søndag 13. desember 2015

Drikkegilde i villaen, Jarlfrid uteblir p.g.a. brann, HoT, LLH, Einar, det slarves, god gang, Facebook, ikke bytyr, Madla Amfi, skihopping, super-hundreåringer og en elendig rotte...

Godtfolk!

Fredag aften holdt man altså drikkegilde i villaen med følgende tilstedeværende: Hildegunn, Turid samt min skallede nabo. Det var også meningen at Jarlfrid skulle komme - hun hadde sågar takket ja og gått til innkjøp av 6 bokser øl - men så skar det seg på verst tenkelige vis. Leiligheten til hennes søster i Bekkefaret tok fyr en eller annen gang på torsdag og fikk store skader. På grunn av dette måtte Jarlfrid ta både søsteren og søsterens helseløse kjæreste i hus og valgte da å melde avbud. Jeg visste ingenting om dette før Hildegunn ankom ene og alene bærende på 12 flasker med juleøl, men da brast nyheten. Det var sikkert stygt gjort av oss, men både Hildegunn og jeg humret godt da Hildegunn refererte fra nok en ulykke i livet til Jarlfrids uheldige søster, som allerede har rukket å kollidere 3 ganger på under 5 år, og i fjor glemte hun å skru av vannkranen over badekaret, med det resultat at det ble vannskader på badet og deler av kjøkkenet. Fra før av bringer kjæresten hennes, en trygdesnylter fra Lund kommune, lite annet enn elendighet inn i tilværelsen henne. Huff!

Klokken var ca 19.20 da Hildegunn ankom, mens naboen ringte på omkring en halvtimes tid senere. Turid kom på moped omkring klokken 20.30 og kunne berette om en trafikkulykke på Lura med en del kø og politibil til stede, men det kom aldri noe om det på nettsidene til Aftenbladet eller Rogalands Avis, så antageligvis hadde det gått greit med de involverte parter. Ved nærmere eftertanke var for øvrig brann-hendelsen i Bekkefaret nevnt. Naboen bedbrakte en allerede åpnet flaske konjakk og intet annet. Turid hadde bare med seg en flaske med rødvin. Selv disket jeg på forhånd opp med både bamsemums, twist fra Freia og saltstenger samt naturligvis en kanne kaffe.

Det store samtaleemnet i villaen ble raskt HoT Open Mind og ikke minst innehaverene, og da spesielt den av innehaverene som mer eller mindre står bak elendigheten som nu vederfares nattklubben. Naboen humret godt da vi talte om inndragningen av skjenkebevillingen og Hildegunn mente å vite at det konsumeres en hel del sterke medisiner på bakrommet mens intetanende gjester fester og danser i lokalene ellers. I følge naboen har man i lengre tid ventet på noe slik. Kretsen rundt naboen, bestående av blant annet Einar, Frits, Hansemann og Reidar, har talt om nattklubben og all uroen der ved nærmest ethvert vorspiel de seneste par årene, berettet naboen. Spesielt har naboens kamerat Einar ventet på dommedag, men også naboen selv har spådd at det måtte ende galt til slutt. Det har jo knapt nok gått en eneste måned uten at man har hørt rykter fra stedet om slåssing, krakilsk innehaver, blotting, gratis drikkevarer til ungdommer, inntak av poppers i lokalene, skjenking efter lovlig skjenketid o.s.v. Listen over ting som ikke bør finne sted på en respektabel nattklubb skal være lang som et vondt år dere nede i Skagen.

To av karakterene som er hyppige gjester hos herren der nede i gamle Siam, de noget korpulente herrene Einar og Eirik, uttrykte også forventninger om en snarlig stenging av HoT Open Mind da naboen og flere til talte med de to under en LLH-tilstelning tidligere i høst. Antageligvis er det på grunn av visse ustabile forhold der nede i Skagen at LLH-Rogaland nu så smått har satt i gang igjen med prøve-kalaser i kjelleren på Sting. Det skal visst også være sterke krefter innad i LLH-Rogaland som misliker HoT Open Mind, uvisst av hvilken grunn, ei heller skal innehaverene være spesielt begeistret for LLH-Rogaland. Det skal visst ikke være lett her i verden! Naboen hadde i det store og hele bare godord å komme med om de korpulente herrene, som han finner både joviale og festlige. Spesielt skal herr Einar ha en god og lun humor som naboen humrer godt av. I motsetning til naboens kamerat Einar - ja, det er minst to fremtredende homser ved det navnet - og kretsen rundt han (inkludert Tore, Reidar, Frode og Marvin), som er kjent for å baksnakke folk til den store gullmedalje, er gamle Siam-farerene mer usnobbete og rause når de taler om godt og vondt. Naboen skal ha svært så sansen for Einar og mener han bærer preg av å ha frekventert herr Oldboys villa. De fleste som var inn og ut av Murgaten på den tiden universitetsherren rådet grunnen der er folk man ønsker å ha i sin bekjentskapskrets; godtfolk, rett og slett.

Hildegunn hadde med seg invitasjoner til dildoparty neste helg og anmodet på det sterkeste Turid og meg om å bli med. Jeg sa verken ja eller nei, til tross for at hjemmebrenten utgjorde 1/4 av innholdet i kaffekoppen min, men tenker vel strengt talt at dette er et arrangement for de som er under 60 år. Hun hadde med seg et par smakebiter til oss, heldigvis bare i bildeformat, og selv om jeg finner både dildoer og strap-on-leketøy festlig er det ikke noe jeg selv har bruk for. Dessuten har jeg heller ikke sansen for disse vill-quindene Hildegunn treffer på slike type arrangementer. Det holder lenge og vel med Hildegunn, for min del.

Praten gikk livlig og vel for seg i villaen på fredag, det skal vitterlig sies. Det er flere måneder siden jeg har kost meg like stort. Naboen burde hatt diplom for at han orker å sitte her sammen med oss lesbiske quindene, gang efter gang. Både Turid og Hildegunn oppnådde akkurat passe promille, nok til at praten gikk i taket, men uten at det ble dansing på bordet eller knusing av dyrt inventar. Naboen skravlet og humret i vei, refererte fra de seneste eskapadene i den hersen Bjergstedparken og besvarte ivrig spørsmål fra oss om hvorledes det var å snike seg rundt i busker og kratt tilbake på 80-tallet. Hildegunn slarvet i vei om kjente og ukjente lesbiske quinder; om Anki og Elisabeth, om Nina, om Bente, om Sissel og til slutt fikk vi et langt foredrag om de røffe fistequindene fra Sauda, som utrolig nok fremdeles holder koken der i øde Sauda. Hvis jeg bodde i Sauda ville jeg kommet meg rimelig raskt vekk derfra. Hva har vel Sauda å by på av uteliv og kulturliv for to lesbiske quinder? Milde himmel! Skal sant sies så er de stygge som trollkjerringer begge to, både Tordis og Ulla Karen, dessuten er de så udannede og lite sosialt intelligente at de skulle hatt juling! Når du sitter og fiser i sofaen når du er på besøk hos en dannet lærerinde og ler så det freser spytt i alle retninger som takk for fisen, da er det noe alvorlig galt i øverste etasje. Det er flere år siden jeg innførte forbud mot å ta de med seg hit noe mer, et forbud som heldigvis har blitt respektert.

Turid hadde med seg en nyinnkjøpt cd-plate med musikk av Elvis Presley hit og det utgjorde en hyggelig forandring fra de røffe quindene man ellers setter på når det inntas sterkere saker her. Dog ble det også tid til noen sanger av Tina Turner og Lynn Anderson. Jeg ønsket å hylle Lynn Anderson på fredag fordi hun hadde så mange flotte sanger (blant annet "Rose Garden") og fordi hun døde så alt for tidlig nu i sommer, bare 67 år gammel. Naboen kunngjorde at hans nye favoritt innen musikk herefter skal være artisten Kygo fra Bergen, og kjenner jeg den gamle ringreven rett så er det vel så meget p.g.a. Kygos ungdommelige skjønnhet, som for musikken. Jeg vet ikke hvor gammel han er, men han er nok neppe mer enn 20-25 år og det er jo midt i blinken for naboen. Det lille jeg selv har hørt fra Kygo minner meg om røff techno og dance, sånn musikk som typisk kunne blitt og sikkert blir spilt på dansegulvet på HoT Open Mind. Skål!

Sent på eftermiddagen hadde man kommunisert med gamle Siam-farer Einar på Facebook, som antydet at han trolig ville på HoT Open Mind mot natten. Jeg nevnte dette for naboen og quindene i sofaen og da kom vi til å bli noget usikre på hvorvidt det ville være åpent eller ei på HoT Open Mind i helgen. Med gjestene som ivrige tilskuere logget jeg meg på Facebook og sendte meldinger til både nevnte Einar, innehaver Tomas og "barsjef" ved HoT Open Mind, frøken Ingrid. I tillegg sendte man ut en generell forespørsel på Facebook som kunne leses av alle mine venner, men tiden gikk og ingen bekreftelse kom fra noen angående HoT Open Mind. Da klokken passerte midnatt, godt over en time efter at man hadde sendt alle disse meldingene, var det fremdeles intet svar å få fra noen kanter. Naboen ble da noget skeptisk og antydet at det trolig ville være stengt der. Hvorfor skulle det ellers vise seg å være så vanskelig å få en bekreftelse på at det ikke var stengt?

I og med at det var så vanskelig å få en bekreftelse på hvorvidt det var stengte dører der nede i Skagen bestemte vi oss for å holde oss hjemme. Hildegunn var også med på den "avtalen", men klokken 01.15 eller der omkring ombestemte hun seg og forsvant ut døren, sikkert i håp om å finne seg en ungjente et eller annet sted på byen. Vi tre andre ble sittende igjen og innta sterkere saker, dog i moderate mengder, og mellom klokken 02.30 og 03.00 en gang disket jeg opp med nattmat som en fin avslutning på en super aften med gode venner. Jeg serverte stekte medisterkaker, stekte egg, godt brød samt melk og appelsinjuice. Både naboen og Turid inntok et realt måltid før vi alle gikk hver til sitt. Turid reiste hjem omkring klokken 03.15 og naboen gikk hjemover efter å ha blitt sittende igjen en 10-15 minutters tid for å være med meg på Facebook, hvor vi kunne konstatere at gamle Siam-farer Einar hadde besvart min forespørsel klokken 01.17 og da sto han (i følge eget sigende) i røykehjørnet utenfor HoT Open Mind og speidet efter undertegnede. Akk og ve!

Lørdag formiddag var jeg såpass i form at jeg kunne stå opp allerede ved 10-tiden og det er sjeldent, efter å ha inntatt såpass med fluidum aftenen og natten før, dog tror jeg nok at jeg var ganske moderat i mine inntak, denne gangen, skal sant sies. Jeg opplevde verken hukommelsestap eller migrene dagen derpå og det er jo et godt tegn, men naturligvis følte jeg med tidvis noget uggen, dog ikke verre enn at jeg kunne låne naboens bil for å kjøre bort til Madla Amfi ved 11.30-tiden. Der handlet jeg inn matvarer på Coop Mega til omkring 450 kroner, før jeg så gikk bort til bokhandelen. Der kjøpte jeg meg en kokebok samt et nytt geni-spill med spennende spørrekort. To gaver fra meg selv til meg selv og alle hjerter gleder seg! Jeg tror jeg skal invitere både lærde og mindre lærde på spillekveld i julen eller kanskje vi kan leke oss litt når det er kalas her neste gang? Jeg var også innom et par klesbutikker, men siden det var lørdag og rett før jul så kan man trygt si at kaoset rådet grunnen på kjøpesenteret. Jeg valgte å kjøre hjem efter bare en times tid under taket.

Lørdag eftermiddag ble for det meste tilbrakt i sofaen foran fjernsynet. Jeg stekte meg noget laks med grønnsaker samt to mandelpoteter til. Senere nøt jeg svart kaffe med mokkabønner til og alt ble inntatt foran fjernsynsapparatet. Spesielt hyggelig var det å se på skihopping, som jo er min favoritt-vintersport! Jeg forsøkte å slå på tråden til Hildegunn et stykke utpå eftermiddagen, men uten å få svar, så da vet man ennu ikke om det ble god gang på byen for henne. Dog fikk jeg svar hos Turid, som kunne berette at hun var hos sin mor i Sandnes og der skulle hun være hele aftenen og trolig overnatte til søndag. Snille Turid, som tar seg av sin mor.

Lørdag aften bedrev jeg noget slektsgrankning. Jeg driver for tiden og prøver å finne ut av døtrene til canadiske Carrie Pattison, quinden som var 111 år da hun vandret hen i 2011. Det hadde seg nemlig slik at denne super-hundreåringen overlevde alle sine 4 døtre; Edith, Eileen, Irene og Violet. Og jeg har naturligvis vært interessert i å finne ut hvor gamle de ble samt hvor gamle foreldrene til Carrie ble. Flere rapporter fra 110- og 111-års dagene omtaler at foreldrene ble "96 og 94" og "96 og 97", men det mediene rapporterer skal man jo aldri ta for god fisk! Grundig efterforskning fra min sin side har nu avdekket at foreldrene til Carrie (født Gordon i 1900 og senere gift først Wilson og så Pattison) ble henholdsvis 83 og 90 år gamle. Faren døde i 1956, mens moren levde til 1964. Dessuten har man funnet ut at farfaren var 89 år da han døde på 1930-tallet, som jo var en meget høy alder på den tiden. Dessuten(!), man har nu klart å finne ut at en av døtrene til Carrie het Eileen Anderson og døde i 1996, 75 år gammel. Men hva skjedde med de tre andre? Arbeidet fortsetter!

Fra Florida, USA, har det kommet bud om at Dell M. Travick er død, 108 år gammel. Dell mistet sin ektemann allerede i 1943, men led ikke meget under de 72 årene enkestanden varte. Dog var det tungt å miste den eneste datteren i 2012, selv om hun nærmet seg de 80 år og var mett av livet. Mor til Dell, som i likhet med datteren og dattedatteren også het Dell, var 90 år da hun døde i 1973. Det har også kommet et trist dødsbudskap fra Illinois, USA. Enkefru Lelia Donelson er død, også hun 108 år gammel. Lelia kom fra en seiglivet familie; faren ble 98, mens moren ble 92. Ektemannen døde i 1989, 88 år gammel, mens datteren (Lee Ann James) gikk bort i 2009, 81 år gammel. Akk og ve, så trist det må være for disse oldingene å begrave sine barn!

I dag har man hatt et svare strev med en rotte her i villaen, som har sysselsatt både naboen og undertegende i flere timer. Det er nu engang ikke måte på til ulykker og elendighet som skal vederfares en gikthelseløs quinde i livets bitre høst! Jeg får skrive om rotten i neste innlegg. Det har tatt slik på i dag at nu må jeg rett og slett legge med nedpå.

Toril

3 kommentarer:

0ldboy sa...

Det må jeg si! De var meget ordrik og informativ i dag, det tok sannelig sin tid å kjempe seg gjennom det hele, men nu er jeg godt opplyst om både det ene og det andre. Ha en fin aften!

Toril sa...

Man takker og neier! Det vil komme opptil flere innlegg til uken, dog neppe like lange og neppe daglig! Toril

0ldboy sa...

Man ser frem til det.

Site Meter