onsdag 23. november 2016

Dramming med naboen, mimring, HoT, Hansemann og Oddbjørn mfl., shot, god stemning, rolig søndag med slektsgransking, irettesettelse fra gamle Siam, viril nabo, miljøpolitikk, Madla Amfi, taletrengt quinde, stussing av den skallede m.m...

Ærede lesere!

Lørdag aften fikk jeg besøk av min skallede nabo, slik han hadde lovet. Han hadde med seg en flaske konjakk og bød meg straks på en dram - og denne gangen takket jeg ja! Brunt brennevin er ikke spesielt bra for meg, men ett glass gjør dog ingen skade. Jeg disket opp med rullekake og pisket krem samt kaffe. Jeg hadde på forhånd fylt noget hjemmebrent i en tom colaflaske, men neppe mer enn rundt 2-3 dl. Det er dessverre ikke så meget hjemmebrent igjen i kjelleren nu, så det er vel ikke lenge før jeg må ta meg sammen å få satt noget sats. Dog er det en hel del arbeid med denne satsen, så jeg har faktisk seriøst vurdert å gå over til å innta Hammer-vodka fra Vinmonopolet.

Jeg fortalte naboen om at jeg herjer meget på Facebook for tiden og at jeg har blitt den reneste quiz-dronningen der, med opptil flere tullete quizzer om meg selv og andre. Jeg antydet forsiktig at en quiz om naboen heller ikke er uaktuelt og da humret han godt der han satt med krem rundt munnen og teskjeen i hånden. Jeg tolker hans videre taushet om temaet dithen at han ikke kommer til å kutte all kontakt om jeg skulle "komme i skade for" å lage en festlig quiz om han. Man har ikke mer moro enn den man lager selv, heter det, og det gjelder i aller høyeste grad for oss pensjonistene. Vi kunne sikkert sittet i gyngestolene våre alle sammen om så var. Dog er det stadig færre quinder og menn over 65 år som velger å gjøre det. Noen av oss herjer på HoT Open Mind. Andre går meget turer eller engasjererer seg i frivillig arbeid. Andre igjen reiser land og strand rundt i desperat jakt efter de fineste bildene til Facebook. Bank i bordet!

Når naboen og jeg er alene i villaen og sitter og pimper sterkere saker ender det ofte med at vi taler og mimrer meget fra hine hårde dager. Både han og jeg begynte å vanke i Stavangers skeive miljø på 1990-tallet, men på den tiden kalte man det ikke skeiv. Vi begynte å vanke i henholdvis det homofile- og det lesbiske miljøt, rett og slett. Ordet "skeiv" ble ikke vanlig å bruke om oss som liker det samme kjønn før efter år 2000. På 1990-tallet var det i all hovedsak to møteplasser for oss skeive og det var nattklubben Sting, rett ved siden av Valbergtårnet, samt hotell Alstor på Tjensvoll. Sting er i full sving den dag i dag, men efter at de gikk bort fra nattklubbkonseptet i 2008 forsvant de skeive som dugg for solen. Hotell Alstor var et populært møtested fordi LLH-Rogaland leide lokaler der til sine månedlige fester for homofile og lesbiske. Det er godt mulig LLH-Rogaland leide andre lokaler tilbake til før 1993, men det var uansett før vår tid i miljøet.

Det skjedde også av og til at festene var andre steder. Blant annet minnes jeg vagt at en eller muligens flere LLH-fester fant sted på et av SAS-hotellene i byen helt mot slutten av 1990-tallet og fra omkring årtusenskiftet overtok Handelens hus som fast lokalitet for LLH-festene. Den ordningen fungerte omkring 4-5 år, før (de nærmest) månedlige festene ble flyttet til De røde sjøhus. Det var dog på Sting det skjedde på 1990-tallet, for der var det jo åpent hver fredag og hver lørdag og samme hvor sanseløst fulle vi var så ble vi ikke forvist fra stedet. Kun grov vold eller urinering på gulvet nede i første etasje var utviselsesgrunn. Man husker godt en gang den eldre Anders måtte utvises efter udannet oppførsel i det trange lokalet, men også Hildegunn led den skjebnen minst en gang. Og garantart mange andre.

Sting var på mange måter todelt på den tiden. De homofile og lesbiske gikk inn til høyre ved ankomst, mens de heterofile for det meste fikk ha den delen til venstre i fred for seg selv. Dog var det alltid mest festlig der vi holdt til! Det var på Sting at naboen og jeg ble kjent omkring år 1995. Herrer som for eksempel Oldboy, naboens kamerat Einar, Frits, Einar U., Øystein og Thomas (Over There) dukket først opp efter at naboen og jeg var godt inne i varmen, men også de fant veien til det skeive dansegulvet før årtusenskiftet var et faktum. Hildegunn, Jarlfrid, Sissel og Elisabeth dukket også opp senere, men Hildegunns fiende nummer en, Inger Hilde, Heidi og Anki var blant de som allerede var i miljøet da jeg tok mine første forsiktige steg der. Den seriøse møteplassen for de såkalte politiske lesbene og de få homsene som gadd å engasjere seg var på den tiden i Jelsegaten på Storhaug, i et noget slitt hus. Der ble også søndagskafeen arrangert. Hver søndag aften møttes man der for å tale med kjente og for å drikke noget sur kaffe. Dog gikk jeg ikke meget der, jeg har alltid likt meg bedre der man kunne bli full.

Toppen bar og Cafe del Mar var kortvarige "homsesteder", ingen av disse stedene overlevde 2 år, men var populære møtesteder så lenge det varte. Toppen bar ble drevet av en alkoholisert og narkotika-glad mann i 50-års alderen - han er for øvrig død for lengst - og lå over Korvetten ved torget. Cafe del Mar lå i Kirkegaten, ikke så langt fra der hvor HoT Open Mind dukket opp i 2009, men fra 2011 har altså HoT Open Mind holdt til i Skagen, i samme gate som Newsman og Champs. Vi har meget å takke Tomas og Hugo for. Både HoT Open Mind og nu nedlagte Mami bar reddet byen fra total skeiv kollaps. Og nu har også FRI bar startet, i Øvre Holmegate. Også det en bar for skeive. Der skal Jan Rune Holdhus ha en finger eller hånd med i spillet...

Da vi begge var passe beduggede, omkring klokken 23.30, bestemte vi oss for å spasere ned til sentrum for å se om det kunne være noget underholdning å oppdrive hos Hugo og Tomas. Været var ikke på sitt beste den aftenen og natten, men når man spaserer i raskt gange og kler seg godt så går det meste. Dessuten varmer det å ta seg et par sigaretter på veien. Det virker i alle fall sådan. Jeg hadde på meg en god og varm kåpe, men ikke lue, for jeg var redd for å ødelegge min flotte frisyre. I stedet hadde jeg med meg en paraply som måtte benyttes. Efter å ha betalt meget sure inngangspenger - 150 kroner ganger 2(!) - og hengt kåpen og jakken i garderoben fant vi oss et bord på høyden rett foran baren. Det er der jeg trives aller best. Jeg beordret naboen til å gå bort til baren for å kjøpe øl til oss og sendte med han en 100-lapp mens jeg passet bordet.

Det var ikke så mange der ennu ved midnatt, men en time senere var stemningen langt bedre. Naboen og jeg ble sittende å tale om løst og fast i nærmere en time før vi fikk selskap ved bordet av naboens kamerat Frits, som uten naboens viten hadde drukket seg til mot i eget selskap og nu altså dukket opp på HoT Open Mind. Hildegunn og Jarlfrid dukket også opp og da ble det naturligvis noget klemming og en hel del sladder, før quindene forsvant inn mot dansegulvet. Jeg rakk å få med meg at de hadde vært i bursdagsfest hos en felles bekjent, dog klarte jeg ikke å få tak i navnet, ei heller tror jeg at jeg kjenner til vedkommende. Jeg observerte at Frits dultet borti naboen og pekte i retning trappen - og ganske riktig. Der ankom Hansemann i egen høye person, den gamle grisen. Jeg spurte herrene om de kunne svare på hvorledes det har seg at Hansemann alltid har på seg en skyggelue med kamuflasjefarger, men de kunne bare bekrefte at han har for vane å ha den på. De kunne ikke kaste lys over om han forsøker å skjule sin skallede isse eller om han kanskje synes han ser kul og ungdommelig ut med den på? Han satte seg i alle fall ved baren med en øl, slik han ofte gjør.

Utover natten dukket det opp en rekke skeive personer, som sikkert er kjent for bloggens lesere. Jeg kan nevne herrene først; Oddbjørn, Magnus, Morten, unge herr Steffen med sin utkårede, Odd Magne og Frode, Knut, Birger, Arne Morten, Anders og Anders, André, Thomas, Eirik, Odd og Jan. Så quindene; Anki, Heidi, Britt, Ann Helen, Unni, Sissel, Bente, Michelle og Nina. Det ble meget hyggelig utover natten. Jeg slo av en prat med både Bente, Nina og Anki, dessuten sto jeg lenge i kulden utenfor og talte med et ungt kjærestepar mens jeg røkte hele 3 sigaretter. Jeg husker ikke hva de het noen av de to flotte jentene, men de var nok i midten eller slutten av 20-års alderen og så ut til å være relativt nyforelsket. Det er mulig at jeg har sett den ene av de to før, men sannelig om jeg er sikker.

I løpet av natten inntok jeg 3 glass med øl samt en "shot" med såkalt tequila-sprit. Den var det Hildegunn som spanderte på meg faktisk. Hun var jo for det meste på dansegulvet, men de gangene hun ikke var det talte vi som regel med hverandre, og plutselig hadde hun kjøpt en slik en til meg og alle ved bordet heiet på meg for at jeg skulle innta hele glasset i en og samme svelg, noget jeg også gjorde. Naboen holdt seg utelukkende til øl og neppe flere enn meg. Han er jo litt av en ringrev og sørger for å holde seg oppegående nok til at han kan jakte på unggutter. Jeg observerte at både han og Frits kikket meget på de mange lettkledte guttene som spankulerte rundt i tettsittende singleter og t-skjorter. Det var mange av disse guttene, denne gangen, sikkert mellom 10 og 20 som alle var under 28 år og temmelig veltrente eller slanke. Det var også en transegutt i lokalet, en slik gutt som sikkert vil være jente, men som ikke kommer nærmere enn at han blir en feminin gutt i jenteklær. Dog er visst disse temmelig populære hos de eldre herrene, uvisst av hvilken grunn. Man skulle jo tro at en gutt som ser ut som en jente vil bli for nært en jente til å virke tiltrekkende, men forstå det den som kan og vil.

Hansemann var unormalt ofte inn og ut av herretoalettet, men det er visst slik han holder på, mener naboen. Både naboen og Frits pekte i vei og humret godt hver gang de så han gå inn eller komme ut av toalettet. Det er viden kjent at han prøver seg på unggutter ved pissuaret på HoT Open Mind og selv om Frits sa noe sånn som at han burde vært kastet ut tror jeg nok innerst inne han skulle ønske at han hadde samme mot og pågangsmot som Hansemann. Naboen har møtt på Hansemann i Bjergstedparken ved flere anledninger, men siden de ikke har interesse av hverandre - de drømmer jo begge om et gutt på fanget - pleier de å unngå hverandre der, forteller naboen. Dog har de visst en ting til felles og det er at de irriterer seg over en mann som pleier å stå på alle 4 på et teppe i parken og vente i tid og evighet på at "noen" skal komme og gi han det han vil ha. Han har visst buksen på knærne og kan stå slik i tussmørket i opptil 3 timer. En gang hørte naboen at stemmen til Hansemann ropte til denne ukjente herren at han bare kunne pakke sammen og komme seg hjem fordi ingen har interesse av en gammel griserompe. Det er åpenbart at sproget i Bjergstedparken er noget røft og udannet.

Det kom visst til håndgemeng mellom Hansemann og Oddbjørn, fortalte naboen, men det skjedde akkurat da jeg var utendørs for å nyte god tobakk, så jeg gikk dessverre glipp av det. Vi fikk ikke med oss at de ble kastet ut, så det kan jo hende at det ikke var så alvorlig, men jeg antar at det var en unggutt inne i bildet. Oddbjørn har det jo med å skulle beskytte unggutter fra andre eldre menn, selv om han antageligvis drømmer om en ung kjæreste selv. Arne Morten og en til hadde visst gått i mellom for å roe gemyttene, humret naboen, som anmodet meg om å holde meg innendørs herefter. Man fikk også besøk av Hugo ved bordet, som smilte og talte med naboen og Frits. Han ville høre om vi hadde et fint besøk i hans ringe etablissement og det kunne vi bekrefte at vi hadde. Han har jo naturligvis observert at vi er stamgjester.

Omkring et kvarters tid før klokken skulle bli 03.00 takket naboen, Frits og jeg for oss. Vi gikk i følge helt opp til Løkkeveien, men der gikk Frits til høyre i retning Kampen og vi to andre fortsatte mot Torfæusgaten. Jeg inviterte naboen inn på noget enkel nattmat og disket opp med stekte egg på brødskiver med melk og juice til. Mens vi spise nevnte jeg for naboen at det var rart at vi ikke har sett leieboreren i Murgaten de siste gangene vi har vært på byen. Kanskje han allerede har flyttet ut og at ny leieboer ganske så straks er på vei inn? Naboen mener å vite at han skulle bo der ut året, men det kan jo ha skjedd en forandring. Homser og lesber flytter så alt for ofte på seg. Det er nesten bare naboen og jeg som har bodd på samme sted i mer enn 25 år. Klokken 04.00 eller der omkring i alle fall gikk naboen hjem til seg og jeg kastet innpå en paracet samt noget vann og gikk opp til ensomheten i dobbeltsengen, noget ør, men slettes ikke verst i formen.

Søndag led jeg av dagen derpå-helsebesvær, både nervøsitet, hodepine og tidvis problemer med magen. Dog gikk det langt bedre utpå eftermiddagen enn det gjorde om formiddagen. Til frokost (så sent som 11.30) orket jeg bare en halv tallerken med havresuppe og derefter ble intet inntatt før klokken var omkring en 16.30, altså 5 timer senere. Da spiste jeg et hjemmelaget rundstykke med smør og godt pålegg på og inntok både appelsinjuice, kulturmelk og en ibux.

Jeg drev en del med slektsgranskning på søndag, både innen egen slekt, andres slekt og noget omkring visse super-hundreåringer som for lengst er døde. Jeg satte også på en gammel videokassett med opptak av Dronningmorens begravelse fra april 2002. Tenk at dronningen på den tiden var 76 år. Og nu er hun selv 90 år og langt på vei en olding. Skulle hun bli like gammel som sin mor - 101 1/2 år - vil det bli en utfordrende oppgave for Charles og Camilla å skulle efterfølge henne - 79 og 80 år gamle. Dronningens gode gener sies å stamme fra hennes skotske bestefar, greven av Strathmore og Kinghorne, som ble 89 år gammel.

Herren der nede i gamle Siam påpekte noget striks i en kommentar til mitt forrige innlegg at det ikke var på torsdag, derimot på tirsdag, at Stavanger Aftenblad var smekkfullt av dødsannonser. Jeg beklager så meget, herr Oldboy. Man har vel god tid til å henge seg opp i den slags detaljer nu da man er pensjonist og ikke har hus og hage å stelle lenger. Jeg regner med at han abonnerer på nevnte avis i.o.m. at han får med seg så meget, så da vet han vel også at hans tidligere kollega og "fjerne slektning" døde "efter en alvorlig kreftoperasjon", vil jeg tro.

Jeg slappet av med rolige sysler på søndag; brodering, lesing, internett og fjernsyn og det skjedde ikke noget av betydning.

På mandag talte jeg med min skallede nabo og da fikk jeg høre at han hadde hatt et vellykket treff med en 26 år gammel gutt dagen i forveien. De to hadde visst påtruffet hverandre på gaysiren og da yngstemann var av den typen som søkte utelukkende efter avdankede menn over 50 år lot deg seg visst gjøre å få til en ordning relativt raskt. Naboen kunne opplyse om visse detaljer, dog skal jeg ikke publisere den slags grove skriverier her i min ydmyke blogg. Til tross for hans udannede oppførsel inviterte jeg han på middag, stekt torsk med kokte poteter og grønnsaker. Og til dessert serverte jeg semulepuddig med rød saus. Her i villaen mangler det ikke på noget!

Naboen og jeg talte noget om miljøpolitikk over kaffekoppen. Jeg synes det er temmelig rart at man ikke setter en stopper for all tungtrafikken som kjører på norske veier. Daglig ferdes tusenvis av vogntog på norske veier. Ikke bare er de dårlig skodd og fører til mange ulykker og andre farlige situasjoner, men de forurenser da også meget og mer enn meget. Samtidig sliter jernbanen med å opprettholde godstog-trafikken sin. Forstå det den som kan. Hvorfor kan ikke regjeringen med miljøpartiet Venstre i spissen sørge for at det blir så lønnsomt å bruke jernbanen at flere velger seg det alternativiet fremfor trafikkfarlige vogntog fra Øst-Europa? I stedet for å straffe privatbilistene så hardt burde regjeringen og Venstre sørget for å avgiftslegge tungtrafikken mer og heller bruke pengene på å subsidiere jernbanen, om det er det som skal til. Min skallede nabo har ikke like sterke meninger som meg om den saken - han beveger seg sjelden utenfor trekanten mellom Torfæusgaten, HoT Open Mind og Bjergstedparken og ser lite tungtrafikk - men jeg fikk inntrykk av han han er enig i at Venstre fokuserer på de gale tingene og det samme kan sies om tullingene i MDG.

Jeg var en tur på Madla Amfi mandag aften. Ikke fordi jeg hadde ærend der, men fordi jeg ville slå i hjel noget tid, og heller innendørs der enn i byen i regnværet. Det var folksomt der og julehandelen er allerede i full gang. Jeg påtraff min x-kollega Judith i gangen i 1. etg. og vi ble stående å tale en god stund om løst og fast. Judith er over gjennomsnittelig glad i sladder og kan tidvis virke som uutdannet, dog gikk hun visst ut av en eller annen lærerskole med gode karakterer på 1960-tallet. I dag er hun 75 år og blir stadig mer underbitt for hver gang jeg ser henne. Det er nesten så jeg må humre for meg selv de sjeldne gangene vi påtreffer hverandre, for hun ser rett og slett komisk ut. Jeg vet at hun ikke bruker internett, derfor våger jeg meg til med den slags beskrivelser av henne. Hun refererte meget denne gangen; om hennes og samboerens nylige ferietur til Ungarn (hvor samboeren i 70-års alderen fikk ordnet med tennene sine i samme omgang), om broren som visstnok døde tidligere i høst (av kreft), om x-mannen som ennu lever (og er sinnsforvirret og sykehjemspasient), om barnebarnet som bor hos henne og hva han sysler med og meget mer.

Jeg blir nesten tullerusk av alt hun har å berette de gangene vi treffes. Jeg blir alltid bedt hjem til henne på kaffe, men det vet jeg ikke om jeg hadde tålt, så inntil videre har jeg ikke takket ja. Hun valgte i sin tid å gå av allerede som 62-åring, våren 2004, men jeg vet at hun i efterkant har vært innom som vikar her og der, dog er det for lengst slutt med å arbeide nu. Hun begynte til slutt å tale om husflid, men da takket jeg høffelig for samtalen og serverte henne en hvit løgn om at jeg hadde litt dårlig tid og meget på agendaen o.s.v. Maken til quinde!

Aftenen tilbrakte jeg stille og fredelig innenfor villaens 4 vegger. På et eller annet stadium av aftenen kjente jeg et visst ubehag i brystet og mage-regionen og var noget redd for at det var angina-smerter, men jeg tror heller det var noe ganske annet.

I går ble mesteparten av dagen viet til huslige sysler. Jeg startet med å støvsuge alle gulvflatene i første etasje. Derefter vasket jeg over gulvene og tørket støv. Så spylte jeg trammen og skuret den ren, før jeg kostet og rakte på og rundt steinhellene mellom trammen og porten ut i gaten. Gulvteppet ble hengt opp på klessnoren hvor jeg banket det lenge og vel og der hang det mens jeg tok for meg gangen. Jeg måtte agere raskt p.g.a. stadige regnbyger, men jeg klarte å unngå at teppet ble kliss vått. Jeg tok også med meg støvsugeren ned i kjelleren og støvsugde godt rundt vannpumpen og varmtvannstanken samt i det rommet hvor jeg pleier å brenne hjemmebrent.

Jeg hadde også avtale med naboen om å klippe han med klippemaskin utpå eftermiddagen. Han er jo mer eller mindre skallet, dog er det nu engang slik at han får noget hentesveis og bustete og stritt hår på sidene av hodet efter en 3-4 måneder og det synes han ikke er fint. Dog er han såpass sparsommelig anlagt at han sjelden og aldri spanderer på seg frisørtime. Da ber han heller meg om hjelp. Denne gangen hadde han en skikkelig stri bust som det krevde sin quinde å få bukt med. Resultatet ble såpass vellykket at han trakk tilbake trusselen om at jeg kom til å få kjøreforbud i bilen hans hvis jeg klippet han stygt, som han spøkefullt og humrende hadde liret ut av seg innimellom all smattingen på pipen. Jeg spurte han ut om podagra-smertene mens jeg klippet han, men nu er han visst noget bedre igjen. Det er visst slik at disse anfallene kommer og går og kommer tilbake igjen. Hvilken elendighet!

Skal sant sies så er det temmelig rotete og støvete inne hos han, men jeg har verken lyst eller helse til å hjelpe han med husvask. Jeg har mang en gang hintet frempå at han burde leie inn profesjonell hjelp, men han er vel antageligvis redd for at de skal komme over alle pornofilmene hans hvis de begynner å rote der. I hine hårde dager drev han visst og byttet pornofilmer med herrene Bjørn Roar og Martin i Kvernevik, men det var nok på 1990-tallet, for nevnte herrer gikk begge under jordet efter at Bjørn Roar på dramatisk vis ble kastet som LLH-leder omkring årtusenskiftet. Naboen hadde visst et og annet med Kvernevik-gjengen å gjøre omkring år 1998 og det dreide seg for det meste om pornofilmer, nakenfotografering, fyll og annet fanteri, så vidt jeg kan erindre. Jeg husker jo godt Bjørn Roar og hans harem av unggutter fra tiden da LLH-Rogaland holdt til i Jelsegaten. Naboen var meget interessert i flere av haremets faste medlemmer, inkludert overnevnte Martin, Sølve, Henning, Svein Viggo og Simen eller Simon.

Jeg tror på mange måter at naboen opplevde glansdagene sine mellom 1994 og årtusenskiftet. Først oppdaget han Sting, senere LLH-Rogaland og så havnet han borti Kvernevik-gjengen samt andre virile herrer. For en stakket stund forsøkte han å fremstå på seriøst vis og talte dannet med gjevnaldrende herrer som f.eks. Bernt, Kjell og Arvid, som alle var medlemmer i LLH-Rogaland, men ganske raskt byttet han ut politiske faner med natteliv og cruising.

Jeg rakk mer i går også, jeg. Jeg fikk nemlig bakt både boller og grovbrød før jeg kastet inn årene og slappet av resten av aftenen. Bollene ble heldigvis vellykket og de fleste er nu fryst ned med tanke på den kommende julefeiringen og gjester som ellers måtte befinne seg på min ringe tram. Jeg talte med min søster Bente på telefonen i går aften og hun ville så gjerne komme hit til helgen og det er jo hyggelig. Jeg tror vi ble enige om at hun kommer med toget på fredag og at hun blir til mandag. Det er et akkurat passe langt besøk. Med henne i hus blir det i alle fall ikke alkohol og den slags, denne helgen, ei heller blir det da referat fra fyll og HoT Open Mind, men det er sikkert like godt.

I formiddag hadde jeg time hos fastlegen min for kontroll og konsultasjon. Jeg skulle både kontrollere hjertet mitt - og der er visst alt noenlunde i orden - og få legen til å se på en vond fotblemme. Jeg fikk resept på en salve som forhåpentligvis skal tøyle fotblemmen og unngå full invaliditet. Jeg har nok et og annet som ikke er i orden i karsystemet mitt, men når verken legen eller sykehuset har slått full alarm ennu så er det nok ikke verre enn at jeg kan "ri av stormen" noen år til.

Jeg har også vært på Prix og handlet og for øvrig har jeg vært opptatt på internett med blogging og Facebook nu i dag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter