onsdag 23. mars 2016

Frank Sinatra jr. er død, man leser, dronningen snart 90 år, avlyst drikkegilde, helsebesvær, gamle Siam-farer Einar, rolige dager i villaen...

Ærede lesere!

Til høyre sees Frank Sinatra jr. som døde av hjerteinfarkt den 16. mars, 72 år gammel. I likhet med sin mer kjente far, Frank Sinatra sr. (1915-1998), var junior sanger og gjorde karriere både på å synge alene og sammen med sin far.

Hans far (som ble 82) og farfaren (som ble 75) døde også av hjerteinfarkt, men dødsfallet til Frank Sinatra jr. kom noget mer uventet enn hos faren og farfaren. Han oppholdt seg i Florida i forbindelse med en turne da han fikk et illebefinnende og falt om. Moren på 98 år og søsteren på 75 år, som begge heter Nancy Sinatra, er i sjokk og sorg over dødsfallet og antas først å vise seg offentlig i anledning begravelsen.

I helgen leste jeg en hel del og fikk lest ut romanen Drømmen om Zanzibar fra 1958. Jeg leste også en del i opptil flere biografier om Dronningmoren - jeg har vel en 6-7 stykker om henne - og jeg kan si som sant er at den damen blir man aldri lei av å lese om. At datteren skal fylle 90 år neste måned er i seg selv en sensasjon. Det er jo bare 14 år siden Dronningmoren døde! Tiden flyr så meget raskere når man blir eldre...

Det er dog gledelig å høre at Storbritannias puber skal få holde åpent to timer lenger den 10. og 11. juni i anledning den offisielle feiringen av monarkens 90-års dag!

Det var meningen at man skulle drikke seg både skamløs og skamfull i helgen som var, men de av dere som venter på et røft referat fra helgens drikkegilde må nok skuffet innse at dagens blogginnlegg blir av det kjedelige slaget. Det ble nemlig intet drikkegilde i helgen, rett og slett. Undertegnede o' store bloggforfatterinde falt nemlig syk med nok en kraftig forkjølelse natt til lørdag og enden på visen var at jeg ble mer eller mindre sengeliggende hele lørdag eftermiddag og mesteparten av søndagen og mandagen. Jeg har vel meg selv å takke, antageligvis. Senere tids noget overdrevne inntak av sterkere saker og usunne bruk av sigaretter har nok svekket mitt allerede skrantende immunforsvar. Søndag og mandag verket det også usedvanlig i min allerede gikt-herjede skrott, så man skal slettes ikke se bort i fra at jeg har hatt en mildere form for influensa.

P.g.a. at jeg følte det var klokest å avlyse drikkegildet, dog dessverre på korteste mulig varsel, måtte mine virile og frivole venninner ordne seg på annet hold. Heldigvis har jeg latt meg fortelle at quindene fant seg et vorspiel et eller annet sted i Hillevåg - og der var faktisk også de røffe Haugtussa-lesbene til stede - og stemningen hadde vært god. Min skallede nabo besøkte kameraten Frits og de to ringrevene hadde visstnok kost seg med noget brennevin en stund, før de gikk ut på HoT Open Mind "relativt tidlig", hva nu enn som ligger i det. Jeg har kun talt med naboen en gang siden han var på byen - og da bare kort - så jeg kan dessverre ikke referere fra evt. hendelser der i gården. Dog antar jeg at gamle Siam-farer Einar kan referere, da han som regel oppholder seg der hver eneste helg, med unntak av de helgene han er i gamle Siam eller i Skudeneshavn. Herren frekventerer nattklubben fast i følge med herr Eirik O. De to korpulente herrene har i senere år opptrådt såpass regelmessig som en duo at flere har spekulert i om en forlovelse er nært forestående. Dog nekter gamle Siam-fareren for at det ligger elskov og hete følelser bak deres forhold, men jeg velger nu engang å tro hva mitt kloke hjerte forteller meg... Jeg tror dette "jaget" efter thaigutter er et spill for galleriet for å villede herrene i gamle Siam og stamgjestene på HoT Open Mind! På den måten får jo Einar og Eirik spillerom og tid til å pleie sitt nære forhold.

Min skrantende helse preget meg ganske meget lørdag, søndag og mandag, men i går og i dag har jeg vært i bedre form, selv om jeg fremdeles ikke er symptomfri. Jeg har noget vondt i halsen og er tett i nesen, men de vonde muskelplagene er mildere nu enn hva de var og jeg klarer for det meste å sitte oppe, noe jeg ikke klarte for noen dager siden. Spesielt ille var det på mandag. Da lå jeg det meste av eftermiddagen og lengtet efter å treffe Herren på den andre siden, men slik gikk det ikke til denne gangen heller.

I går var jeg på Prix og handlet inn diverse matvarer samt noget smertestillende. Jeg gikk nemlig tom for paracet mandag aften og det er naturligvis av ytterste viktighet at man ikke er tom for den slags i en villa hvor sykdom går hånd i hånd med hverdagen. Jeg stekte meg ørret og kokte poteter, gulrøtter og brokkoli til middag i går. Det har blitt dårlig med middagsmat de dagene helsen har skrantet som verst, så det var godt å få i seg en sunn middag igjen. Man har ellers sett en del på fjernsynet, både i går og i dag, men for så vidt også mandag aften. Da så man på alt fra en dokumentar om en flyulykke, via Påskenøttene og til en spennende påskekrim. Det er utrolig hvor deilig man kan ha det, selv om man ikke setter foten utenfor trammen på tre hele dager. Så lenge man har mat og drikke i hus, et fjernsyn med godt kanal-utvalg og en computer med internett-tilgang så kan man sikkert overleve innendørs i all tid. Jeg har i alle fall ikke kjedet meg betraktelig disse dagene, selv om det aldri er gøy å ligge syk.

Jeg tror jeg avslutter her, da jeg rett og slett har litt lite å skrive om, denne gangen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter