tirsdag 8. desember 2015

Øystein hjem til Norge, men i dyp sorg, om virile herren i gamle Siam, "Over There" tier, lettkledd leieboer, nye landsmenn og julefeiring, super-hundreåringer...

Ærede lesere! Godtfolk!

Den britiske Dronningmoren ble født 4. august i det herrens år 1900 og til høyre er hun avbildet i anledning sin 100-års dag. Fremdeles lever det igjen en person her i verden som ble født på samme dato, samme år. Det er ganske utrolig å tenke på!

For få dager siden ble jeg informert av min skallede nabo om at herr Øystein der nede i gamle Siam skulle ha fått datterens dødsbudskap på telefon fra gamle Norge dagen før. Noget senere, dog samme dag, kunne en annen herre der nede i gamle Siam (Oldboy) bekrefte elendigheten. Herren skal, efter sigende, ha kaster kakedeigen han holdt på med ut vinduet for å vie all sin tid resten av dagen til å trøste kameraten Øystein. Hvilken elendighet! Så vidt meg bekjent skal Øystein ha ankommet gamlelandet i går for å delta i planleggingen av begravelsen, som trolig vil finne sted mot slutten av denne uken eller i begynnelsen av neste uke.

Også herr Glen skal ha ankommet gamlelandet i går og i likhet med Øystein er han fremdeles i sjokk over vær- og temperaturforskjellen fra gamle Siam og til iskalde Norge. Her er det jo rett og slett sterk kuling med regn- og haglbyger av en annen verden! Der herrene kom fra er det sikkert 30 varmegrader, men det er neppe varmt nok, skal man tro ryktene de selv setter ut disse utlendige herrer. Man er visst ikke fornøyd før gradestokken viser 35-40 og kjøleviftene går for full musikk i stue og på soverom. Denne Glen-karakteren er visstnok en viril kamerat av herrene der nede i gamle Siam og i likehet med resten av "kollegiet" foretrekker han ungdommens selskap fremfor det av de alderstegne. Verken Øystein eller Glen kommer til å bli værende i gamlelandet spesielt lenge nu da smaken på "det søte liv" har fått tak. Merk mine ord. Bank i bordet!

Herren der nede i gamle Siam har nok en gang tatt kjæresten/x-kjæresten/kameraten/sexvennen/følgesvennen Ben i hus, på tross av sterke advarsler fra undertegende lærde quinde. Hvem har vel ikke glemt gardinstang-episoden fra i vår, hvor Ben drakk seg sanseløs og herren i huset måtte beskytte seg mot krakilsk oppførsel med en gardinstang? Akk og ve, hvilken elendighet! Det er nu engang slik at herrer i en viss alder aldri lærer når det kommer til ungdommens ustabile oppførsel. Man bør ikke gjentatte ganger tilgi uskolerte taskenspillere som oppfører seg både fjollete og direkte uforsvarlig. Det er nu engang min mening, dog er det dessverre ofte slik at uforstanden råder grunnen. Ikke er de kjent for å spytte i glasset der nede i gamle Siam heller, verken herrene i utlendighet eller de innfødte ungdommene som later til å frekventere kretsen til nevnte herrer. Jeg tror roten til meget elendighet er å finne i alkoholen disse ungdommene inntar til alle døgnets tider. Efter å ha talt både lenge og vel med opptil flere fastboende og tilreisende herrer der nede i gamle Siam må jeg konkludere med at de færreste skeive unge thaigutter gidder å finne seg et skikkelig arbeid. Enten driver de dank, helt og fullt, eller så sysselsetter de mer eller mindre seg selv med fluidum og horeri.

For øvrig kan nevnes at herr "Over There" for tiden er arg på undertegnede og nekter enhver form for kommunikasjon. Alt skyldes at jeg "kom i skade for" å irettesette leieboeren i Murgaten da jeg konverserte med nevnte herremann for et par ukers tid siden. Jeg fant det på sin plass å kritisere leieboerens manglende evne til dannet oppførsel, spesielt med tanke på at han sjelden eller aldri later til å ikle seg noget som helst før han lar sine fotografier bli tatt og lagt ut på internettet. Dessuten inntas for meget alkohol og tobakk i huset - ja, her tenker jeg naturligvis på villaens rette eier, som sikkert skal vende tilbake til Murgaten en eller annen gang og da bør det kunne bebos - og de utagerende drikkegildene med kjente og ukjente rekende inn og ut av adressen er nærmest ukentlige. Jeg påpekte noget bryskt at en herremann i leieboerens alder bør lære å beholde klærne på og legge nudismen på hyllen, men dette likte ikke "Over There" å høre, han som på sin side hadde bare godord å si om herren, før han så ble taus... Og ennu er han taus, efter en to ukers tid, selv om jeg også har moderert meg noget. Maken til taskenspill!

Det skal visstnok holdes julegilde i Murgaten nu førstkommende helg og da skal det diskes opp med både dram og juleribbe, jamfør ryktene. Fullstendig gjesteliste har det dessverre ikke lykkes å fremskaffe, men både naboens kamerat Einar med samboer samt Tore skal være blant de inviterte. I samråd med den skallede antar man også at Reidar og Frits i skrivende stund kan være i lykkerus over invitasjon i posten. Man får la spekulasjonene bli med dette.

I dag leste jeg en artikkel på internett om at juletradisjoner i norsk skolevesen er på vikende front på grunn av våre nye landsmenn, som for all del må spares fra slike forferdelige ting som juletre, julesanger og julemesse:
http://www.aftenbladet.no/familieogoppvekst/Skole-ber-foreldre-om-tillatelse-til-a-ga-rundt-juletreet-651989_1.snd

Jeg blir så forbannet hver gang jeg leser om at vi nordmenn må tilpasse oss våre nye landsmenn at jeg slår i bordet så hengejurene disser og blodårene i min giktherjede hånd nesten sprekker! Det må da vel vitterlig være omvendt, at de som kommer hit må ta våre skikker og vårt språk og tilpasse seg vår kultur! Jeg har ingenting i mot at vi skal hjelpe hverandre når nøden er stor her på denne jord, men det er noe med hvilke forventninger man skal ha i begge retninger. Vi har ingen mulighet til å hjelpe alle i nød, rett og slett fordi vi er et av verdens minste land, og det er et faktum. Og de som kommer hit må kunne innrette seg etter det samfunnet vi har her til lands, så enkelt er det med den saken. Bank i bordet og amen!

Siden det er lenge siden sist det kom noen ord fra meg her i min ringe blogg er det på høy tid med en real oppdatering om våre eldste, super-hundreåringene! Meget har skjedd på den fronten siden sist, blant annet har Emma Otis (114) fra Washington avgått ved døden og det bare 4 dager efter at hun fylte år. Datteren Doris Davies ble morløs i en alder av 91! Det er vel både trist og ironisk på en og samme tid, vil jeg påstå.

Her følger en liste over de 4 eldste nålevende norske personer:
1) Elisabeth Julie Ekenæs fra Oslo (110 år, 11 måneder og 12 dager)
2) Ragnhild Valborg Hanssen fra Moss (109 år, 4 måneder og 6 dager)
3) Astrid Gunhild Solberg fra Re (108 år, 9 måneder og 23 dager)
4) Carl Wilhelm Falck fra Oslo (108 år, 6 måneder og 11 dager)

Her følger en liste over de 4 nålevende eldste personer i verden:
1) Susannah Mushatt Jones fra New York, USA (116 år, 5 måneder og 2 dager)
2) Emma Morano-Martinuzzi fra Italia (116 år og 9 dager)
3) Violet Brown fra Jamaica (115 år, 8 måneder og 28 dager)
4) Nabi Tajima fra Japan (115 år, 4 måneder og 2 dager)

(Det er interessant for oss royalister og monarkister å merke seg at også Dronningmoren ville vært 115 år, 4 måneder og 2 dager gammel i.o.m. at nevnte Nabi Tajima deler fødselsdato- og år med denne storslåtte quinden, som selv ble innpå 102 år gammel.)

Takk for oppmerksomheten!

Toril Z.

3 kommentarer:

0ldboy sa...

Man føler seg sterkt beæret over å bli vist så megen oppmerksomhet i Deres ærede blogg, og ser med forventning fram til ytterligere skriverier. Nu må jeg påpeke at Deres oppfatning av livet i Thailand er en smule upresis, og, må jeg få lov å si, fordomsfull. Men vi lar det stå som det er uten å korrigere, da Deres beskrivelser er til tider meget underholdende. Og det kan jo veie opp for enkelte uetterretteligheter... hehe

Toril sa...

Om man har skrevet urett om Dem eller andre av Deres kamerater der nede i gamle Siam så beklager man dette. Toril.

0ldboy sa...

Intet graverende, så man lar det stå som det er uten ytterligere kommentarer.. hehe

Site Meter