mandag 29. februar 2016

Grand Prix, kalas i villaen, sladder, bytur, livat på HoT, rolig søndag, naboen på middag, huslige sysler, forsvunnet bok m.m...

Godtfolk!

Lørdag aften hygget man seg med Grand Prix og sterkere saker i villaen i nærvær av naboen og Turid. Vi var alle skjønt enige om at det ble kåret en verdig vinner, selv om naboen naturligvis var noget svak for ungguttene i det såkalte boybandet. Selv likte jeg også godt kalas-sangen til herren omkring de 30 år, dog mest på grunn av de fengende rytmene. Vi ble svært så overrasket da en feststemt gjeng fra Stavanger skulle lese opp stemmene fra vestlandet. I bakgrunnen sto nemlig ingen ringere enn Anders og Anders, begge kjente personligheter fra byens skeive miljø. En viril herremann noget nærmere kameraet hadde sågar en lapp på skjorten sin hvor telefonnummeret hans var oppgitt og det sto at han var singel. Han kunne like gjerne skrevet "Desperat mann!" på lappen sin. Naboen humret godt da han observerte herrene Anders og Anders. I likhet med Odd Magne og Frode, som også er et skeivt par med betydelig fartstid i miljøet, er Anders og Anders meget store fans av både Grand Prix og Eurovision Song Contest!

Turid hadde med seg 6 bokser med pils da hun ankom på mopeden sin ved 19.30-tiden. Naboen medbrakte, som seg hør og bør, en real skvett med konjakk på en flaske. Vi hadde i grunnen ingen avtale om å bivåne Grand Prix - undertegende hadde sågar glemt ut at det var nettopp denne helgen det skulle finne sted - vi skulle bare hygge oss sammen, i stedet for at vi skulle sitte hver for oss og kjenne på fysiske og psykiske plager. I og med at vi oppdaget at det var Grand Prix på fjernsynet gikk det nu engang som det måtte, og Dolly Parton og Tina Turner mfl. måtte denne gangen vike til fordel for 10 svært så forskjellige og til dels dårlige sanger. En gikthelseløs Jan Teigen (66) dukket opp på scenen i pausen, hvor han sang et utdrag fra sitt eget bidrag til Grand Prix for 40 år siden, den gangen han dukket opp i et skjelett-kostyme på scenen og laget meget furore og til dels skandale. Nora Brocksted ble også hyllet, i anledning at hun gikk bort før jul, og hennes "Voi Voi" fra 1960 ble fremført på scenen. Refrenget sang hun selv, i et gammelt opptak fra nettopp 1960.

Vi hygget oss stort i sofaen her i min beskjedne stue. Naboen humret og refererte velvillig fra ryktebørsen omkring kretsen rundt kameratene Einar og Frits. Det er besynderlig meget elendighet som til stadighet vederfares diverse herrer som frekventerer sammenkomstene til Einar og Frits. Hadde man notert ned absolutt alt fra de seneste 10 årene er det rimelig å anta at man hadde hatt nok stoff til en roman-triologi og vel så det. Sist helg ble naboen frastjålet både klokke og lommebok og selv om han på sett og vis vet hvem den skyldige er - de møttes på HoT Open Mind og endte opp i sengen hans - er det visstnok ingen som virkelig vet hvem han er. Et ansikt er en ting, men et navn og en adresse er en ganske annen ting. Ingen av de mange herrene naboen kjenner godt eller mindre godt har klart å kaste godt nok lys over mysteriet. Alt man tror man vet er at han er i 20-års aldren, at han er fra gamle Siam og at han oppholder seg eller nylig har oppholdt seg i eller nær Stavanger.

Det har nu kommet for en dag at også Jan Anton har vært borti samme gutt. Han ble frastjålet både lommebok og kort i januar måned, og han må ha vært temmelig idiotisk, for vedkommende taskenspiller hadde klart å få ut 4000 kroner fra bankkortet hans innen Jan Anton rakk å få det sperret. Det kan bare ha skjedd ved at vedkommende gutt hadde observert at Jan Anton brukte koden. Også Jan Anton skal ha kontaktet innehaveren av HoT Open Mind for informasjon om denne gutten, men bare dårer (som naboen og Jan Anton) kan forvente at de som driver et utested skal ha kustus på hvem alle gjestene er og hvor de kommer fra. Det heteste tipset så langt har kommet fra naboens kamerat Einar, som har fått høre fra Odd at han kjenner til at det skal oppholde seg opptil flere homofile gutter fra Asia et eller annet sted i Sandnes og at disse skal være kjent for å frekventere HoT Open Mind på jakt efter eldre herrer. Dog ryktes det at disse guttene skal være fra Filippinene og ikke fra gamle Siam, men det kan jo for så vidt også være tale om en god blanding, mener naboen.

Naboen refererte videre at det foregår meget elendighet i forholdet mellom Arne Morten fra LLH og hans partner fra gamle Siam. Sistnevnte skal i lengre tid ha herjet på gaysiren med diverse mer eller mindre seriøse profiler, åpenbart på jakt efter både sextreff og eldre herrer. Siste nu er at han skal være kastet på dør og at forholdet skal være avsluttet. Det er Einar som har informert naboen om dette. Einar har også røpet for naboen at det skal være tullball mellom Ivar og Kim, altså ikke den Ivar som lever i eksil der nede i gamle Siam, men en annen herremann med samme navn, som også befinner seg i livets høst. At Kim, som er 20-30 år yngre enn Ivar, overhode har orket å være sammen med han i flere år allerede, har lenge fremstått som et mysterium av en viss størrelse for flere i kretsen rundt naboen, Einar og Frits. Ikke bare er Ivar godt over 60 år, men han er også nærmest blakk (og trygdet, men lenge var han både uten arbeid og uten trygd) og slettes ikke noget å se til.

Videre refererte naboen om diverse herrer - fortsatt fra kretsen omkring naboen selv, Einar og Frits - som frekventerer Bjergstedparken og Orrestranden og blottlegger seg for gud og hvermann. Det er faktisk temmelig mange herrer fra de mange sammenkomstene hos Einar og Frits, viser det seg, som har et tilsvarende sexliv à la det den skallede har. Man lever ut sine lyster i ly av mørket i regnværet i Bjergstedparken og langs den forblåste Orrestranden på Jæren, samtidig som man tilbringer helgene på vorspiel og på HoT Open Mind i håp om ekte kjærlighet. Akk og ve, slik en tragedie i alt for mange akter! Jeg tror det er litt synd i slike mennesker og at de neppe sover spesielt godt om nettene.

Ved midnatt foreslo jeg ydmykt at vi kanskje skulle ta oss en tur ned til HoT Open Mind denne helgen også, og det var ingen protester å spore fra de to andre. Siden det var klarvær, dog noget kaldt, ble vi enige om å spasere nedover til sentrum og det tok omkring en 15-20 minutter. Jeg hadde med meg en lommelerke med brennevin, som jeg håpet å få smugle med meg forbi vaktholdet ved døren - og det gikk helt fint. Man mistenker nok ikke en gammel quinde for å drive med lurendreieri. Den hersens Jan-karakteren, som nok en gang satt i døren og avkrevde inngangspenger fra feststemte folk, nektet å gi oss rabatt, selv om både Turid og jeg argumenterte godt for oss. Jeg påpekte at vi er nære bekjente av herrene der nede i gamle Siam, inkludert herren som selv har virket bak barene til Hugo og vært god kollega med Jan. Turid supplerte med å si at vi er stamgjester, som har lagt igjen tusenvis av kroner i pengekassen til HoT Open Mind. Naboen bare sto der, mens han tidvis slo hånden ut i været og forsiktig humret. Jaja, så ble det 150 kroner på hver og en av oss, men det får så være.

Klokken var nok nærmere 00.30 da vi fikk satt oss ned vet et bord på platået nær baren. Det var allerede meget med gjester i lokalet, dog gikk det ennu en halvtimes tid før det kom kjentfolk inn dørene. Både Anki og Heidi dukket opp, det samme gjorde efterhvert Elisabeth, Gunn og Hilde. Ennu senere på natten observerte man også Elin og hennes utkårede, en quinde man ikke kjenner navnet på. Bjarne og Odd hadde allerede innfunnet seg da vi ankom. Senere dukket det opp flere herrer man vet hvem er; naboens kamerat Frits, Hansemann, Tore, Sigbjørn, Stig, Rune og Jarle. Det dukket også opp flere gutter, som ga herrene (naboen inkludert) noget å se på, blant annet Steffen, Kasper, Marius, Jone og Alexander. Nu tenker man ikke på Kasper M, som man har for vane å kalle Kristian, dog en annen Kasper, som er en del yngre og mer i målgruppen for naboen og kameratene. De eier jo ikke skam, så da så!

Heidi skrøt meget og mer enn meget av aftenens Melodi Grand Prix-vinner og mener at Norge nu har en reell mulighet til å vinne i Stockholm i mai. Hun sa også at hun likte meget godt Agnete, som hun mener besitter alle de flotte egenskapene hun ser i en potensiell kjæreste. Agnete er blond, rakrygget, ung, flott og har skikkelige sprett-jur. Heidi nærmest slo i bordet på et eller annet stadium og sa at hun gjerne kunne vist denne jenten "himmelriket", men den slags vulgært prat interesserer ikke en dannet quinde av mitt kaliber.

Jeg skal ikke detaljere så meget fra natten, men kan nevne at vi tre stort sett ble sittende ved samme bord under hele vårt oppholdt i lokalet, delvis sammen med Frits, Heidi og Anki, men de kom og gikk. Turid og jeg var ute og røkte sigaretter en 4-5 ganger og for øvrig kan man rapportere om god stemning i lokalet, ingen slåssing, meget dansing og efterhvert nærmest "stinn brakke". Jeg innok to glass med rødvin samt en "Black Russian" under mitt opphold på nattklubben og gikk hjem for egen maskin en eller annen gang mellom 02.15 og 02.30. Turid slo også følge på hjemvei og ble med innenfor en knapp halvtimes tid før hun raste hjemover til Sandnes på mopeden sin. Naboen hadde også tenkt å bli med oss hjem, men ombestemte seg omtrent samtidig med at Turid og jeg reiste oss opp fra våre respektive sitteplasser.

Etter at Turid hadde forlatt villaen inntok jeg en tykk brødskive med salami, majones samt noget kulturmelk. Jeg drakk også et halv glass med vann før jeg fant ensomheten i dobbeltsengen. Meget takket være nattmaten, tror jeg, våknet jeg opp ved 10-tiden og følte meg slettes ikke så elendig som man kunne fryktet, dog kastet jeg innpå en paracet samt noget vann og gikk til sengs igjen en halvtimes tid, før jeg omsider sto opp og gikk rett i dusjen. Frokosten besto av to knekkebrød med sild og majones samt en kopp svart kaffe. Dog kastet jeg innpå en skive med kulturmelk til samt et kringlestykke og en kopp svart kaffe i pausen mellom 1. og 2. omgang i hopprennet, som gikk på NRK fra omkring klokken 13.00. Det gikk vel for Norge, denne gangen, med flere gode plasseringer, inkludert bronse til unggutten Daniel André Tande fra Kongsberg. Uslåelige Prevec fra Slovenia vant i dag også, som han har gjort så mang en gang i vinter. Den gutten er en krafthopper av de ytterst sjelde!

Eftermiddagen ellers ble tilbrakt foran computeren, hvor jeg lekte meg på Facebook, leste nettaviser og oppdaterte meg på super-hundreåringer og kongelige. Jeg tok meg sammen og stekte ørret til naboen og meg selv, som jeg kokte poteter, brokkoli og blomkål til. Vi spiste ved 17.00-tiden, efter at jeg ved 15.30-tiden hadde talt med naboen  på telefonen for å høre om han hadde interesse av middag hos meg. Naboen fortalte meg at han gikk hjem en halvtimes tid efter at Turid og jeg hadde gått og at det ikke skjedde noget spesielt å berette om efter vår sorti fra festlokalet. På mange måter forsvant "futten" omtrent samtidig med at vi gikk, mente han, dog hadde det neppe sammenheng med oss. Tilfeldighetene råder i lokalene til HoT Open Mind. Enkelte ganger er det full rulle til vaktene koster folk ut nærmere 03.30, mens det andre ganger dabber av en time tidligere. Antallet gjester i lokalet i løpet av en gjengs aften og natt varierer også stort, fra omkring en 50-60 og opp til nærmere 150.

Før naboen gikk hjem til seg selv serverte jeg oss begge kaffe og kringle med melis på mens vi kikket på nyhetene på TV2. Naboen smilte lurt efter at han hadde takket for serveringen og mitt gode selskap, før han forsvant ut døren og bortover gaten. Jeg observerte at han ikke gikk inn i eget hus, men at han forsvant i det fjerne, trolig med Bjergstedparken som mål. Han er heldig som er noget mindre plaget av podagra nu for tiden, efter at han ellers har vært svært så plaget i hele vinter. Det hjalp nok at han gikk til legen for et par ukers tid siden. Jeg er også inne i en god periode nu for tiden, med mindre giktsmerter og hodepine enn det som sedvanlig er.

Jeg tilbrakte ellers aftenen med bøker og kryssord i går. Jeg leste videre en 30-35 sider i romanen av Lars Mytting og løste ferdig lørdagens kryssord i Stavanger Aftenblad, både det lille og det store. Det er kryssord hver dag i Stavanger Aftenblad, men stort kryssord er det bare i helgen. Det store er meget vanskeligere enn de små og det hender at jeg må gi tapt. Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke klarte å fullføre det store kryssordet, denne gangen, men jeg har kommet langt og gir meg ennu ikke helt... Man kikket også litt på NRK og fikk med seg blant annet Søndagsrevyen og en dokumentar om Olof Palme.

Man registrerte ellers at den O' så hellige paven i går ba Europa om å dele på flyktningene, slik at det blir en jevn og rettferdig fordeling til glede for de som lider. Mon tro hvor mange Vatikanet har planer om å ta i mot?

I dag har jeg bedrevet huslige sysler. Efter frokosten vasket jeg badet, spesielt grundig vask fikk speilet, klosettet og vasken. Før jeg vasket gulvet der inne støvsugde jeg opp rusk og rask. Derefter støvsugde jeg hele annen etasje, trappen mellom første og annen etasje og gangen mellom trammen og kjøkkenet. Jeg fikk hengt gulvteppet opp på klessnoren der jeg banket det nærmest støvfritt. Det har vært nydelig vær både i går og i dag, så det ble ikke regn på teppet. Efter en lunsjpause med kaffe til fortsatte jeg med støvtørking, lett vask og støvsuging i stuen og på kjøkkenet. Omkring klokken 13.45 sa jeg meg ferdig, for denne gang.

Under støvtørkingen i en av bokhyllene i stuen oppdaget jeg ved en tilfeldighet at første bind i serien "Historien om Norge" av Karsten Alnæs mangler. Hvor lenge den har vært borte og hvor den måtte befinne seg har jeg ikke den minste anelse om. Det hele er et rent mysterium. Jeg har prøvd å tenke meg grundig om, men er ikke i stand til å erindre hvorvidt den kan være bortlånt til noen og i så fall hvem. Serien består av i alt 5 bind og blir ufullstendig når det første av de 5 mangler. Det er ikke helt umulig at jeg ved en eller annen anledning for flere år siden kan ha tatt den med meg til ungdomsskolen, hvor jeg arbeidet frem til jeg gikk av med AFP, men jeg har ingen konkrete minner om at noe slik skal ha funnet sted. Naboen kan også ha lånt den, men det er ikke spesielt sannsynlig. Den kan jo også ha blitt lagt inn i en feil hylle ved en eller annen anledning, men en rask kikk gjennom alle bokhyllene mine, både de i stuen og de i annen etasje, ga ingen resultat.

Jeg var en tur på Prix i eftermiddag og der kjøpte jeg meg både rød mikstur og en flaske med pils samt en del matvarer. Jeg fikk plutselig så lyst på pils til middagen i dag. Det var for øvrig ingenting spennende å finne på tallerken i dag. Jeg stekte meg rett og slett sild, som jeg spiste med kokte poteter og meierismør til.

Takk for oppmerksomheten!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter