fredag 18. desember 2015

Rolig torsdag, rydding i kott, hersens kvitteringer, naboen på "guttetur" til hovedstaden, man leser...

Godtfolk!

I går skjedde det meget lite i villaen. Eftermiddagen og aftenen forløp uten de helt store hendelsene. Jeg talte med min søster Sissel, som kunne informere om at ektemannen Kjell skal komme hjem fra sykehuset i dag. Kjell har i lengre tid vært helseløs med dårlig rygg og brokk-problematikk. Dog er heldigvis Sissel sprek og ved god helse. Hun er den sprekeste av oss, selv om hun har rukket å bli 62 år. Anne-Grethe der nede på Klepp er også sprek, men hun er jo ennu ikke 60, dessuten er hun noget kjedeligere enn Sissel, som er både sprelsk og tidvis drikkfeldig. Sissel er rett og slett en gladjente! Sissel fortalte at Bente overraskende hadde besøkt Kjell på sykehuset i forbindelse med at hun var på Lillehammer i et annet ærend. Bente deltok som frivillig hjelper i anledning en boksignering der oppe, hvis jeg har fått en korrekt forståelse av realitetene, og da stakk hun like så greit innom Kjell med det samme.

Jeg ryddet litt i kottene i annen etasje i går aften, men ikke store greiene, altså. Jeg rotet vel like meget som jeg ryddet unna. Jeg fikk i alle fall fylt opp en pappeske med ting som jeg bestemte at jeg vil kaste, blant annet litt gamle klær efter mor, en stygg og litt skadet symaskin fra 80-tallet samt gamle kvitteringer og annet rusk og rask. Det er utrolig hvor raskt ting hoper seg opp. Jeg har ikke vært flink til å kaste ting de siste årene. Og mor samlet opp all verdens skrot. Hun nektet å kaste kvitteringer, fordi hun ville ha bevis for det hun hadde betalt for. Hun mente det kunne oppstå vanskeligheter hvis hun ikke kunne bevise at hun hadde betalt ditt og datt, men de eneste vanskelighetene er jo her og nu! All denne kvitteringsdritten som jeg må kaste ut! Jeg finner stadig nye permer, hyller eller boller med gamle kvitteringer. Slik en elendighet!

I dag kjørte jeg naboen ut til flyplassen. På veien plukket vi også opp Frits. De to ringrevene skal tilbringe helgen på London pub og Hercules sauna i hovedstaden, slik de gjør i ny og ne. Naboen pleier å ta seg en slik tur en gang eller to i året og da gjerne sammen med kameraten Frits, dog har han også reist frem og tilbake alene. Jeg tror at han tar det som en slags ferie. Innerst inne drømmer han nok om å leve det gode liv i gamle Siam, slik opptil flere andre homofile herrer fra Stavanger har funnet det for godt å gjøre, dog mangler naboen motet til å ta det siste store steget. Så vidt meg bekjent har han ennu til gode å visitere gamle Siam, men inntil videre får han det sikkert ganske så hyggelig i hovedstaden også. De har visst funnet seg et fint hotell ganske så midt i byen, visstnok i gangavstand fra både saunaen og puben. De har bestilt meg til henting søndag eftermiddag. Måtte det gå dem begge vel!

Selv har jeg planlagt en rolig aften i dag, men jeg gleder meg stort til å gå i teateret sammen med min gode venninne Ingeborg i morgen aften. Nu skal jeg lese litt i en ny roman jeg bestilte på internett sist uke og som kom i posten nu i dag. Den heter "Bror din på prærien" og er skrevet på nynorsk av Edvard Hoem. Boka handler om en ung mann som utvandrer fra Norge til USA for over 100 år siden. Jeg gleder meg!

En god aften og helg bedes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter