da telefonen ringte ved 16.00-tiden. Hun lo godt i andre enden av telefonen og fortalte at hun allerede hadde konsumert flere bokser med øl samt at Jarlfrid visstnok skulle være på vei. Jeg takket så ydmykt for invitasjonen og lovet å stille opp ved neste anledning. Noget senere fikk jeg telefon fra naboen, som informerte om at jeg var ønsket på vorspiel hos naboens kamerat Einar, dog kjenner jeg såpass til den gjengen der og alt våset de lirer ut av seg i løpet av en aften, at jeg takket nei og atter nei.

Det skulle vise seg at også naboen valgte å holde seg edru, for hvem andre enn han var det som sto på trammen og ringte på ved 20-tiden... Han ble sittende i sofaen i 2-3 timer, selv om det var lite og ingenting av interesse på fjernsynet. Dog disket jeg opp med både likør, hvitvin, kaffe, kaker, sjokolade og Oliver Twist. Vi hygget oss faktisk meget i går aften, selv om vi bare hadde den gode samtalen som tidsfordriv. Fjernsynet sto riktignok på, dog var det, som nevnt, lite av interesse der. Naboen fortalte meg at han hadde hørt rykter om at det skulle være festligheter i de fleste kretsene av byens skeive miljø i går, så vi var sikkert traurige og avlegs vi som ble sittende hjemme i villaen hele aftenen, dog får det nu være måte på med kalas og den slags i min alder. Naboen går jo også i sitt 70. år, så han burde i alle fall ta en pust i bakken i ny og ne. Alle festlighetene i går og i natt har sikkert sammenheng med det varme og flotte været vi har hatt her de seneste 4-5 dagene. I går aften var det fremdeles 15 grader klokken 21.30!

Naboen forsvant efterhvert i retning Bjergstedparken og jeg tok med meg Gotha-kalenderen samt noget tyggetobakk på sengen og hygget meg stort, helt frem til jeg sovnet en eller annen gang mellom 01.00 og 02.00. I dag har jeg hjulpet mor med hårvask og både mor og jeg har fått våre velfortjente fotbad i grønnsåpe- og kamfervann. Dagen har ellers forløpt ganske stille og rolig for seg. Naboen og jeg kjørte opp til Ullandhaugtårnet ved 13.30-tiden for å kjøpe oss en skvett med kaffe i den lille kafeen de driver i tårnet og som bare er åpen på søndager. Det var mange folk ute i solen og lokalene var såpass fulle at vi valgte å innta både kaffen og vaflene utenfor tårnet. Senere spaserte vi en runde i området, men voktet oss for ikke å havne inne i løvskogen, hvor det for tiden er meget flått.

Takk for oppmerksomheten!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter