søndag 30. oktober 2016

Super-hundreåring, død lesbe, avskjedskalas i Murgaten, naboen refererer, lite å berette fra uken, påkjørsel, Hildegunn m.m.

Trofaste lesere fra fjern og nær!

Jeg fortsetter med å ære super-hundreåringer i min ringe blogg og har i dag valgt å avbilde Alma Abernathy (1865-1978) fra Indiana, USA. Bildet skal være tatt i 1972.

Nevnte quinde ble 112 år og var datter av foreldre som ble henholdsvis 88 og 75 år gamle. Alma var 20 år da hun giftet seg med herr Jesse Abernathy (som ble 84 år gammel.) Ekteskapet produserte 4 barn, men alle døde lenge før sin mor. Den lengstlevende av de 4 var sønnen Fred, som døde i 1973, 81 år gammel.

Det var langt i fra en selvfølge at Alma skulle bli så gammel. Da faren ble senil og nesten blind tok hun han i hus slik at han skulle få godt stell på sine gamle dager. En dag var Alma nede i kjelleren for å hente opp noget poteter. Mens hun sto der nede kom den senile og svært svaksynte faren på 85 gående inn på kjøkkenet. Uvitende om at kjellerlemmen var åpen falt han ned i hullet og landet på datteren, som ble slengt inn i en vegg og ble stygt oppskrapet i ansiktet. Dog brakk verken far eller datter ben i ulykken og selv faren kom i fra det med blåmerker og et stygt kutt.

Genealoger har verifisert 112-åringens alder:
https://www.docdroid.net/IYvdU2s/alma-florence-ball-abernathy.pdf.html#page=3

Sist uke - jeg tror det må ha vært på onsdag - fikk jeg telefon fra Turid med bud om at en medsøster av oss hadde valgt å avslutte sitt liv, bare 29 år gammel. Hun het Leni og tilhørte, om man kan si det slik, kretsen bestående av blant annet Ditte, Vivi og Elisabeth, en gjeng med relativt maskuline, dog også relativt unge Stavanger-lesber med forskjellig bakgrunn. Også Anki skal ha vanket en hel del med nevnte quinder og de skal ved flere anledninger ha deltatt på vorspiel sammen med blant annet Hege, June, Thomas og Geir. Turid kjenner ikke til detaljene rundt dødsfallet utover at det høyst trolig dreier seg om selvmord, men hun har fått kjennskap til at både Ditte og Vivi har blitt sykemeldt p.g.a. de tragiske nyhetene. Akk og ve, gode lesere! Hvis jeg skulle ramset opp alle de lesbiske quindene i ung og ikke fullt så ung alder som jeg har møtt, og som senere har valgt bort livet for egen hånd, så kunne jeg fylt opp dagens innlegg med bare navn.

Min skallede nabo har fått nyss om at leieboeren i Murgaten avholdt en slags avskjedsfest med middag og god drikke fredag aften. Blant de tilstedeværende kan nevnes Ronny, naboens kamerat Einar, Tore og Morten. Det skal også ha vært opptil flere gjester fra Nord-Norge i lokalet og en av disse delte ut hjemmebrent til de som ville ha. Verten serverte godt kjøtt med makaronistuing, ertestuing, potetstappe og saus m.m. Det var også nok vin og brennevin til gjestene, og ikke bare av den karakter som er hjemmelaget. Til dessert skal det ha blitt servert pannekaker med syltetøy og krem. Tore skal ha gitt verten roser og strippeshow i egen regi som takk for de mange årene han har vikariert som vorspiel-konge for herren der nede i gamle Siam, men nu er det altså slutt og det var det.

Min skallede nabo påtraff enkelte av gjestene fra kalset på HoT Open Mind utpå natten, hvor han var sammen med kameraten Frits. De to ringrevene hadde drukket og fortalt hverandre røverhistorier hos Frits før de ruslet ned til byen. Det var ikke den beste natten han hadde opplevd sa han og flere av de alderstegne herrene i lokalet hadde ønsket at ungdommens oppmøte var noget bedre. Dog var det visst en hyggelig stund når alt kom til alt. På veien hjem var han innom Bjergstedparken, hvor det også var dødt. Kanskje man ladet opp til lørdagsaftenen, denne gangen?

For undertegnede sin del har uken som nu har gått forløpt uten de helt store hendelesene. Jeg velger således å skrive minimalt fra mitt gjøren og laten, denne uken. Det eneste jeg vil nevne er at jeg (nesten) ble vitne til en trafikkulykke torsdag aften. Jeg hadde vært på Prix for å kjøpe meg noget tyggetobakk og pulverkaffe og hadde gått kanskje en 20-30 meter da jeg fikk øye på at det var i ferd med å danne seg en bilkø i retning Stokka, samtidig med at det virket til å være noget oppstuss i veibanen. Det var svært dårlig sikt torsdag aften; helt mørkt og striregn. Selv jeg fikk ikke klart overblikk over situasjonen før jeg var nesten borte ved gangfeltet, men da så jeg at en person nettopp hadde blitt kjørt på av en større, mørk bil. Det sto sikkert en 10-15 personer rundt omkring, men personen så livløs ut. For meg var det umulig å se detaljene da jeg i dannelsens navn valgte å holde meg på en omkring 20 meters avstand. Efter noget tid, men neppe mer en et par minutter, ankom en ambulanse og da tuslet jeg videre. En knapp times tid senere dukket det opp informasjon på internettsiden til Stavanger Aftenblad og der sto det at en herremann i 50-års alderen hadde fått førerkortet sitt beslaglagt efter en påkjørsel ved Kampen og at en quinde i 30-års alderen var innlagt på sykehuset med moderate skader. Hvilken dramatikk!

Det fine været i Stavanger møtte sin skjebne for en 3-4 dager siden og siden har det stort sett regnet eller vært grått og kaldt med opptil kuling i kastene. Dog skal man ei klage efter tidenes flotte høst og hvem vet, kanskje blir det mer fint vær før jul?

I går aften telefonerte jeg Hildegunn og fikk henne omsider i tale. Vi talte om løst og fast. Hildegunn fortalte meg at hun hadde vært ute på FRI bar sammen med Jarlfrid torsdag aften og der hadde hun observert at det var intet mindre enn to unge menn til stede med sine svært alderstegne samboere. Efter noget inntak av pils kom hun i snakk med de to yngste, herrene Ove og Sondre, og var da frekk nok til å spørre de hvorledes de i en alder av snart 30 og 36 orker å være samboere med herremenn i 60-års alderen. Den ene av de to innrømmet rett ut at han utelukkende tenner på avdankede herrer, så han tok ikke ille opp de pågående spørsmålene til Hildegunn. Tvert i mot hadde han lagt ut om hvorledes han elsker å ligge på nakenstrender å observere eldre herrer som går forbi med kulemage og halvslapp tissefant. Så der fikk Hildegunn den! Det er godt at det finnes folk som ikke farer opp for den minste ting!

Hildegunn og Jarlfrid hadde ellers talt med Nina på FRI bar og de hadde blant annet kommet inn på det nylige dødsfallet i lesbemiljøet. Det skal visst ha gått stygt for seg og det er ikke måte på til elendighet. Akk og ve! Det positive ved aftenen var at det var godt med folk i baren, noe det visstnok ikke alltid er, men det er i hovedsak mer liv og røre der i Øvre Holmegate enn hva som var tilfellet i Bakkegaten. Historien om Mami fikk jo en trist slutt, men slik går det når folk ikke gidder å omregistrere lokalet fra klesbutikk til bar...

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter