torsdag 25. august 2016

Mor og datter Levin, blogg-comeback, innlagt, Hildegunn i ny jobb, støvete kontor, naboen, nytt utested...

Ærede lesere!

Til høyre sees Mona (76) og Solveig (101) - begge med efternavn Levin - to sterke jødiske quinder fra hovedstaden, datter og mor, og viktige bidragsytere til at den jødiske historien fra 1930- og 1940-tallet ikke har blitt glemt.

Det er nu svært lenge siden man har skrevet noget i bloggen, med unntak av hyllesten av Adele Dunlap tidligere denne uken. Helsen har ikke vært på topp på aldri så lenge og man har lagt bak seg to tre ukers opphold ved Stavanger psykiatriske sykehus. Man var innlagt i mai og igjen i juli. Der har man mottatt den pleie og omsorg samt medisinering som det var behov for i en tid da nervøse rykninger, angst og fylle-nerver har preget tilværelsen. Jeg ble for øvrig kåret til kryssord-dronning på avdelingen jeg holdt hus, så noget godt kom det i alle fall ut av elendigheten. Nu er jeg vel hjemme på Eiganes igjen og har både cipralex, valium og hjemmebrent innen rekkevidde.

Da jeg var på mitt dårligste tidligere i sommer slettet jeg til og med profilbildet mitt på Facebook, rett og slett fordi jeg hadde planer om å vandre heden. Jeg hadde ikke direkte selvmordsplaner, men jeg var så dårlig at jeg var overbevist om at jeg ikke hadde lenge igjen. På det verste føltes det som om jeg hadde pustebesvær med pågående hjerteinfarkt. Jeg påtraff forresten tre andre skeive på Stavanger psykiatriske sykehus, både Anki (visste ikke at hun var innlagt!), Eirik R. og Helge B. I likhet med meg var også de innlagt og led meget og mer enn meget. Anki lider visst av selvmordstanker og viste meg flere stygge merker på armen, som visstnok stammer fra selvskading. Eirik vet jeg ikke hva feiler, men han må ha lagt på seg minst 20 kilo siden jeg så han på HoT Open Mind for et par års tid siden. Helge vet jeg har hatt dårlige perioder i "alle år", helt tilbake til slutten av 1990-tallet, den gangen naboen hadde noget kontakt med han gjennom LLH i Jelsegaten. Husker jeg ikke feil besøkte naboen han på psykiatrisk avdeling i 1999 eller 2000.

Som vanlig når det har gått en viss tid siden forrige blogginnlegg har det skjedd litt av hvert å berette om. Min gode venninne på Saxemarken, Hildegunn, har begynt i 49% stilling som vaskekjerring ved UIS og har efter omkring en 15-20 år lagt bak seg "karrieren" som ringevikar ved Haugåstunet sykehjem. Før hun begynte der (25. juli) gikk hun sykemeldt en tid. For en uke eller to siden telefonerte hun meg humrende og kunne berette at hun hadde vært med på vasking av opptil flere seniorkontor der oppe på Ullandhaug, blant annet det som benyttes av naboens kamerat Reidar - og der inne var det støvete! I følge Hildegunn kan det ikke ha vært vasket der inne siden før herren gikk av for aldersgrensen og det må ha vært i fjor en gang. Sannelig skal jeg ikke erte nevnte real-herre hvis jeg er så heldig å påtreffe han på HoT Open Mind i høst! Bøker og papirer lå i røff blanding med kaffekopper, støv og annet rusk og rask. Maken til uryddig lærd herremann!

Livet har fart vel med min skallede nabo i vår og i sommer, selv om han har rukket å feire sin 71-års dag siden sist. I og med at faren ble 84 og at urinsyregikt, lett forhøyet blodtrykk og stive ledd er de eneste plagene han har regner jeg med at jeg kan ha glede av hans selskap i 10 år ennu eller i alle fall så lenge jeg selv lever. Planene fra i 2014 og 2015 om at naboen skulle flytte inn i min ringe villa for å kunne leie ut sin egen er lagt mer eller mindre permanent på is. Både fordi boligmarkedet er kaldt for tiden og fordi vi ikke har giddet å gjøre noget konkret i sakens anledning, men kanskje aller mest fordi jeg med min ustabile helse har det best alene. Dog har han planer om å få leid ut et par soverom igjen, men enn så lenge har han ikke gjort noe mer med det. (Han hadde leieboere i fjor, men det endte med spetakkel og ble ikke mer av.)

I følge både naboen og Hildegunn skal det ha dukket opp et nytt "skeivt" utested i byen nu i sommer, visstnok i fargegaten (Øvre Holmegate) og stedet skal efter sigende hete Tørst. Jeg antar at det er tale om et utested av konseptet pub og ikke nattklubb, men jeg har selv ikke hatt helse til å undersøke saken personlig ennu. Naboen skal ha hørt fra kretsen rundt kameraten Einar at det er visse stridigheter på eiersiden i forhold til i hvor sterk grad stedet skal profilere seg som "skeivt". Han nevnte at det skal være minst en skeiv herremann på eiersiden, men jeg husker ikke hvem og tror ikke jeg kjente navnet, dog kan det jo henne at mine skive venner vet mer om denne saken. På tross av meget balluba på HoT Open Mind tidligere i år går stedet fortsatt rundt - i alle fall så vidt - og innehaverene er ved noenlunde helse. Dog savner man flotte Ingrid fra baren, som visstnok også skal ha sine problemer på det psykiske planet, og som ikke har vist seg på sin post siden før jeg selv ble dårlig.

Dette får være nok, foreløpig.

Toril

2 kommentarer:

0ldboy sa...

Velkommen tilbake blant de bloggendes tall!

Toril sa...

Man betakker seg.

Site Meter