torsdag 29. desember 2016

Debbie Reynolds døde i natt.

Lesere fra fjern og nær!

Det er en sorgens dag i villaen. Meldingen om at Debbie Reynolds (fotografert til høyre med datteren, moren og mormoren) døde uventet efter et slagtilfelle i natt norsk tid kom som et sjokk på undertegnede.

Ved sengetid i går aften observerte man de første meldingene i amerikanske nettaviser om at Debbie hadde blitt dårlig mens hun var hos sin sønn i Beverly Hills (Los Angeles) for å planlegge begravelsen til sin datter, Carrie Fisher. Datteren døde bare halvannet døgn tidligere, 4 dager efter et massivt hjerteinfarkt, 60 år gammel. Jeg antok at det ville la seg gjøre å redde henne hvis det var et slagtilfelle, både fordi hun var sammen med sin sønn da det skjedde og således fikk hjelp med en gang, og fordi hun i løpet av en halvtimes tid var under behandling ved et sykehus i Los Angeles. Tid er jo essensen ved et hjerneslag, men det er åpenbart at i dette tilfelle var det nok også et brukket hjerte og stor sorg inne i bildet. Debbie skal ha vært svært fortvilet over datterens bortgang og en sikker kilde, som undertegnede har fått informasjon fra nu i eftermiddag, sier at Debbie faktisk skal ha hatt minst to drypp tidligere i år.

Debbie Reynolds var født i El Paso i Texas. Faren, Raymond Francis Reynolds, var anleggsarbeider ved jernbanen. Han døde 20. mai 1986, knapt 82 år gammel. Moren, Maxene, døde den 6. april 1999, 87 år gammel. Familien flyttet til California i 1939 og det var i Hollywood i California at Debbie senere gjorde stor suksess. Debbie opplevde alle sine 4 besteforeldre og den lengstlevende av de 4, mormor Maxie Harman, døde i New Mexico den 12. november 1976, 87 år gammel. (Den lengstlevende oldefaren til Debbie Reynolds levde for øvrig helt til 1952.)

Først døde Zsa Zsa Gabor, riktig nok nesten 100 år gammel, så var turen kommet til George Michael og nu er både mor og datter Debbie Reynolds og Carrie Fisher døde. Slik en elendighet. Maken til ulykker finnes ei! At det skulle gå så ille denne julen, hvem kunne ant det? Jeg kommer til å gå i sorte klær nu inntil begravelsen av de to er vel overstått på nyåret. Det er det minste jeg kan gjøre for å vise min sympati med Hollywood og den lamslåtte familien, som sitter igjen der i Los Angeles, sikkert både sjokkerte og forvirrede over siste dagers hendelser. Den 22. desember var alt ved det gamle. Carrie var i London i jobbs medfør og helsen var god. Debbie var hos seg selv i Bel Air og forberedet jul. Nu er de ikke mer. Hvil i fred!

Det er kun få dager siden jeg kom med en noget mild kritikk på Facebook til herr lektor med opprykk Arve, for øvrig også tidligere leder i LLH-Rogaland, p.g.a. hans syting om at 2016 hadde vært et aldeles forferdelig år. Nu biter jeg bittert i meg mine ord. Lektoren med opprykk hadde meget rett i sin konklusjon om at 2016 ble et meget tragisk år, spesielt nu mot slutten. Håper han tar i mot min ydmyke unnskyldning!

Fra gamle Siam rapporteres det om vill drikking og festing rundt klokken. Gamle Siam-farer Einar, herr Ben Roy, herren der nede i gamle Siam, Øystein, frk. Inger Hilde og en gjeng med callboys er i skrivende stund i ferd med å sette Chiang Mai på hodet! Herren der nede i gamle Siam har forgjeves anmodet om fred og ro fordi han lider av en lei forkjølelse, men søknaden skal ikke ha blitt innvilget. Man har også fått høre at Ben atter er inne i varmen, så det stormfulle forholdet mellom de to er nok et slik av og på-forhold, men det sies jo at det er i slike forhold at det går som heftigst for seg i sengen... Glen sitter i Sandnes og følger med på utviklingen fra time til time - antageligvis skriver han rapport, dog uvisst til hvem - og det går aldri 24 timer mellom hver gang han kommenterer på bilder eller statusrapporter fra den virile gjengen der nede i gamle Siam. Antageligvis skulle han ønske at han var invitert med, dog kan det jo også henne at han holder seg i gamlelandet av helsegrunner, slik den skallede gjør. Naboen er nemlig også svært glad i thaigutter, men p.g.a. reisesyke, ømfintlig mage og podagra tør han ikke gjøre den lange reisen helt ned til Asien, hvor maten er rar og temperaturen alt for høy.

Jeg har invitert han på taco og solo i aften, men han er informert om at det er sorg og alkoholforbud. Det blir således ingen spesielt sent aften. Planene om indrefilet med tilbehør og naboen og Turid til bords nyttårsaften går foreløpig sin gang, men skulle det inntreffe flere tragiske dødsfall nu så blir det trolig ingenting av.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter