onsdag 31. august 2016

101-åring, bloggen hylles, naboen er og blir viril, naboen refererer fra kalas, sladder, man leser og leser, hagearbeid, tur til byen, Heidi, middagsmat m.m...

Godtfolk!

Til høyre sees 101 år gamle Merlin John Dahlheimer under et besøk i en skobutikk i Dayton, Minnesota. Til tross for sin høye alder klarer han fremdeles å gå ved hjelp av en stokk.

Hans mor var 113 år gammel da hun døde i mars 2002, så at gode gener spiller en viktig rolle i forklaringen av hans sterke helse er både sikkert og visst. For sikkerhets skyld ble mormoren 100 år, mens farfaren passerte 95 år. En bror ble 97, en søster ble 92 og to andre brødre lever ennu, 93 og 91 år gamle. Dog mistet han sin hustru Mildred i 1991, da hun var 73 år, og i fjor døde svigerdatteren uventet, 75 år gammel. Det kan ikke være enkelt å gifte seg inn i familier der man er i full vigør ved fylte 100 år. Den slags blir en umulighet å holde tritt med for folk fra "normale" slekter. Det bør også nevnes at Merlin John også hadde en faster som var 114 år da hun døde i 2008, med andre ord har Merlin John opplevd å ha slektninger som har passert 110 år på både mors- og farssiden og den slags har aldri før skjedd i en og samme familie.

Det varmer mitt hjerte at min ringe bloggs tilbakekomst blir møtt med slik ensidig hyllest blant venner og kjente, både i den virkelige verden og på Facebook. Det er åpenbart at byens skeive herrer og quinder har savnet en sikker kilde til siste nytt og sladder fra byens skeive miljø. Kanskje finnes det også en og annen som bruker bloggen min for å høre nytt om super-hundreåringer? Og til dem kan jeg herved informere om at det er Emma Morano fra Italia som i skrivende stund sitter på rekorden. Hun er født 29. november 1899 og er således 116 år gammel. Dessverre har hun overlevd sitt eneste barn. Emma hadde flere søsken som ble gamle, blant annet en søster som var 102 da hun døde i 2011. Moren og flere andre søsken skal ha passert 90 år.

Søndag aften talte jeg med min skallede nabo på telefonen, som skrøt av at han satt og ventet på en 26 år gammel bifil gutt som ønsket å prøve en eldre mann. Naboen påstår at det er mange gutter i 20-års alderen som lar seg lokke av virile herrer i livets bitre høst, spesielt later han til å få fangst i Bjergstedparken. Han refererte dog også fra lørdagens drikkegilde hos kameraten Einar og den 30 år yngre(!) samboeren Ove. Det ble en stor ansamling av folk med både heterofile quinder og homofile herremenn. Naboen nevnte at Arne Morten, Tore, Magne, Magnus. Jan Anton, Hansemann og Frits hadde vært til stede og "en haug med andre", som han sa. En eller annen av herrene hadde sendt rundt en flaske med god whisky, som alle fikk drikke munnfuller av og det hadde visst vært suksess. Vertene sendte også rundt sterkere saker - Hot n'Sweet (tyrkisk pepper-sprit) - og lot gjestene innta de mengdene som måtte behage, dog delte de ut små glass til drikkevarene slik at man skulle slippe å drikke rett fra flasken, slik som med whiskyen.

Som vanlig hadde Einar og Tore stått for det meste av sladringen, dog hadde visst Arne Morten fra LLH (nå FRI) åpnet seg noget om elendigheten rundt hans ruinerte forhold med thaigutten han inngikk ekteskap med her forleden år. Han skal visst ha drevet med både hor, pengespill og narkotika i senere måneder og nu skal det være over og ut. Einar skal ha humret godt over elendigheten, men det er ikke nytt av året at naboens kamerat Einar morer seg kongelig over andres ulykke. Selv berettet Einar om HoT-innehaver Hugos skrantende helse og mente å vita at nevnte herremann har vært innlagt ved sykehuset igjen nu i sommer og han bekreftet at syngedame Ingrid (også kjent som barsjef på HoT Open Mind) skal ha vært ute av arbeidslivet i lengre tid p.g.a. psykiske problemer av moderat til alvorlig art.

Hansemann og Jan Anton skal nærmest ha overgått hverandre i røverhistorier om alle ungguttene de har lurt til sengs i sommer. Jan Anton har åpenbart kommet over unggutten Silviu, som han hadde et slags forhold til en stund, men som fikk vett og fant seg en yngre og penere mann. Hansemann er en ubehagelig karakter av en mann og jeg skjønner ikke hvorfor han får være inne i varmen i kretsen rundt naboens kamerater. I alle fall havnet de fleste efterhvert ute på byen og HoT Open Mind. Der var det god gang og naboen mener jeg kunne hatt det svært så kjekt om jeg hadde blitt med. Han sa at det var mange flotte damer der, denne gangen, dog vet jeg jo ikke hva han definerer som "flotte damer", han som ikke vil ta i damer med annet enn ildtang...

Jeg har lest to skjønnlitterære bøker de seneste par ukene. Først leste jeg en forholdsvis kort roman av Patrick Modiano, som heter "Så du ikke går deg bort" og den var svært så spennende og relativt lettlest. Forfatteren er fransk og det er også i Frankrike at handlingen utspenner seg. Så leste jeg "Ti små negerbarn" av Agatha Christie, og mine ærede lesere tror meg sikkert ikke nu, men det er altså første gang jeg har lest denne kjente romanen av Agatha Christie, ei heller har jeg sett fjernsyns- eller filmutgaver av romanen. Jeg vet at det gikk en nyinnspilling kalt "And then there were none" på NRK tidligere i år, men jeg valgte bevisst å ikke bivåne den episoden fordi jeg ønsket å lese boken selv først. Begge disse bøkene besitter jeg selv i min ydmyke boksamling. Jeg gleder meg ellers stort til at Anne B. Ragdes nyeste bok skal komme ut i disse tider, bok nummer 4 i Berlinerpoplene-serien, som handler om familien Neshov i Trondheim, en familie med mange hemmeligheter og mange festlige og tragiske karakterer. Det er mulig at boken kommer for salg allerede denne uken! Jeg har rukket å lese en anmeldelse av boken allerede og der ble terningkast 5 delt ut.

Det har ellers vært et begredelig vær i senere tid med lite sol, dog skal det sies at temperaturen tidvis har vært relativt høy, opp i mot 18 grader. Når det er 17-18 grader betyr det mer om det blåser enn hvorvidt solen skinner, mener nu engang jeg og sist uke hadde vi et par behagelige dager. På mandag arbeidet jeg en del i hagen. Jeg fikk raket vekk en del løv, ryddet kvister og kastet de styggeste blomstene i søplen. Jeg oppdaget at en av gjerdestolpene - heldigvis inn mot den skallede - har begynt å råtne fra bunnen av og et stykke oppover. Jeg klemte litt på den og da falt det av flere små biter, så den er nok råtten tvers igjennom og bør skiftes ut. Jeg har ikke rukket å nevne det for naboen ennu, men skal prøve å huske på det i morgen. Jeg oppdaget også et stygt vepsebol inne i vedskjulet mitt, men efter den dosen med radarspray som jeg fikk sprayet inn der og i retning bolet kan jeg aldri tenke meg at det ble annet enn død og atter død ut av forsamlingen. Jeg hater veps og andre flyvende insekter. De er ikke til annet enn bryderi!

I går var jeg en tur nede i sentrum, blant annet innom Straensenteret og Arkaden kjøpesenter, men jeg gikk også i Kirkegaten og i Søregaten. Jeg traff på min x-kollega Svanhild inne på Arkaden og vi ble stående å tale i 20-25 minutter. Svanhild er glad i siste nytt om de aller fleste, og selv om jeg denne gangen ikke kunne kaste så meget lys over kjentfolk visste jeg i alle fall at en tidligere kollega av oss begge to (som nu er 62 år og jobber ved en annen skole) har gått i fra kjæresten og samboeren gjennom over 10 år. Det fikk jeg vite da jeg ved en tilfeldighet påtraff nevnte quinde i mai og dette var nytt for Svanhild. Flere detaljer hadde jeg ikke om bruddet, for nevnte quinde mente at vi burde treffes på kafe og tale mer sammen der ved en senere anledning, men det har ennu ikke skjedd. Jeg fortalte Svanhild at bruddet kom for en dag da jeg spurte henne ut om hytten ved Lutsivannet i Sandnes og om hun skulle være meget der i sommer. Da svarte hun bare kort og konsist at der var hun aldri mer fordi det var slutt med kjæresten og hytten var visst hans. Svanhild hadde meget nytt å komme med om tidligere kolleger av oss, men det er neppe av interesse for eder lesere da personene hun talte om aldri har vært omtalt her i bloggen før.

Jeg hygget meg svært så meget i byen i går. Jeg tok meg god tid og gikk og ruslet lenge og vel, var innom mange butikker og satte meg til slutt ned ved den forholdsvis nye kafeen inne på kulturhuset, den minste av de to. (Den kalles sikkert kaffebar) Der nøt jeg et deilig kakestykke og en god kopp svart kaffe mens jeg myste på forbipasserende og en gjeng med flott ungdom som satt i nærheten. Per Inge Torkelsen gikk forresten rett forbi meg, men jeg rakk ikke å få summet meg før han var forbi og borte. Han er godt i gang med planleggingen av sitt 20. show med "Løgnaslaget" kunne jeg lese i avisen for en uke eller to siden, denne gangen sammen med Rune Andersen og Dag Schreiner. Sally Nilsson har vel ikke lenger helsen til å holde tritt med herrene, men så har da heller ikke hun vært fast medlem. Det er det vel bare Per Inge Torkelsen selv som har vært og for såvidt langt på vei Dag Schreiner.

Jeg så forresten lesbiske Heidi gå forbi også, men hun så ikke meg. Noget senere, i det jeg var på vei ut, så jeg henne igjen, da holdt hun på med et eller annet borte ved computerene i nærheten av Narvesen-kiosken. Jeg vurderte en stakket stund å gå bort for å slå av en prat, men av erfaring vet jeg at mange av de mest snakkesalige fra HoT Open Mind er av de minst snakkesalige i dagslys, så jeg slo fra meg tanken og gikk ut og hjem.

Jeg har prøvd å innta sunne middager denne uken. Mandag sto torsk og lefse med salt og pepper på menyen. I går og i dag har jeg inntatt en langpannerett bestående av stekte poteter, noget karbonadedeig, diverse grønnsaker og ost på toppen. Begge rettene smakte fortreffelig, som alltid. I dag har jeg også stekt meg en banankake og jeg har allerede rukket å innta to deilige stykker med rykende fersk banankake med pisket krem på og svart kaffe til. Himmelriket på jord finnes her i Torfæusgaten!

Da jeg ikke har stort mer å skrive om i denne omgang takker jeg for oppmerksomheten, så langt, og satser på videre skriverier senere i uken.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter