torsdag 7. januar 2016

Kort innlegg p.g.a. nært forestående tur til Wijk bij Duurstede!

Godtfolk!

Så ble det altså til slutt vinter-temperatur i Stavanger! I skrivende stund viser gradestokken på altanen -3 og det blir ikke stort bedre av den iskalde trekken fra innlandet. Denne uken har det faktisk ikke vært mulig å bevege seg utendørs uten fare for å pådra seg frostskader. Tirsdag var det nede i -4,8 grader tidlig på morgenkvisten og det er kaldt nok. I skrivende stund er det omkring -3 og i morgen skal vinden tilta.

Det har vært en stille og fredelig uke, slik det typisk og ofte kan være når julen er over og den bitre og bitende kalde januar-måneden fester sitt grep om de mer eller mindre helseløse quinder i livets høst. Mandag og tirsdag gikk for det meste av seg selv. Det ble en hel del lesing og kryssord disse dagene. Ute gikk det i alle fall ikke an å være. Naboen var innom på middag sent tirsdag eftermiddag, og menyen var svært så enkel og besto av stekt sild med kokte poteter og erter samt litt smeltet smør. Man kan ikke spise som kongelige hver dag! Dessuten inviterte jeg han mest fordi det er hyggelig å ha noen å spise sammen med og fordi jeg vet at han er temmelig dårlig til å lage middag til seg selv.

Naboen fortalte meg at han er invitert til kameraten Einar på lørdag, visstnok fordi nevnte herremann med samboer skal feire at de har kommet hjem efter å ha feiret julehøytiden i sydligere strøk. Frits har også mottatt invitasjon til sammenkomsten og det har sikkert flere med. Når Einar holder drikkegilde er det langt på vei de samme herrene som frekventerer leiligheten hver eneste gang. I følge min skallede nabo, som er en de noget hyppig tilstedeværende gjestene, er også Frits, Tore, Reidar, Petter og Harald, Morten og Martin, Erling og Dag, Odd Magne og Frode, Henrik og Michael, Arne Morten, Eirik, Marvin, Karstein, Jan Anton og Knut hyppige gjester der. Også kunne man sikkert nevnt en 5-10 til, som også er innom en gang eller 5 hvert år, men ikke like ofte som enkelte andre. Turid og Janne samt Anki har også vært tilstede mer enn en gang, men altså flest herrer. Nu i senere måneder har det visstnok også begynt å dukke opp enkelte thaigutter der, uten at naboen helt har klart å få tak i hvem de kjenner der o.s.v.

I går gikk jeg like ned til sentrum for å kjøpe meg Kim Friele-biografien, som ble utgitt i fjor. Den skal jeg kose meg med efter Nederland-turen. Det ryktes at fru Wenche Lowzow var hard på drammen på 1970-tallet. Hun mente kanskje at hun ble mindre lesbisk av å ruse seg på brennevin? Akk og ve, hvilken elendighet! Og da taler jeg ikke bare om fru Lowzow, men om hele lesbe-elendigheten på den tiden. Det var rett og slett beintøft å være lesbisk på den tiden Kim Friele slåss og herjet for å få bort diverse diskriminerende lover, diagnoser o.s.v. Utelivet var hardt for oss lesbene i hovedstaden på 1970-tallet. I tillegg til å kjempe for livets rett - altså arbeide mer eller mindre politisk - skulle vi jo også ha minst en festlig sammenkomst i uken og i tillegg kom undervisningen. Jeg forstår fremdeles ikke at jeg overlevde! Det blir spennende å lese om Kims liv og om homokampen hun og andre kjempet.

P.g.a. pakking og fordi Turid skal ankomme villaen i aften har jeg dessverre ikke tid til å skrive mer i dag.

I mangel av egne skriverier tar jeg meg i dag friheten med å poste to avsnitt fra dagboken til herren der nede i gamle Siam, slik jeg selv fikk den tilsendt på Facebook av min skallede nabo nu i går aften. Forøvrig bør nevnes at herren bak de kommende to avsnittene er mer skrivefør enn de fleste norsklærer-kolleger jeg noen sinne har hatt!

"Ben har hatt oppdrag for en gammel farang fra Chiang Mai som han har hatt som engelsklærer, etter som han sier, men han har jo løyet om det meste så jeg har en mistanke om at det er en gammel flamme. Han er omtrent 75 år og skulle til undersøkelse på sykehuset her i dag, så Ben hadde lovet å bistå ham. Og så fikk Ben gratis middag til som takk. Han skal ut og hjelpe ham med noe i morgen også, blant annet kjøre ham rundt diverse steder når han skal handle noe.

Vi måtte jo selvsagt krangle om dette også, for jeg spurte selvsagt litt nærgående spørsmål om hva som var sant og ikke av det han har fortalt om denne fyren tidligere, og hvorfor han ikke har nevnt ham med et ord siden rett etter vi traff hverandre, når de er så «nære» at Ben må trå til når fyren kommer til Chiang Mai, selv om han på ingen måte er så skral at han ikke kan hjelpe seg sjøl. Og så gikk Ben i lufta fordi jeg stilte inkvisitoriske spørsmål om dette. Jada, jeg kan være irriterende også, men samtidig er det ennå mer irriterende å aldri vite hva som er løgn og sannhet av det Ben sier, siden jeg har tatt ham så mange ganger i å lyve."

Man takker for oppmerksomheten og lover å komme sterkt tilbake med rapport fra ferieturen og mere til i løpet av neste uke.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter