mandag 18. mai 2015

Redusert helse, Sissel og Hildegunn, huskestue i gamle Siam, Øystein slarver på Facebook, Silviu, naboen på middag, Henrik VIII m.m...

Godtfolk!

Ennu kjennes lørdagens herjinger i skotten, knapt to dager efter. Det er nok en kjensgjerning at man er i ferd med å tre inn i de eldres og de helseløses rekker. Når man trenger mer enn to dager på å gjenvinne helsen efter et kalas med sterkere saker på bordet er det sannelig godt at det er sjeldnere og sjeldrene at den slags sprell finner sted. I går slet jeg med vond skrott, hodepine og uggen mage. I dag er det bare hodepine samt noget nervøsitet, men det er ille nok. Jeg hadde egentlig planer om å besøke mor på 95 år på Stokka sykehjem i dag, men det ble det i alle fall ikke noe av. Jeg telefonerte min søster Sissel og klaget min nød til henne. Der i gården er det i alle fall båd latter og sympati å hente. Hun er jo selv glad i brennevin og vet at den slags utskeielser har sin pris. Forøvrig er alt bra med Sissel og Kjell, selv om sistnevnte ikke har blitt så mye bedre i ryggen siden sist. Dog dør ingen av vond rygg alene.

Jeg telefonerte også Hildegunn i dag for å gi henne et referat fra helgens kalas og påfølgende bytur. Hun hadde fått nyss i at naboen skulle feires, men ante at han hadde anmodet om færrest mulig quinder og var innforstått med at hun ikke kom til å få en invitasjon. Dessuten har ikke naboen og Hildegunn bestandig vært perlevenner de siste månedene heller, uten at jeg orker å gå noe nærmere inn på det akkurat nå. Hildegunn holder fremdeles koken som ekstravakt på sykehjemmet, men arbeider sjelden mer enn tre vakter på en og samme uke. Nylig hadde hun 11 fridager i strekk, men jeg vet at hun arvet en del hundre tusen efter sine foreldre for få år siden, så hun klarer nok å betale regningene sine uansett. I mars tilbrakte forøvrig Hildegunn og Jarlfrid en hel uke i Syden! Ellers hintet Hildegunn frempå at det kunne vært hyggelig med et kalas igjen allerede førstkommende helg, men jeg kjenner på skrotten at det må bli uten min tilstedeværelse. Jeg orker rett og slett ikke dette heftige fest-jaget lenger.

Fra gamle Siam går det rykter om en huskestue av sjelden art. Hvis ryktene er sanne skal herren der nede i gamle Siam ha kastet ut samboeren efter meget møye og stort besvær rett før helgen, visstnok i forbindelse med en utagerende fyllekule som gikk over stokk og stein. Den lærde herren skal sågar ha måttet ty til en gardinstang for å holde kustus på yngstemann, som sikkert var både sanseløs full og lite tilsnakkende. Akk og ve, hvilken elendighet! Dette fortjener ikke herren der nede i gamle Siam, som er både snill og god mot alle og som har et hjerte av gull. Jeg må si jeg blir noget irritert på denne Ben-karakteren når han utviser slik grov uforstand under selvforskyldt rus. Det må da vel for svarte hannkatte gå an å oppføre seg i nærvær av en tidligere universitetslærer, som er snill og tar en i hus i et land hvor det stort sett bare er det senile kongeparet og deres nære slektninger som lever i sus og dus!

Man diskuterte saken med herr Øystein på Facebook i helgen og vi er begge skjønt enige i at det later til å gå over både stokk og stein der nede i gamle Siam for tiden. Øystein hadde sågar mottatt en tekstmelding fra den utagerende unge herren, dog hadde han ikke helt forstått meldingen med det samme, men i lys av huskestuen kunne endelig meldingen forstås. Det er generelt sett problematisk å få forhold med thaigutter til å bli fredelige og gode, tror jeg. Bare i Stavanger kunne jeg nevnt tre navn på norske menn som i skrivende stund har moderate eller store problemer i sine forhold med thaigutter. I Bergen gikk sågar en ung quinde fra Thailand til det skrittet å forgifte sin 61 år gamle ektemann til døde, dog får man da inderlig håpe at ingen skeive herrer havner i samme uføret. Mitt gode råd til alle herrer med norske røtter der nede i gamle Siam er som følger: Kom dere hjem til gamle Norge før det er for sent!

Det foregår en del rart i det skeive miljøet i Stavanger også. Naboen har i senere uker til stadighet kunnet informere meg om at visse personer som utad er i trygge og trauste forhold med intetanende og sikkert fornøyde partnere ofte frekventerer Bjergstedparken eller området rundt Ullandhaugtårnet. Det er helt utrolig dumt å utsette sin partner/samboer/kjæreste for smittefare på den måten, ja utroskap i seg selv er da vitterlig intet mindre enn djevelens verk selv! Jeg blander meg ikke borti hva andre personer driver på med direkte, men det er fristende å rette en strikt pekefinger mot disse spesifikt 3-4 herrene man har fått navnene på av naboen. Det kan jo hende at partnerene mistenker et og annet eller til og med ikke bryr seg, men hvis de blir regelrett bedratt er det alt annet enn hyggelig. Naboen observerte forresten at Silviu har profil på gaysir og at han søker sextreff, opplyste han meg om i dag. Stakkars Jan Anton, men det gikk jo et visst rykte om at de hadde åpent forhold da de satt i sofaen min på lørdag, så for all del...

Naboen var nemlig på middag hos meg i eftermiddag, omkring klokken 16.30. Jeg serverte kokte mandelpoteter med hjemmelagede medisterkaker i brun saus og hjemmelaget erterstuing til. Det smakte fortreffelig og naboen forskynte seg intet mindre enn tre ganger. Jeg hadde planer om at det skulle bli igjen rester til i morgen, men det ble det ikke. Alt gikk ned på høykant, inkludert 10 medisterkaker. Jeg tror sannelig min hatt at naboen glemmer å spise når han sitter alene i huset sitt. I likhet med meg hadde han holdt seg hjemme i går, så det var nok heller labert med feiring av 17. mai her i Torfæusgaten i går.

Personlig har jeg ingen sterke følelser for 17. mai lenger. Jeg blir verken ruset av pølser, is, vill flagging eller desperate quindemennesker som roper "Hipp Hipp Hurra!!!" i et slitende renn. Snarere tvert imot. Jeg blir sliten bare ved tanken på de enorme ansamlingene av mennesker på 17. mai. I Aftenbladet kunne man lese om at en god del bilister fikk parkeringsbøter fordi de parkerte ulovlig i går. Jeg har kommentert saken både på Facebook og på nettsidene til Aftenbladet fordi jeg observerte at svært mange mente det var feil å gi bøter på 17. mai. Selv mener jeg det er korrekt å gi bøter til toskete personer som feilparkerer, uansett dag og dato. Hvis man skulle gitt unntak for 17. mai-feirende taskenspillere i dress og med flagg så måtte man også gitt unntak for andre som av forskjellige årsaker ønsket gratis parkering en hvilken som helst annen søndag. Dog er det visst noen av de mest ihuga tilhengerene av 17. mai som mener at de som feirer seg selv til fulle denne dagen har viktigere ærend i byen enn alle andre. Jeg håper de må betale alle som en!

Nu skal jeg lese videre i romanen jeg har holdt på med en stund, Moby-Dick, som handler om en manns besettelse for å få tak i en bestemt hval på de syv hav. Forøvrig har jeg planer om å sette meg bedre inn i historien til Henrik VIII' mange hustruer i aften. Om jeg ikke husker feil så var de 6 i alt og flere måtte bøte med livet under heller tragiske omstendigheter. Jeg kjøpte meg en bok om disse quindemenneskene før jul, men har ennu ikke begynt på deres fascinerende historie, men i aften skal jeg sette igang, men først skal jeg komme meg igjennom en 30-40 sider av den andre boken.

Toril

1 kommentar:

0ldboy sa...

Man har ikke lest bloggen før i dag og man sitter bare her og humrer!

Site Meter