lørdag 10. september 2016

Ethan (110), bisettelse, varme høstdager, arbeid i hagen, Hundvåg, man leser, helsen holder, naboen, spetakkel på HoT, dåp m.m...

Venner fra fjern og nær!

I dagens blogginnlegg ønsker jeg å gjøre ære på super-hundreåringen Ethan B. Shelton (født 10. juni 1903 - død 19. mars 2014).

Ethan var født i Alabama, men bodde størsteparten av sitt liv i Berrien County, Michigan, hvor han også døde. I januar 1926, 22 år gammel, ble han gift med frøken Rose Marie Zimmermann, som døde av Alzheimers sykdom i 1995, 87 år gammel. I alle år efter hustruens død og også under hennes lange sykeleie engasjerte han seg sterkt i Alzheimer-saken. Selv var han klar i toppen like inn i sitt 111. år.

Ethan ble far til 7 barn:
1) Ronald Shelton (1926-2013; 86 år)
2) Jean Marston (1927-2011; 83 år)
3) Norman Shelton (1930-1930; 0)
4) James Shelton (1931-)
5) Martha Webber (1935-2012; 77 år)
6) Kenneth Shelton (1945-1983; 38 år)
7) Joe Shelton (1948-)

Tirsdag formiddag deltok jeg i en bisettelse ved Eiganes gravlund, før naboen og jeg tok oss en eftermiddagstur til Kvadrat - sammen. Naboen hadde ytret ønske om at jeg skulle bistå han i anledning at han ønsket å fornye sin garderobe med en og annen ny skjorte. Og jeg ga meg ikke før han hadde fått seg tre nye skjorter, en ny sløyfe, tre t-skjorter samt en ny bukse. Han måtte punge ut med omkring 1.400 kroner, men det har han vitterlig rød til, den gjerrigknarken. Vi avsluttet med en enkel, dog god middag på Ikea, som ligger bare noen hundre meter nord for Kvadrat. Jeg spiste kjøttboller med poteter, saus og noen enkle grønnsaker til. Det skjedde for øvrig svært lite den tirsdagen.

Onsdag og torsdag kunne vi glede oss over gode temperaturer her i Stavanger, henholdsvis 17 og 18 grader, som er temmelig greit til at vi nu er i september. Dog var det bare en av dagene at solen skinte fra blå himmel. På onsdag var jeg en del ute, blant annet fikk naboen og jeg stelt på de gjerdestolpene som trengte noget pleie og maling. Naboen brukte hammer og brekkjern og fikk revet av de stolpene og plankene som måtte skiftes ut og slo straks inn nye. Jeg malte og sørget for orden i sysakene. Vi hjalp hverandre dessuten med å rive opp noget buskas mellom eiendommene våre, både for syns skyld og fordi det er lettere å se tilstanden på gjerdet i sin helhet uten så meget i veien. Dessverre var det jordveps på et av stedene vi herjet som verst og det var med nød og neppe at vi unnslapp å bli stukket. Heldigvis har jeg to flasker med radarspray på lur til slike situasjoner, men det var naboen som våget seg nær nok til å få sprayet elendigheten til døde. Honnør til han for det!

Torsdag formiddag - omkring 10.30 - ble jeg hentet av min x-kollega og gode venninne Ingeborg. Hun ville ha meg med på spasertur ute på Lundsneset på Hundvåg - og der ute var det virkelig vakkert. Det var fremdeles svært så grønt og frodig der ute, på tross av at høsten nu skal ha inntatt oss, i alle fall i følge kalenderen. Det går både sauer og kuer der ute, og til forskjell fra resten av Hundvåg er området fremdeles preget av landbruk og turterreng. Vi avsluttet med kaffe og kake på "Mitt Mekka", som er en kafe på Hundvågsenteret, et kjøpesenter som jeg tror har eksistert mellom 20 og 30 år, men som absolutt ikke er stort å skryte av. For uten frisør, blomsterbutikk, matbutikk, kafe og apotek er det kun noen svært få butikker der, dessuten er folk fra Hundvåg ganske kjedelige av natur. Jeg har alltid oppfattet folk fra Hundvåg som gørr kjedelige, kristne og bondske.

Onsdag og torsdag forløp ellers rolig og vel for seg. Jeg leser en hel del for tiden, både i "I støv og aske" av Anne Holth - for øvrig hennes nyeste roman - og i opptil flere biografier om den britiske kongefamilien. Dessuten løser jeg kryssord på daglig basis og av og til tar jeg frem broderiet mitt om aftenen, spesielt hvis det står på et fjernsynsprogram som er av den karakter at man ikke nødvendigvis må følge så nøye med... Min søster Bente telefonerte meg en av dagene og rapporterte om helsetilstanden. Dagen før hadde hun vært på sykehuset for fullstendig sjekk av helsetilstanden og da spesielt i forhold til hjerteinfarktet hun hadde i fjor. Dog skal alt se strålende ut og det er ingenting i veien for at hun skal bli 80 år gammel, dog er hun ennu i sin ungdoms vår, 66 år gammel.

I går var det min tur til å stikke innom fastlegen min, men heller ikke jeg gikk hjem med rekvisisjon på gravstein - og heldigvis for det! Med unntak av min psykiske helse er jeg rett og slett i relativt god form for tiden, så jeg skal nok klare å passere 70 år! Men først skal man dog bli 69 år, og det skjer først neste måned.

Jeg hadde min skallede nabo på middag i går aften og serverte han fiskeboller i hvit saus med poteter og raspede gulrøtter til. Naboen berettet at kameraten Einar nu omsider har fått solgt leiligheten på Eiganes og at han skal ha kjøpt seg en ny og noget større leilighet nede ved Jåttåvågen sammen med Ove. De to herrene er henholdsvis 68 og 37 år gamle og det var mang en sjel som hevet øyebrynene da de to ble et par for nærmere 10 år siden, dog har naboen kjent Einar helt tilbake til omkring årtusenskiftet. Store deler av Einars familie har "kuttet hånden av han", mens familien til Ove (visstnok fra Sola kommune) skal være noget mer liberale. Akk og ve! At det ikke er lett å stå frem efter et såkalt "heterofilt liv" er sannelig noget jeg kan skrive under på.

Naboen humret lenge og vel da han refererte fra en episode som skal ha funnet sted mellom innehaveren og Hansemann på HoT Open Mind en av de aller siste helgene. I følge ryktene - Hansemann er dog under selvpålagt taushetsplikt - skal en eller flere av nattklubbens gjester ha klaget på oppførselen til Hansemann inne på herretoalettet. Han skal ha klådd på seg selv eller nærmest onanert foran forbipasserende ved pissuaret, og dette skal ha kommet Hugo for ørene, hvorpå det oppsto en konfrontasjon mellom de to, som endte med at den virile herren ble forvist fra lokalet. Dog skal det først ha vært tilløp til håndgemeng mellom de to og gjensidige påstander om at den andre skulle være misunnelig. Naboen er selv en viril herremann, men han velger mørket i Bjergstedparken fremfor offentlig og åpenbar tilnærming inne i en lys nattklubb. Den ene utvisen en viss diskresjon, den andre uforstand, dog mener jeg nu engang at begge utviser en viss grad av dårskap.

I går aften nøt naboen og jeg noget sterk drikke sammen, men bare han valgte å gå ut på byen, hvor han hadde avtale om å påtreffe Frits på HoT Open Mind. Da jeg talte med han i dag humret han minst like meget som i går da han refererte om Thomas og Hege, om Bjarne og om Hildegunns fiende nummer en, som alle laget underholdende episoder p.g.a. overstadig beruselse. Hege hadde sågar blitt vist på dør, men det er jo slik som skjer nesten hver måned. Jeg kjenner på meg at det kribler i skrotten hver gang jeg mottar referat fra bylivet, så det er nok ikke lenge før jeg er klar igjen! Kanskje tar jeg på meg hatten og kåpen allerede nu i aften. Hvem vet...

Jeg har sett på reprise fra gårsdagens konge-dåp i Sverige i dag. Prins Alexander, sønn av prins Carl Philip, ble døpt til brask og bram. Marianne Bernadotte (92), enken efter prins Sigvart, og Marianne von Arbin (100), datterdatter av prins Oscar (1859-1953), var begge til stede ved begivenheten og så begge stramme og flotte ut, til tross for høy alder. Kongens 82 år gamle søster, prinsesse Margaretha, var også å se, men de tre andre søstrene glimret med sitt fravær, så vidt jeg kunne se.

Herren der nede i Thailand har kommentert på bildet jeg delte med eder ærede lesere i forrige blogginnlegg. Han mener det stammer fra det herrens år 1998, og det kan sikkert stemme. I så fall var han bare 53 eller 54 år gammel på bildet, og nu i dag er han 72 år gammel, dog fremdeles i full vigør og like viril som på den tiden. Flere bilder samt en grenseløs hyllest av hans innsats ved UIS kan finnes her: http://avskjedsblogg.blogspot.no/

I dag striregner det og elendigheten later ikke til å ha en ende... Dog har dette innlegget, det!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter