søndag 31. mai 2015

Lesbisk giftemål, mor skranter, Sissel ankommer, Sting, bilbrann, Kvadrat, man drikker noget fluidum, mor skranter ytterligere.

Ærede lesere!

Først vil jeg benytte anledningen til å gratulere Nina og Karoline, som i går ble smidd i hymens lenker til storslagent kalas! Selv kunne jeg ikke være tilstede, men både Turid og Heidi deltok og Turid kunne i dag rapportere om at alt gikk over all forventning. Det var ikke et utagerende drikkegilde slik jeg ønsker å feire enhver anledning, men det var stilfullt og vakkert og det er da noe det også!

Ukens tre første dager ble hektiske med mor på sykehuset (UIS), besøk av min søster Sissel og et branntilløp i nabolaget midt på natten, som førte til at jeg måtte gå ut på gaten i bare nattkjolen. Maken til elendighet!

Sissel ankom tirsdag fordi hun ville besøke mor i anledning hennes skrøpelige helsetilstand og fordi hun også ville avlaste meg midt oppi alt som skjer med mor. Mor var temmelig dårlig på tirsdag og onsdag, så Sissel og jeg byttet på å besøke henne. Anne-Grethe var også på besøk, en gang på mandag (som nevnt i forrige innlegg) og en gang på tirsdag. Torsdag formiddag ble hun utskrevet og ført tilbake til Stokka sykehjem. Hun var da noe bedre og hostet og harket mindre enn de foregående dagene. Både Sissel og jeg reiste bort for å besøke henne på torsdag og vi ble sittende i nærmere to timer. Avdelingssykepleieren på avdelingen lovet oss å følge opp mor på beste måte, men Sissel og jeg har talt meget denne uken om at vi tror mors tid på jorden nærer sin ende nu.

Vår andre søster, Bente, som bor på Ellingsrudåsen i hovedstaden, oppholder seg for tiden i Sverige. Hun reiste dit på onsdag, men skal efter planen komme hit til Stavanger en eller annen gang over helgen. Turen til Sverige, for å besøke datteren, har vært planlagt lenge og kunne neppe avlyses, mente Bente. Så lenge Sissel er her går det greit, kjenner jeg, men det er godt at jeg ikke er alene oppi all elendigheten.

Sissel hjelp meg noget i hagen på onsdag og hun hjelp meg med å montere en hylle fra Ikea, som har ligget innpakket på kottet helt siden januar eller februar. Naboen og jeg var på Ikea på Forus i vinter en gang, men så ble helsen dårlig rett etterpå og dermed ble hyllen liggende på kottet lenger enn planlagt. Mellom besøkene hos mor og alt annet man har syslet med denne uken - jeg mener det var på torsdag - bevilget Sissel og jeg oss en god lunsj på Sting-kafeen ved Valbergstårnet. Jeg kjøpte meg hamburger med godt tilbehør, mens Sissel kjøpte seg noget som så ut til å kunne være mexikansk. Jeg husker ikke hva den retten het i farten. I hine hårde dager var jo Sting stedet de homofile- og bifile møttes i helgene for å drikke seg fra sans og samling, men det var før Tomas og Hugo ankom byen i 2009 og satte igang med røff homovirksomhet, først i Kirkegaten og så i Skagen. Både maten og kaffekoppen attpå smakte i alle fall fortreffelig.

Natt til fredag ble det tilløp til brann i en bil i nabolaget her. Klokken var litt over 02.00 da man ble vekket av naboer som ropte at det var brann, og da man omsider fikk summet seg så man flammer og røyk fra en bil inne hos den naboen som deler gjerde med villaen bak hagen. Man telefonerte sporenstreks naboen og informerte han om det inntrufne, og gikk så ut i hagen og senere en tur i gaten i bare nattkjolen og tresko. Sissel kom også ut for å bivåne hendelsen på nærmere hold. Omkring en 3-4 minutter efter ropingen kom det to brannbiler kjørende, men da tror jeg allerede naboene hadde forsøkt å slukke brannen selv, dog vet jeg ikke hvorvidt de lyktes eller ei, men da brannmannskapene ankom ble det i alle fall orden på sakene! Naboen kom ikke ut, men man observerte at han tittet ut fra et av vinduene i annen etasje. Flere andre mennesker strømmet også til for å bivåne bilbrannen, selv om det hele var over før 10 minutter hadde gått. Jeg vet ikke hvorfor jeg gikk ut på gaten i nattkjolen, det var bare tåpelig. Det var jo aldri fare for at villaen (10-15 meter unna bilen) skulle ble slukt av flammene, men jeg evner dessverre ikke å holde hodet kaldt bestandig.

Sissel og jeg tok oss en stor dram hver for å roe oss ned igjen efter oppstyret og ingen av oss fant roen igjen før klokken nærmet seg 03.00. Dog var vi oppe og klare for frokost ved kjøkkenbordet allerede klokken 09.15! Jeg stekte egg og bacon til frokost både torsdag og fredag, men vi kompenserte den kraftige kosten med å spise grovbrød og drikke lettmelk samt kaffe til. Slike frokoster varer i alle fall lenger enn små knekkebrød-frokoster og spesielt var det en fordel på fredag, for da reiste Sissel og jeg til Kvadrat og tilbrakte nesten tre timer i diverse butikker, riktignok satt vi på kafé den siste halvtimen, men all vandringen på hardt gulv i diverse butikker førte til at jeg ble ganske vond i ryggen da vi kom hjem. Jeg måtte hvile ut på sofaen i nærmere en hel time før jeg orket å spise middag med Sissel. Hun kokte poteter og varmet opp stekepannen, men det var jeg som stekte sei og kokte opp grønnsaker. Efter middagen var vi en snartur innom mor på sykehjemmet og kunne konstatere at det ikke sto spesielt bra til. Dog hadde hun visst spist noget havresuppe rett før vi kom.

Sissel og jeg var tidlig aktive i går og hadde handlet ferdig på Prix allerede før klokken 10.00. Sissel telefonerte også Kjell for å informere han om at hun blir værende noen dager inn i neste uke p.g.a. mors dårlige helse. Kjell har vært noget bedre i ryggen efter at han begynte å ta ibux tre ganger daglig, fortalte Sissel, men han blir nok aldri den arbeidskaren igjen, som han var slik jeg husker han fra 80-tallet. Da kunne han både sage, kløyve og kaste inn ved på en og samme dag.

I går var ikke jeg hos mor, men Sissel var innom en tur midt på dagen, dog var det intet nytt under solen. Mor ligger bare der og dormer... Jeg inviterte naboen på sen middag kl. 17.00 med påfølgende hyggestund i sofaen med noget sterkt i glasset. Jeg ba han ta med konjakk, hvis han ønsket noget fluidum efter middagen, og konjakken ble med i hus. Vi koste oss med koteletter, potetsalat, makaronistuing og salat (isbergsalat, agurk, tomat og paprika), men vi grillet ikke, selv om det jo er typisk å grille når man inntar den slags. Dessverre har det vært for begredelig og kaldt vær for grilling denne uken, selv om det faktisk ble noget sol i helgen. Men hva hjelper det vel med sol når det blåser stritt fra nord/vest? Det har ikke blåst like meget hele helgen, altså, faktisk var det rent så nydelig på fredag og tidlig på dagen i går, men litt for kaldt for grilling og drikking på altanen.

Naboen, Sissel og jeg hygget oss stort sammen i går aften! Vi talte godt sammen om meget og mangt og vurderte faktisk en stakket stund en luftetur til HoT Open Mind, men vi slo det fra oss i siste stund og ble heller sittende i sofaen og hygge oss til klokken var omkring 01.15. Da var vi skjønt enige om at det var på tide å avslutte. Før den tid, dog, slarvet vi om både skeive og mindre skeive personer. Naboen humret sedvanlig godt da han refererte fra Hansemanns seneste eskapader på HoT Open Mind - han har visst sonet ferdig og jakter atter på ungguttene - og jeg talte om Nina og Karoline' giftemål, om det seneste nachspielet til Hildegunn og Jarlfrid - slik Hildegunn refererte det tidligere i uken - og om Bitten, som dessverre har måttet legge seg inn på psykiatrisk sengepost ved UIS, grunnet en hel mengde personlige problemer. Og vi talte om så meget annet, men det lar jeg ligge.


I dag har mor vært noget dårligere igjen, så det spørst hvor lenge dette går. Sissel og jeg var hos henne to ganger i dag. For å roe nervene har jeg inntatt noget eggelikør og lest i Gotha-kalenderen i aften.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter