torsdag 10. mars 2016

Helseløs efter drikking, fotbad, rydding i villaen, Prix, vegg-vasking, naboen på middag, vi hygger oss, spørrespill, rolig formiddag i dag m.m...

Godtfolk!

Mandag og tirsdag led jeg svært så meget av nervebesvær og giktsmerter samt også tidvis hodepine. Det har åpenbart sammenheng med helgens ville drikkegilde hos Astrid på Våland. Jeg drakk så alt for meget lørdag aften, kjære lesere. Akk og ve, slik en elendighet! Søndag eftermiddag var jeg såpass i form at jeg orket å være med naboen ut for å spise middag, men på det stadiet befant jeg meg nok akkurat midt i en pause i elendigheten, efter at den verste fyllesyken hadde begynt å avta, men før den verste nerveproblematikken satte inn. Jeg har lett for å få problemer med nervene mine hvis jeg inntar for meget hjemmebrent, og ofte kommer ikke problemene før dag to eller dag tre efter selve inntaket, men til gjengjeld hender det at jeg da får opptil 4-5 røffe dager, før ting omsider blir bedre. I slike tunge tider tyr jeg til valium, smertestillende og lett dramming, rett og slett for å komme gjennom dagene.

Disse to dagene satte jeg faktisk ikke føttene utenfor dørstokken, med unntak av at jeg hentet inn avisene. Tirsdag var jeg spesielt dårlig med både hodepine og nervøsitet, men utover eftermiddagen ble jeg noget bedre. Dog skjedde det absolutt ingenting mer å skrive om, verken mandag eller tirsdag.

I går løsnet det omsider og man kunne igjen ta fatt på livets små dagligdagse rutiner. Jeg startet dagen med å ta meg et velfortjent fotbad i grønnsåpe- og kamfervann. Jeg skrubbet føttene grundig underveis, klippet tåneglene og filte hælene. Derefter inntok jeg to kokte egg med to tynne skiver av grovbrød samt kulturmelk til. Efter frokosten nøt jeg svart kaffe mens jeg skumleste Stavanger Aftenblad. Jeg fikk tatt meg sammen og kastet på dør en hel mengde med gamle aviser, gammel reklame og diverse annet papir-rusk- og rask i går. Det var nærmest ikke ende på alt som hadde hopet seg opp i min ringe stue og på kjøkkenet mitt. Efter å ha satt på en vaskemaskin med to jakker på kortvask-program spaserte jeg bort på Prix, hvor jeg handlet inn matvarer for nærmere 500 kroner. Vel hjemme igjen la jeg på plass matvarene og hang jakkene opp til tørk inne i stuen ved siden av parafinkaminen. Derefter fikk jeg satt på en ny vaskemaskin, denne gangen med sokker, truser, bh-er og den slags.

Jeg fant også ut at jeg skulle ta for meg å vaske veggene i stuen med salmiakk-vann i går. Det er noe jeg har tenkt på i mange måneder, men jeg synes det er så slitsomt å vaske vegger (og for så vidt også tak) at jeg pleier å utsette det i det lengste. Vaskingen tok en times tid og da skrubbet jeg ikke like grundig på alle veggene, men av erfaring vet jeg at det er viktigst å vaske grundig der hvor folk oppholder seg mest, altså ved sofaene, bord og i nærheten av vinduene. Steder hvor folk tar borti veggen og steder hvor møbler gnikker inntil veggen har lettest for å bli mest møkkete. Da jeg var ferdig hadde jeg brukt tre bøtter med salmiakk-vann og alle gangene ble vannet mørkt brunt. Det betyr at jeg gjorte en god innsats. Jeg burde gjøre det samme på soverommet mitt snart, spesielt de veggene hvor sengen står inntil, men det får bli en annen gang.

Efter en kopp kaffe med noget søtt til gikk jeg bort til naboen for å høre om han kunne tenke seg å komme på kjøttkake-middag ved 16.00-tiden, noe han takket ja til. Naboen var opptatt med noget snekkerarbeid i gangen da jeg ringte på hos han. Jeg tror han drev å festet lister til veggen. Han har jo gjort rent så meget der borte hos seg selv de seneste par årene, men det ble så meget tullball med utleievirksomheten at den er inntil videre lagt på is. Dog tror jeg har har planer om å leie ut igjen på sikt. Jeg laget hjemmelaget brun saus, kokte poteter og gulrøtter, varmet opp erter og varmet opp kjøttkaker i sausen. De var hjemmelagede, men hadde ligget en viss tid i fryseren. Middagen smakte oss meget godt. Jeg serverte kaffe og kaker efter middagen, men først hjalp naboen meg med oppvasken. Jeg vasket opp, mens han tørket.

Vi endte efterhvert opp med å spille spørrespillet geni, og det ble riktig så hyggelig. Naboen er utrolig sterk innenfor naturfag, matematikk og geografi, mens undertegnede er best innen litteratur, språk, historie og kongelige. Vi spilte to omganger og rundet ikke av før nyhetene skulle begynne på TV2 ved 21.00-tiden. Vi vant hver vår omgang, denne gangen, men det var meget p.g.a. uflaks med spørsmålene at jeg ikke fikk slått han ned i støvlene. Dog er vi begge skjønt enige om at det er synd Bernie Sanders ser ut til å være ute av dansen i kampen mot Hillary Clinton på fornuftig side av amerikansk politikk. Dessverre later det til at de tullete republikanerene ønsker seg klovnen og taskenspilleren Donald Trump som sin kanditat til presidentvalget sent i høst. Forstå det den som kan... Hvis Donald Trump mot formodning skulle bli president vil han stå ovenfor to valg; enten å gå tilbake på de fleste tulle-løftene sine og dermed bli erklært for løgner eller å gjennomføre galskapen han har lovet, men i såfall vil neppe USA komme vel i fra det.

Vi talte en del om senere tids drikking i går. Selv om vi begge vet at vi ikke har godt av det, er det også slik at det er bedre å gjøre noget man angrer på enn å angre på noget man ikke har gjort. Dessuten lever man bare en gang og naboen og jeg befinner oss begge nu i en alder der vi når som helst kan falle døde til bakken. Hvorfor skal man sitte ensom og trist bak lukkede og låste dører med gulroten i hånden og salvieteen i koppen når man heller kan ha det festlig med gode venner til sterk drikke og god tobakk? Jeg mener nu engang at man må leve så lenge man kan og det til fulle! Man dør tidsnok uansett og mange har dødt tidlig også selv om de har holdt seg unna både festing og tobakk, så det så.

I dag har jeg ikke gjort så meget, men jeg har da i alle fall spist frokost, drukket morgenkaffe og skiftet på sengen min. Jeg har også talt med min søster Bente på telefonen og lest litt i dagens aviser, men det er også det hele. Jeg sov faktisk til klokken var nesten 09.30 i dag og det er nok skammelig sent for en quinde i min alder, i følge de mest dydige og pliktoppfyllende morgenfuglene blant oss. Jeg kjenner til flere quinder i 60-års alderen - alle pensjonister - som ikke unner seg selv å kose seg et eneste minutt ekstra på morgenkvisten. Når klokken passerer 07.00 skal det være oppstandelse, som jeg liker å kalle det, og både husvask, hagestell, gymnastikk og venninne-besøk skal gjøres unna før det blir eftermiddag. For et stressende og ukoselig liv slike quinder må leve. De kan jo ikke ha den minste ro på sjelen!

Nu skal jeg sy fast en knapp på favoritt-blusen min. Knapp nummer 3 fra toppen er i ferd med å falle av og det vil man naturligvis unngå, så nu blir det frem med nål og trå.

Takk for oppmerksomheten!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter