onsdag 20. januar 2016

Herren der nede i gamle Siam, taskenspilleri, verdens eldste mann er død, Olav V, huslige sysler, Sting, man slarver om lesbiske quinder, HoT Open Mind, lesing, handletur m.m...

Godtfolk!

I anledning kongeparets 25-års jubileum i helgen som var ønsker jeg i dagens blogginnlegg å ære kongens avdøde søster, prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen. På bildet til høyre er hun 58 år gammel. Prinsessen ble 82 år.

I begynnelsen av uken ble jeg høffelig, dog belærende irettesatt på Facebook av herren der nede i gamle Siam. Jeg skal ikke dvele meget ved vår lille disputt, men nu mener han altså å vite at det ikke lenger produseres Saab-biler og at min skallede nabo således umulig kan ha gått til anskaffelse av en splitter ny Saab, slik jeg hevder i mitt innlegg fra sist lørdag. Herren der nede i gamle Siam har sågar diskutert min ringe blogg med en eller annen herremann, dog nevner han ikke hvilken herremann det skal være tale om. Denne taskenspilleren skal ha påstått det overnevnte til herren der nede i gamle Siam, altså at det er over og ut for Saab. Jeg må innrømme at jeg ble noget forundret over disse påstandene i.o.m. at min skallede nabo hevdet til meg at han hadde kjøpt seg en ny bil, og at dette var Saab har jeg sett med mine egne øyne.

Jeg refererer her ordrett fra meldingen jeg mottok fra gamle Siam: "(...) De har selvsagt rett i at man ikke har vært i umiddelbar nærhet av thailandske kongelige, dog har jeg med egne øyne sett prinsesse Sirindhorn, kongens populære lesbiske datter, om enn en smule på avstand. For øvrig kan det berettes at Deres blogg blir flittig diskutert i ulike kretser, og her en dag var det en herre som skrev til meg at De ikke alltid var helt etterrettelig i det De skriver. De skrev nemlig at den skallede gikk til innkjøp av en splitter ny Saab forleden. Nevnte herre påpeker at Saab gikk konkurs og bilproduksjonen ble nedlagt for fire år siden, så splitter ny kan ikke den bilen ha vært siden den ikke produseres lenger. Selv antar jeg at det var en brukt Saab den skallede anskaffet ved den anledning, men samtidig synes jeg folk henger seg opp i de utroligste ting... (...)"

Nu synes dog det hele å være oppklart. Jeg diskuterte påstandene fra gamle Siam med min skallede nabo i går aften og da kunne han informere meg om at det medfører riktighet at Saab-konsernet på et eller annet tidspunkt i senere år gikk konkurs, men at rettighetene til ny produksjon av Saab-biler for lengst er oppkjøpt og at ny produkson kom i gang igjen for et par års tid siden. Samtidig påpekte han at opptil flere av herrene i kretsen rundt herren der nede i gamle Siam er kjent for å ta lett på sannheten. Å bruke enhver i den kretsen som sikker kilde på noe som helst bør unngås. Personlig vil jeg ikke arrestere noen, spesielt ikke herren der nede i gamle Siam, som absolutt ikke bør stå til ansvar for det andre "informerer" han om. At mange sjofle og skvetne herrer fra byens skeive miljø ønsker å få min ringe blogg "tatt av luften" er dog en kjent sak. Mange frykter nok for hva som vil bli omtalt her og mange er allerede sure fordi jeg mang en gang har tatt de på kornet og fortalt om alle tåpelighetene de har foretatt seg o.s.v. Både naboen selv, Tore, Einar og Ivar André skal ha blitt oppsøkt i lokalene på HoT Open Mind av berusede fjols med påstander om at de står bak denne bloggen.

I går kom det sørgebudskap fra Japan. Verdens eldste mann, Yasutaro Koide, har gått bort, knapt to måneder før han ville kunnet feire sin 113-års dag. Nu blir det nesten et lite sprang nedover til 110 år gamle Zhou Youguang fra Kina, som herved har blitt erklært verdens eldste nulevende mann, efter dødsfallet i Japan. Det er nesten usedvanlig at det ikke lever en eneste mann over 110 år i skrivende stund, efter årevis med menn helt opp i 114-års alderen, men jeg gjetter på at det bare er for en stakket stund man ikke har noen på 111 år eller oppover. Herren på 110 år bodde sammen med sin sønn frem til sønnen falt fra i januar 2015, 80 år gammel. Han hadde også en datter en gang i tiden, men hun skal ha vært død i en årrekke.

Både far og sønn er med på denne filmsnutten fra tre år tilbake:
https://www.youtube.com/watch?v=ELPdQqlUi1A

Mandag skjedde det svært lite å skrive om. Dagen var rett og slett begivenhetsløs. Jeg gikk på hjemmesiden til NRK og fikk sett i sin helhet programmet som gikk søndag eftermiddag fra kongeparets 25-års feiring. Jeg hadde sett deler av det fra før av, men altså ikke sammenhengende og fra ende til annen. Da jeg var ferdig med å se det kom jeg over nok et konge-program, som visstnok skal ha blitt sendt søndag aften, dog uten at jeg fikk det med meg i helgen. Det irriterer meg at jeg skal være slik sløv og tafatt til å følge med på programoversikten! "Vår bestefar, Kong Olav" viste seg å være et meget interessant program. Her var 9 av kong Olav V' 10 barnebarn samlet ved samme bord for å mimre om livet med bestefar. Kun prinsesse Ragnhilds yngste datter var ikke til stede. Hun skal ha tilhold i San Francisco. Eldste barnebarn, 61 år gamle Haakon Lorentzen, humret godt da han fortalte om en episode fra 1971 da han ankom Norge sammen med mor og søsken for å feire jul med bestefaren. Det var hippietid og 17 år gamle Haakon drømte om et liv som surfer og hadde i den anledning anlagt halvlangt hår og ikledd seg en temmelig spesiell klesdrakt. "Du ser ut som en jente!" var bestefars kommentar da de ble tatt vel i mot på Fornebu denne desemberdagen, og i julegave noen dager senere fikk Haakon en dukke av den da 68 år gamle monarken. Kong Olav V var en mann med meningers mot!

I går slappet jeg av i villaen utover formiddagen. Jeg hygget meg ved computeren, ryddet litt, vasket litt klær, sopte trammen, hentet inn avisen og leste litt i den, løste kryssord og kikket litt på fjernsynet mens jeg koste meg med kaffe og sjokoladekjeks. Klokken 13.00 hadde jeg avtale om å treffe Turid for å ta oss en matbit på Sting og det var strålende sol, men litt kaldt og snø da jeg spaserte nedover mot sentrum. Rett efter Løkkeveien var jeg nær ved å falle overende på isen, men klarte heldigvis å hente meg inn i siste øyeblikk. Jeg kjøpte meg en Stingburger til kroner 155 med drikke til og senere kake og kaffe, så alt i alt ble det nok nærmere 300 kroner for etegildet. Turid ville bare ha sjokoladekake og pils. Hun er for tiden inne i en dårlig periode psykisk og så ikke godt ut i går, stakkars quinde. Hun fortalte meg at hun går på både cipralex, orfiril og valium samt pils for å få dagene til å gå rundt. Jeg rådet henne til å hvile meget og ikke stå opp før midt på dagen. Det er bedre å føle seg uthvilt enn å stå tidlig opp for å se morgensolen.

Turid fortalte meg at Anki har et eller annet på gang med Elin. Det er Nina som har slarvet på telefonen til Turid. Nina var på samme nachspiel som Anki og Elin natt til søndag, visstnok hos Elisabeth på Storhaug, og de skal virkelig ha funnet tonen utover natten. Mellom skåling og høy musikk skal de to ved flere anledninger ha råklint til den store gullmedalje og hvis noen antydet at de burde komme seg inn på soverommet fniste de som to tenåringsjenter. Elin er rett over 30 år, mellomblond, pen og feminin. Anki er mer typisk lesbe av utseende. Hun er rundt 40 år eller i begynnelsen av 40-års alderen, kort mørkt hår og ellers relativt alminnelig. Det blir feil å si at Anki er typisk traktor-lesbe, for hun er temmelig meget mer moderat i både klesstil og oppførsel enn f.eks. Turid og Heidi, men at Elin befinner seg i en klasse over henne sånn rent utseendemessig burde det ikke være tvil om. Anki bor forresten i en blokkleilighet i Kvernevik, mens Elin bor i en leilighet i et hus på Tjensvoll. Så vidt meg bekjent skal de begge være i jobb, i motsetning til mange Stavanger-lesber, som er trygdet p.g.a. psykisk helsebesvær. De fleste lesbene i Stavanger treffes faktisk på byen eller på nachspiel, dog er det sjelden at forholdene som starter ved brennevin-bordet varer lenger enn noen måneder.

Nina er forresten en av de som vet mest om hva som rører seg i byens lesbemiljø! I likhet med både Anki, Heidi, Sissel og forsåvidt også mine gode venninner Hildegunn og Jarlfrid frekventerer hun HoT Open Mind minst annen hver helg og plukker således opp meget sladder fra de mørke krokene og fra dansegulvet. Hun var også med i LLH-styret for 15-20 år siden, men havnet i krangel med daværende LLH-leder Bjørn Roar og har siden holdt betryggende avstand til LLH, med unntak av at hun har tittet innom diverse festlige lag, f.eks. de som pleide å foregå på De røde sjøhus. Nina er alminnelig forsiktig i sin fremtoning, verken røff eller tøff. Hun evner å gli inn i de fleste lesbiske miljøer og er således en god kilde til sladder her i min ringe blogg, selv om det er min gode venninne Turid som er min direkte kilde, dog har jo også hun sine kilder.

Turid og jeg er skjønt enige om at den harde kjernen av godt voksne HoT Open Mind-lesber stort sett består av joviale quinder, selv om enkelte av de sikkert med fordel kunne inntatt noget mindre av det sterke. Jeg mener ikke at at de har det med å drikke seg sanseløse for så å bli kastet ut av vaktene, men p.g.a. nerveproblematikk og/eller annet helsebesvær er det neppe tvil om at enkelte ville oppnådd helsemessige fordeler ved et noget mer modarat inntak av pils og brennevin. Både Heidi, Elisabeth, Anki, Unni, Sissel, Elin, Hildegunn, Jarlfrid, Turid, Malin og Bente bør regnes til den innerste kretsen av godt voksne HoT Open Mind-lesber. Og man kunne nevnt langt flere, dog er det ikke alle man kjenner like godt til, men overnevnte quinder har alle beæret villaen med sitt nærvær ved en eller flere tilstelninger de seneste 20 årene. Det vanker naturligvis også enkelte problematiske quinder på nattklubben, være seg f. eks. Hildegunns fiende nummer en (som alltid er ute efter bråk og elendighet!) eller de som uten unntak drikker seg så sanseløse at de må kastes på dør av innehaveren eller en eller flere av vaktene, f.eks. Kine, Hege og Magnhild. Selv den habile frøken Inger Hilde med sitt noget røffe utseende har blitt anmodet om å snu ved inngangsdøren til HoT Open Mind!

På vei hjem fra Sting handlet jeg matvarer for en knappe 300 kroner på Prix-butikken på Kampen. Vel hjemme fikk jeg matvarene på plass og hengte opp noget klær til tørk før jeg kastet meg ned i sofaen, og der ble jeg liggende til "Tilbake til Riverton" var lest ut, rett og slett. Jeg tror jeg holdt til i sofaen i nærmere tre timer, men da ble ryggen så vondt at jeg måtte ut for å spasere noget og da gikk jeg en tur bortom gravlunden i tussmørket for å se til gravene til mor og far og morfar og mormor. Det er delvis opplyst der borte på gravlunden, i alle fall der mine nærmeste forfedre ligger gravlagt. Det er jo ikke så meget å se til der borte i snøkavet midt på vinteren, men for mitt vedkommende passet det seg med den lille spaserturen i går aften. Jeg ringte på døren til naboen før jeg gikk inn til meg selv igjen, men han var noget stresset og hadde ikke anledning til å tale så meget med meg akkurat da. Han ventet nemlig på en 24 år gammel bigutt som kunne dukke opp når som helst og dermed fant jeg det fornuftig å forlate han ganske kjapt, for ikke å ødelegge hans forhåpentligvis efterhvert så virile aften. (Jeg har ikke talt med han i dag og kan således ikke informere nysgjerrige lesere om hvorledes aftenen forløp.)

Forøvrig gikk aftenen med til noget brodering, fjernsynstitting og inntak av kaffe med noget søtt til. Jeg spiste to skiver til aftensmat, en med majones og kokt skinke og en med majones og kryddersild. Jeg inntok kulturmelk og vann til. Jeg holdt meg for det meste på NRK2, hvor det gikk flere interessante programmer, blant annet Urix og "Kontinenta veks fram", men også flere andre historie-programmer. Jeg gikk til sengs omkring klokken 23.30.

I dag har jeg vært en tur nede i sentrum i løpet av formiddagen. Jeg sto relativt tidlig opp - før 09.00 - og fant ut at jeg kunne ta meg en tur til byen for å se om jeg fant noe spennende i noen av butikkene der. Det er jo svært så gilde januar-salg både her og der nu for tiden. Egentlig var det klesplagg jeg hadde i tankene da jeg ruslet nedover Eiganes og Vestre Platå i retning sentrum, men jeg endte opp med å kjøpe meg helt nytt sengetøy i silke og bomull, som var satt ned med 40%. Jeg kjøpte meg også nytt laken til dobbeltsengen min og to nye sofaputer. Sofaputene var spesielt fine og ble innkjøpt fordi jeg falt for dem, ikke fordi jeg trengte nye sofaputer, dessuten var de ganske billige. De kostet bare 120 kroner hver.

Jeg påtraff en gammel kollega på Arneageren, som heter Svanhild, og vi ble enige om å ta oss en kopp kaffe sammen inne på den hippe og svært på eftertraktede kafeen inne på kulturhuset. Det ble en hyggelig stund med noget mimring fra de mange kampene våre på lærerværelset. Vi var som regel enige om alt og var aldri redde for å stå opp for det vi mente, selv om skolens ledelse sjelden mente det samme. Jeg fortsette med handleturen min og gikk innom en butikk som jeg vet at selger utstyr til brodering. Der fikk jeg tak i alt jeg trengte til broderingen jeg holder på med. Videre gikk turen innom Hennes og Mauritz og Lindex, før jeg til slutt avsluttet med en tur innom Vinmonopolet. Jeg skulle gjerne gått rundt i sentrum ennu lenger, men jeg hadde kjøpt for meget som var tungt å bære rundt på og dermed måtte jeg avslutte.

Jeg gikk hjem igjen til Eiganes, selv om jeg en stakket stund vurderte å bestille meg drosje. Da jeg omsider kunne sette fra meg posene i gangen var jeg glad for at jeg hadde spart de 200 kronene. Med disse ordene avslutter jeg dagens blogging.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter