torsdag 29. september 2016

Liza Minnelli, kalas til helgen, om lesbemiljøet og Cindy, unge herr Simon slarver, tullete kondolanse, naboen og jeg diskuterer ved middagsbordet, LLH-fest avlyst, sauna-rapport m.m...

Venner fra fjern og nær!

Til høyre sees Liza Minnelli, som "bare" er 70 år gammel, men som for tiden sliter meget og mer enn meget med helsen.

Liza Minnelli, mest kjent som sangerinne og Judy Garlands datter, har i en årrekke herjet med egen helse i form av overstadig inntak av tobakk, dram og smertestillende medisiner. Hun tygger også diverse tabletter mot nervøsitet. I senere tid dukker hun som regel opp i rullestol eller støttende til en stokk, hvis hun da i det hele takk dukker opp. I fjor flyttet hun fra New York til Los Angeles for helsens skyld - det er jo meget varmere og mer sol i sistnevnte by - og nu i sommer og i høst skal hun ha vært mer eller mindre helt i hi, omgitt av diverse hjelpere og assistenter. Faren hennes ble 83 år, mens moren gikk ut av tiden efter en overdose, bare 47 år gammel. Mormoren ble heller ikke gammel. Hun falt død om, 59 år gammel, av helt naturlige årsaker. Akk og ve, hvilken elendighet!

Først og fremst kan jeg kunngjøre at det blir kalas i villaen førstkommende lørdag, fra klokken 19.30 av. På gjestelisten står foreløpig Hildegunn, Turid, Jarlfrid og Anki, men det er plass til flere! Min skallede nabo har planer om å evakuere byen sammen med Frist i morgen. De to virile ringrevene har visst planlagt en helg i hovedstaden, som antageligvis skal deles noenlunde 50/50 mellom Hercules sauna og London pub. Ikke vet jeg om han ble misunnelig på min Oslo-tur eller om det bare tilfeldigvis er tid for tur igjen. De to kameratene pleier å ta seg slike heisaturer til hovedstaden en to-tre ganger i året. Jeg tviler på at de oppfører seg når de holder på der borte, men det får stå får deres regning. Det blir altså mest sannsynlig fritt for herremenn på kalset i villaen, hvis da ikke en av mine blodfans skulle velge å stille opp stram og med drammen i posen på trammen.

I forbindelse med at Hildegunn og jeg ble skjønt enige om å samle gjengen hos meg nu på lørdag telefonerte jeg Turid for å invitere henne i går og da fortsatte vi å tale om byens lesbiske miljø. Vi har jo i lengre tid følt at de senest utkomne lesbene i Stavanger ikke har klart jobben med å ta fest-stafettpinnen videre med hell og suksess - og det må jo være første gangen på 20 år! Heldigvis er jeg selv inne i en bedre periode helsemessig nu og kan atter tre inn i de feststemtes rekker. Vi gamle og halvgamle lesbene mellom 40 og 70 må nok drive omfattende opplæring av den yngre generasjonen når det kommer til hvorledes man fester og skaper et godt og ekte lesbemiljø. Herrene har jo klart det! Både unge og gamle homser fester som om hver dag skulle være den siste, så hvorledes kan det ha seg at ungjentene er så forsiktige av seg?

Turid mener at vi bør invitere Cindy inn i kretsen vår, den ene halvdelen av de meget omtalte Haugtussa-lesbene. Man har jo tidligere skrevet om at de to røffe quindene skal ha gått hver sin vei (dog er jo det aldri godt å vite, for det har jo skjedd før) og at de begge atter har blitt observert på HoT Open Mind i sommer og i høst. Cindy er kjent for å drikke selv Hildegunn under bordet og er den eneste jeg kjenner til som er røffere og tøffere i skinnjakke enn Turid, kanskje med unntak av frøken Inger Hilde. Det skal sies at både Cindy og Inger Hilde er snille som lam, men de kan slå de fleste homsene på HoT Open Mind i håndbak og kunne sikkert fungert utmerket som dørvakter, hadde det ikke vært for den leie tendensen de begge har til å innta for meget av det sterke...

Tidligere denne uken hadde jeg en hyggelig passiar på Facebook med unge herr Simon, som kunne informere meg om at han har fått seg en kjæreste ved navn Adrian. Nevnte unggutt er vel omtrent på samme alder som unge herr Simon og pen, akkurat som Simon. Min skallede nabo uttalte jo en gang han observerte Adrian på HoT Open Mind at han svært gjerne kunne tenkt seg å komme i kontakt med han, dog lot det seg visst ikke gjøre. Han skal visst ha vært ryddegutt under Hugo en gang i tiden, dog lot det seg ikke gjøre å leve av den slags over tid. Ei heller skal Hugo ha holdt fingrene av fatet, informerte Simon meg om. Hva han sysler med for å tjene til livets opphold nu i dag glemte jeg å spørre Simon om, men jeg vet i alle fall hva Simon driver på med. Han er student i Telemark, men sørger for å stikke innom HoT Open Mind og Ullandhaugtårnet (for å se på utsikten!) minst et par ganger av året.

Tullebukken og humoristen Jon Nybø, en skeiv eksilsiddis, fant det for godt å kondolere meg med tapet av datteren min på Facebook her forleden dag. Jeg informerte han kort og konsist tilbake om at han nok må ha forvekslet meg med herr Torgersen der nede i gamle Siam og siden har han tiet. Han om det.

Naboen og jeg hadde en god diskusjon omkring politikk og pengebruk i går. Det skjedde i forbindelse med at jeg hadde invitert han på middag, bestående av fiskeboller med hvit saus, kokte poteter og raspede gulrøtter. (Han fikk forresten semulepudding med rød saus til dessert samt svart kaffe til!) Naboen mener at staten er alt for slepphendt for tiden, spesielt i forhold til å donere ut arbeidsavklaringspenger og sykepenger til gud og hvermann. Han mener at antallet som går på arbeidsavklaringspenger kunne vært redusert med nærmere 50% hvis staten tok de nødvendig grep. Han mener for øvrig at dagens regjering er mer eller mindre handlingslammet p.g.a. at Venstre og Kristelig Folkeparti er med som støttepartier og når alle kanter skal bli fornøyde blir det stort sett lite av alt.

Hadde det vært opp til oss ville man fått utbetalt bare 90% av full lønn fra og med første sykedag - dette uavhengig av hvorvidt det var levert sykemelding eller ei - og uføretrygden burde vært fryst på nuværende nivå i minst 5 år. Det skal og bør lønne seg å arbeide. Glem heller ikke at vi pensjonistene kommer til å bli langt flere i årene som kommer og langt dyrere for staten. Pensjonsalderen burde også bli mer fleksibel. De som ønsker det burde få arbeide fullt til de er 80 år og de som ønsker å gå av ved 62 burde få det. Men pensjonen bør være noe høyere for de som arbeider lenger, mener nu engang jeg. Da jeg var bortom gravlunden tirsdag eftermiddag påtraff jeg min tidligere rektor, som nu er pensjonist, fru Torbjørg Handeland, og hun fortalte meg at en tidligere rektor-kollega av henne, enkefru Ellinor Bryne, nu i en alder av 71 har blitt hentet inn igjen som undervisningsinspektør ved en av Stavanger-skolene. Jeg må si at jeg beundrer folk som har slik helse og energi inn i livets høst!

Jeg har prøvd å slappe mest mulig av denne uken. Turen til hovedstaden tok på en skrantende skrott. Jeg skulle nok reist hjem tidligere, men jeg hadde det svært så hyggelig der og både Bente og Sissel sa til meg at jeg garantert hadde godt av en tur bort fra Stavanger og ensomheten ved siden av gravlunden. Jeg har to fantastisk snille søstre i de to, ja, hun er ikke så verst hun som er yngst og bor på Klepp heller. Dog er hun opptatt med sitt, for det meste bondegården og deltagelsen i miljøet til Syvenedagsadventistene. Jeg skal forhøre meg med naboen om jeg kan disponere bilen hans i helgen, slik at jeg kan få tatt en tur til Klepp i morgen eller lørdag, før sammenkomsten. Dessverre har finværet tatt farvel efter nesten tre ukers strålende forhold. Siden tirsdag aften har det stort sett regnet uten stopp og det har blåst liten til stiv kuling i snart tre døgn nu. Kjedelig.

Den neste FRI-festen (LLH-festen), som skulle vært avholdt i første halvdel av oktober, skal være avlyst. Dette skal skyldes problemer med skjenkebevillingen til FRI-festene. Jeg antar at innehaverene bak FRI bar (som ikke har noget med LLH-FRI å gjøre) og HoT Open Mind smiler fornøyd over at en stor konkurrent er ute av bildet, i alle fall midlertidig.

Man fikk ellers en festlig rapport på Facebook fra en yngre herremann her forleden. Rapporten sikter til hans besøk ved samme sexsauna hvor den skallede akter å befinne seg til helgen: "Jeg var den yngste i lokalet med sikkert 10 år. Først gikk turen ned til boblebadet aka klamydiagryten. Der var det en it-konsulent med fedme og håret i hestehale som absolutt skulle ta på meg. Deretter gikk turen opp til labyrintene i 3. og 4. etasje. Det må ha sett ut som et erotisk pilgrimstog. Hadde sikkert 6-7 menn på rekke og rad etter meg, rundt omkring i den mørke labyrinten. Det særeste var nok en tynn og skral indisk eller pakistansk mann på godt over 70 år som tok på meg hver gang jeg gikk forbi."

Man takker for rapporten og avslutter herved dagens blogginnlegg.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter