mandag 18. januar 2016

Rolig helg, gull i skiflyvning, huslige sysler, Olav V og Harald V, naboen på middag, gamle mennesker, fremdeles bitter på herren i gamle Siam, legebesøk m.m....

Godtfolk!

Da har man lagt bak seg en rolig helg, uten de helt store begivenhetene. Jeg har viet meg helt og fullt til rolige og fredelige sysler, såkalte sjelebot-sysler à la brodering, lesing og kryssord. Men man har naturligvis også fulgt med på VM i skiflyvning fra Kulm, både i går og i dag. Undertegnede har meget sansen for skihopping og skiflyvning, men savner den O' store og meget dyktige kommentatoren Arne Scheie, som dessverre måtte takke av som 70-åring i 2014. De som mer eller mindre har erstattet han forsøker så godt de kan, men de blir dessverre for svake, dog med et hederlig unntak; Johan Remen Evensen. Den tidligere skihopperen kommenterer både godt og grundig, dog sliter han dessverre med en makker som befinner seg i en klasse under.

På lørdag tok Kenneth Gangnes sølvmedalje, mens det norske hopplaget tok lag-gull i går, og ikke nok med det. Man utklasset alle de andre landene slik ingen før har blitt utklasset. Gjett om det ble likør til kaffekoppene!

Lørdag aften unnet jeg meg spaghetti og kjøttdeig med deilig hjemmelaget saus til. Det smakte fortreffelig der jeg satt i min ensomhet og kjente på de mange plagene som vederfares meg for tiden, plager av både kroppslig og mental art. Heldigvis ble jeg noget bedre efter en ibux og en valium. Jeg kastet også innpå en hel plate med kokesjokolade i løpet av aftenen, noget som medførte en hel del besvær utover natten i form av løs mage og søvnproblematikk. Slik en elendighet!

I går følte jeg meg endelig såpass i form at jeg dro over gulvet og satte på en vaskemaskin med klær. Jeg tok meg også for og fikk strøket en 5-6 bluser samt et og annet øvrig plagg, blant annet en stakk. Det er greit å ha orden i klærne sånn i tilfelle man plutselig finner på å reise på byen eller tar seg en aften i teateret eller lignende. Denne uken regner man med at HoT Open Mind gjenåpner efter 4 ukers straff p.g.a. brudd på den alminnelige oppførsel og sådan. I går var det i alle fall 17. januar og i følge kunngjøringen de selv sendte ut skulle det holdes stengt mellom 20/12-15 og 17/01-16, så da så. Gårsdagen markerte dessuten at det var 25 år siden kong Olav V døde, 87 år gammel, efter å ha vært konge i innpå 34 år. I anledning 25-års jubileet tente jeg et lys i går, men markerte ellers ikke dagen. (Se fotnote!)

Ved 16.30-tiden i går spiste naboen og jeg middag sammen, bestående av koteletter med erter, gulrøtter, poteter og hjemmelaget brun saus til. Det smakte fortreffelig, som vanlig. Etterpå serverte jeg semulepudding med rød saus og kaffe til. Som takk for god mat og dessert refererte naboen fra sammenkomsten hos Frits, hvor også Hansemann, Einar, Jan Anton og Kim hadde vært til stede. Det hadde ikke skjedd så voldsomt meget å skrive om og skuffelsen hadde vært stor da unggutten, som Kim hadde forhåndsannonsert at han kom til å bedbringe, ikke var å se. I følge Kim måtte unggutten jobbe overtid og de skulle heller treffes på byen senere, dog hadde naboen og Frits bestemt seg for at det ikke skulle bli noen bytur på dem så lenge HoT Open Mind var stengt, men de andre hadde visst forlatt kalaset ved midnatt. Naboen hadde ikke vært spesielt sen til sengs, efter hva jeg forsto, men det kommer sikkert nye muligheter nu da det er nytt år!

I morgen fyller Rakel Olsen fra Ballangen i Troms hele 107 år! Det er 30 år siden hun ble enke og 11 år siden det første tippoldebarnet kom til verden. Man gratulerer så meget! I forbindelse med at man hygget seg med en klipp fra 105-års dagen til nevnte quinde i 2014 kom man også over en annen 105-års jubilant, Kjerstina Svelmo, fra 2012. Sprekere 105-års jubilant har undertegnde aldri sett. I det ordføreren kom bort for å gratulere henne med dagen reiste hun seg fort opp og sto rak som i givakt. Verre var det med sønnen på 78 år som satt ved siden av henne. Både mor og sønn bodde på sykehjem, men den eneste av de to som var helseløs var sønnen. Kjerstina feiret de 105 i november 2012 og allerede i romjulen samme år falt sønnen fra. Selv opplevde Kjerstina også sin 106-års dag før hun døde i januar 2014. Skulle man ha interesse av å bivåne den spreke 105-åringen og den helseløse sønnen på 78 år så kan man gjøre det her:
https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-midtnytt/DKTL99111912/19-11-2012#t=14m5s

Enkefru Solveig Levin, mor til den noget mer kjente Mona Levin, passerte sin 101-års dag i romjulen og er i ferd med å tre inn i en meget eksklusiv gruppe mennesker. Svært få nordmenn fyller 100 år og av de få som gjør det dør over halvparten innen 101-års dagen er et faktum. Solveig har arvet farens sterke gener. Han var selv 98 år da han døde i 1988, da Solveig var 73 år. Norges eldste nålevende person er fremdeles Elisabeth Julie Ekenæs fra hovedstaden, som i skrivende stund er 111 år og 22 dager gammel.

I går aften, efter at den skallede hadde forlatt villaen til fordel for en spasertur i retning Bjergstedparken, nøt jeg roen og freden i villaen og la meg rett og slett ned på sofaen med en god bok. Før jeg la meg godt til rette satte jeg på en cd med musikk av Eros Ramazzotti og fant frem en god kopp med eggelikør. Slik ble jeg liggende i nærmere to timer før jeg fant det for godt å ta meg en tur på nettavisene og Facebook i annen etasje. Og forøvrig skjedde ikke stort i går. Jeg er fremdeles noget bitter på herren der nede i gamle Siam, men ble straks i noget bedre humør da jeg sent i går aften hadde en festlig passiar på Facebook med en annen av gamle Siam-farerene, som forsiktig hvisket og tisket meg i øret at herren der nede i gamle Siam hver eneste måned bruker store summer på luguber underlivs-massasje. Jeg humret lenge og vel mens jeg så for meg hvorledes han ligger der og lar ungdommen ta for seg av livets middagstallerken. Akk og ve, slik et opplegg! Dog tviler jeg på at de som hvisker og tisker som mest er stort bedre selv, men de får nu bare holde på som de vil der nede.

I formiddag var jeg (nok en gang) hos fastlegen min, men bare for å få tatt blodprøver og tale noget om hvorledes jeg føler meg. Jeg sa som sant er at jeg føler meg elendig og at jeg ikke forventer å bli stor eldre enn 70 år, men da jeg la til at min mor ble 95 og at mormoren min ble innpå 102 ble han noget overrasket og sa at da kan nok også jeg forvente å henge med til minimum 80 år. Den som lever får se...

Toril

(Fotnote: Kongeparets 25-års jubileum ble markert i NRK1 i går og man bivånet deler av sendingen, dog kunne man ikke få med seg alt p.g.a. sportssendingene. Hele kongefamilien deltok i skilek utenfor slottet i går og både det svenske kongeparet og danskenes dronning var til stede i hovedstaden for å innta god mat og drikke m.m. Danskedronningens 81 år gamle nylig pensjonerte gemal valget å holde seg i Danmark, formodentlig fordi han hadde avtale om å tre inn i mørket på en eller annen homsesauna... Det er i alle fall ikke mange dagene siden prinsens bil ble observert stående parkert rett utenfor en kjent homosauna i København og vitner skal ha bekreftet at prinsens sjåfør kom ut fra de lugubre lokalene. Hoffet påstår derimot at prinsen hadde vært på kino i samme nabolag...)

Ingen kommentarer:

Site Meter