lørdag 16. januar 2016

En natt på SUS, sjofel herre i gamle Siam, "Over There" er Tause Birgitte, Hansemann truer, jeg påskriver opptil flere pass, Kim Friele og LLH, man hviler ut, stussing av naboen, lesing, brodering m.m...

Kjære lesere!

Torsdag formiddag ble jeg rutinemessig innlagt ved SUS i forbindelse med blodproppen jeg pådro meg under mitt besøk hos prinsesse Irene i Wijk bij Duurstede sist uke. Jeg var inne til poliklinisk behandling på tirsdag, efter først å ha vært innom fastlegen min på mandag. Det ligger ingen dramatikk bak innleggelsen og allerede i går ble jeg utskrevet igjen efter å ha mottatt ytterligere behandling, såkalt efter-behandling av blodproppen. Behandlende leger var Sigmund Helgeland og Tordis Olsen. Nu later hele blodpropp-historien til å være nettopp det - historie - og godt er det!

Hele denne uken har jeg vært meget og mer enn meget irritert på opptil flere herrer fra byens skeive miljø. For det første har herren der nede i gamle Siam antydet mer eller mindre direkte at han ikke tror på at jeg har vært i nærheten av den nederlandske kongens moster, til tross for at jeg har vært hennes gjest ved opptil flere anledninger. Den slags antydninger og taskenspill er en skammelighet av de sjeldne og enhver dannet quinde bør frabes slik flåseri og slike hinsides antydninger. Jeg kan dog godt forstå herrens misunnelse. Selv har han ikke engang vært nær nok kong Rama IX og dronning Sirikit av gamle Siam til selv å ta de personlig i øyesyn og det later åpenbart til å smerte han noget. Muligens er det også alle problemene og elendigheten i tilknytning til denne Ben-karakteren som tærer på en allerede slagen manns sjeleliv, men det er ikke dermed sagt at det er fritt frem med å sjikanere gikthelseløse quinder i livets bitreste høst. Jeg mistet min mor nu i sommer. Jeg har mistet min gode helse. Jeg er enslig. Mine nerver volder meg meget bekymringer. Det er nok som tærer på meg fra før av. Gi meg nu fred fra taskenspill og lurendreieri!

Herr "Over there" (Thomas) har også irritert meg i lengre tid nu. Hans komplette taushet på Facebook er nu inne i sin andre måned og det bare fordi jeg kritiserte leieboeren i Murgaten for mange uker siden. Maken til ømfintlig og tam herremann skal man lete lenge efter. Grip nu til våpnene, herremann! Jeg kritiserte en fjollete nudist, verken mer eller mindre! Det er på tide at livet går videre nu! Hvorledes kunne jeg vite at nevnte herremann føler slik en omsorg og solidaritet med en viril nudist i livets høst? Hadde jeg ant at nevnte herremann hadde varme følelser for leieboeren ville jeg naturligvis ordlagt meg noget mildere og kanskje kun på svært så forsiktig vis antydet at man med fordel kunne kledd på seg før fotograferingen? Herr "Over there" har i en årrekke nyt min aller største respekt og anseelse, dog får det nu engang være måte på til streiking. Jeg ønsker da kun å tale om løst og fast, intet mindre. Silentium, silentium, vik fra meg!

Jeg har heller ikke spesielt meget til overs for naboens kamerat Hansemann, som har gått i ledtog med gloryhull-herren fra Gamle Stavanger og en tredje herremann med det mål for øyet å få stanset mine negative skriverier om Bjergstedparken, avdankede cruising-herrer og mer eller mindre forfyllede og desperate homser i kretsen rundt naboens kamerat Einar. Torsdag lå det et anonymt brev i postkassen (kun undertegnet "Hansemann med venner") som ramset opp 4 punkter hvor jeg skal ha gått over streken. For det første trues jeg med at det kan bli hett rundt ørene mine om jeg ikke slutter og sladrer om hvem som vanker mer eller mindre fast i Bjergstedparken. For det andre påpekes det at jeg ikke bør referere stort mer fra festlighetene i kretsen rundt naboens kamerat Einar og her pekes det på et konkret eksempel hvor det menes at jeg skal ha gått over streken og det var i forbindelse med at en herremann fra LLH-Rogaland ruset seg så til de grader at han gikk rett i gulvet. Jeg skal visst ha spredd til opptil flere personer hvem det skulle dreie seg om og den slags tolereres åpenbart ikke. For det tredje anmodes jeg om å ikke antyde at Hansemann skal ha vært i fengsel. Siste punkt går på at jeg skal ha skrevet i min ringe blogg om gloryhull-herren og hans lugubre sysler der borte i Gamle Stavanger på en høyst negativ og tendensiøs måte, og således vet jeg at en av "vennene" må være nettopp han. Naboen mener dessuten å vite at en tredje herremann skal være involvert i brevskrivingen, men av hensyn til privatlivets fred skal jeg inntil videre ikke navngi vedkommende, verken med for- eller efternavn.

Jeg vet ikke om jeg skal humre så hengejurene disser eller ta meg en kopp 50/50 kaffe/hjemmebrent, for maken til idioti er det lenge siden jeg har vært borti. Jeg mener nu engang bestemt at hvis man ikke ønsker å bli omtalt i negative ordelag så bør man oppføre seg sådan at det ikke blir noe negativt å skrive om. Er man såpass viril og udannet an man blotter seg og herjer som en tulling i Bjergstedparken på det minst taktfulle vis må man også tåle at dette kan bli hintet om i min ringe blogg. Og at Hansemann har vært i fengsel det er ingen hemmelighet. Så lenge jeg ikke skriver hans fulle navn noen steder, noe jeg heller aldri har gjort(!), så ser jeg ikke noe galt i å underholde mine lesere med et og annet kortfattet referat fra dårskapen der i gården. Hva angår mine referater fra mang en festlig sammenkomst hos naboens kamerater Einar og Frits med venner så stoler jeg der helt og fullt på naboens resymerende evner og hva angår selve innholdet (dumskapen herrene foretar seg, om man vil) så er det her opp til herrene selv å oppføre seg mer dannet om man ønsker at det skal skrives god natt-historier i stedet for ville kalas-referater. Når det kommer til gloryhull-herren så lar jeg det ligge, i alle fall foreløpig.

Jeg har alltid prøvd å være noget diskre og ærlig når jeg har skrevet om herremenn eller lesber fra byens skeive miljø. Røverhistorier og overdrivelser har aldri vært et mål i seg selv og langt på vei har jeg sørget for at min ringe blogg har vært fri for den slags, dog har jeg latt ville referater fra utagerende drikkegilder, slåssing, ulykker og annen elendighet få slippe til. For det meste har jeg referert fra min egen venninne-krets, men takket være min skallede nabo og hans mange virile og mer eller mindre forfyllede kamerater og andre bekjentskaper har jeg efterhvert fått tilgang til store mengder sladder og informasjon om sammenkomster jeg ellers ville ant lite og ingenting om. At enkelte herrer ikke liker å lese om at de blottet seg under helgens kalas når det har blitt blåmandag og hodet verker er ikke mitt problem. Det er noget som heter å tenke før man handler. Det er også noget som heter allmenndannelse, selv om svært få homofile herrer behersker den kunsten her i byen. Så lenge blodproppene mine kommer og går og ikke blir sittende så lenge at døden inntreffer kommer jeg til å sørge for at sladder fra byens skeive lesbiske- og homofile miljø når ut til menigmann i gaten.

Det er forresten allerede flere år siden Hildegunns fiende nummer en truet med å gi meg juling på HoT Open Mind (den gangen nattklubben holdt til i Kirkegaten) nettopp fordi hun ikke likte å bli omtalt i sannhetens ordelag. Selv om jeg aldri har nevnt henne med navn har nok ryktene gått om hvem denne stortkledde og bitre quinden er...

Dette med trusler, krangling og taskenspill er visst noget som går hånd-i-hånd med homser og lesber. I biografien om Norges ukronede lesbedronning, Kim Friele, forteller også hun om meget spetakkel og annen elendighet innad i det skeive miljøet, helt tilbake til 1960-tallet. En av grunnleggerene av LLH - "Det norske forbundet av 1948" som det het frem til en eller annen gang på 1990-tallet - avdøde Arne Heli kritiserte i senere år mang en gang Kim Friele for å ha tatt alt for meget av æren for det gode arbeidet Det norske forbundet av 1948 gjorde. Selv fremhevet han sin egen innsats, men faktum er at da Kim Friele ble aktiv i organisasjonen på midten av 1960-tallet så var allerede herr Heli en saga blott der i gården. Han meldte seg ut samme år som unge og frivole frøken Friele meldte seg inn og de to møttes faktisk ikke før ved årtusenskiftet. Inntil "bergenserinden" Kim Friele (født Karen Christine Wilhelmsen) tok tak i organisasjonen skjedde det beskjedent lite på homofronten, skal sant sies. I boken forteller Kim Friele om at mange av homsene var mest opptatt av knulling og drukkenskap på 1960-tallet. Det har altså ikke vært en revolusjon der i gården på 50 år! Hadde det ikke vært for røffe kamp-lesber hadde man nok brukt mange år ekstra på å oppnå de rettighetene homofile og lesbiske har i dag her til lands.

Forøvrig kan nevnes at en av Stavangers fremste forkjempere for de homofile- og lesbiskes rettigheter heter Turid Tafjord og honnør til henne for den innsatsen hun har lagt ned i arbeidet for oss alle gjennom 40 år! Det kan også nevnes at nevnte quinde fyller 60 år senere i år. Da håper jeg LLH-Rogaland finner det for godt å hylle henne på det vis hun fortjener - med brask og bram samt dram! Skål!

Selv har jeg tatt livet helt og fullt med ro denne uken. På grunn av helseproblematikken og fordi det har snødd så meget har jeg valgt å holde meg innendørs hver eneste dag, med unntak av en handletur på tirsdag og en ny handletur i går. Jeg har tenkt en hel del på hvor tåpelig det må ha blitt oppfattet fra kongelig hold at jeg ankom landet for så å bli syk med det samme. Jeg er nok en 68-åring med en helsen til en 88-åring, dessverre, dog kan man ikke gjøre stort med den skrotten man er født med. Det er en hel del som flyter i villaen nu. Ganggulvet skulle ha vært vasket og teppet skulle ha vært banket, dessuten bør jeg kjøre en maskin eller to med klesvask en dag med det første, men jeg kjenner meg så utslitt for tiden. Jeg har sikkert lov til å slappe av efter de strabasene jeg har gjennomlevd de seneste dagene. En av mine naboer, en quinde i 60-års alderen, falt på isen tidligere i uken og brakk håndleddet sitt. Nok en grunn til å holde seg innendørs.

Den eneste som ikke unner meg fred er naboen. I formiddag måtte jeg hjelpe han med stussing av hårstrå på hodet og barbering av nakkehår. Til slutt påførte jeg ham pomade efter hans innstruks. Naboen skal nemlig på kalas i aften, hos Frits, og derfor er han nøye på at han tar seg pent ut. Det ryktes at en av herrene som er ventet hos Frits skal ankomme i følge med en unggutt og da er det klart at alle kluter må settes til. Herrene som frekventerer kretsen rundt naboen og kameratene har det med å bli noget antererte når det dukker opp gutter under en viss alder. Jeg unner han dog alt godt, men har ingen planer om å feste selv denne helgen. Jeg kommer til å vie meg helt og fullt til litteraturen, til kryssordene mine og til et broderi nu i helgen.

Jeg har lest nesten 100 sider i "Tilbake til Riverton" de siste to-tre dagene og har nu kommet godt og vel 2/3 inn i romanen. Jo lenger jeg leser, jo mer spennende blir det, så jeg tar tilbake mine tidligere antydninger om at det muligens kunne være en kjedelig bok. Biografien om Kim Friele har jeg lest ut hele to ganger, dessuten har jeg bladd en del i Gotha-kalenderen for å kontrollere en del opplysninger om kongelige slektstrær som ligger ute på internettet. Kryssordene i Stavanger Aftenblad er som barnemat å regne nu for tiden. Jeg løser de som regel innen det har gått en halvtime, med et og annet sjeldent unntak. Dog er de nu engang heller ikke så spesielt vanskelige. Det broderiet jeg holder på med for tiden baserer seg visstnok på en tegning eller et maleri av Hans Gude, som forøvrig var oldefar til Ivo Caprino. Motivet er et aldrende ektepar som sitter utenfor huset sitt en sommerdag mens han reparerer en sko og hun driver med håndarbeid. Ved siden av dem ligger det en hund og døser og i bakgrunnen skimtes et vann, for å nevne noe. Virkelig flott! Brodering er sjelebot, rett og slett.

Onsdag aften tittet jeg på episode nummer to av "Konge og dronning i 25 år", som denne gangen handlet om kong Olav Vs siste dag på denne jord og om hvorledes ting foregikk da Harald V overtok efter sin far. Ingen var forberedt på den gamle kongens død denne kalde januardagen i 1991, til tross for at han hadde skrantet i mange måneder. Jeg så episoden på NRKs nettsider p.g.a. at jeg ikke tok meg tid til å se den på fjernsynet da den gikk torsdag i forrige uke. Da var jeg nemlig opptatt med å pakke i forkant av turen til Nederland. Torsdag aften gikk episode nummer tre og den fikk jeg med meg på fjernsynet. Den handlet mer om vår nuværende konges virke og hans første år som monark.

Toril


Ingen kommentarer:

Site Meter